Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія "МАУ" подала в суд на Мінінфраструктури, вимагаючи скасувати контракти з Ryanair, заборонити лобіювати інтереси лоукостера і компенсувати свої втрати на дешеві авіаквитки

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на особистому   facebook-сторінці   про те, що вчора авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) подала в суд ряд позовів, які вимагають скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова, заборонити Мінінфраструктури надавати сприяння цьому лоукостерів в Україні та компенсувати МАУ десятки мільйонів гривень втрат за акційні квитки

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на особистому facebook-сторінці про те, що вчора авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) подала в суд ряд позовів, які вимагають скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова, заборонити Мінінфраструктури надавати сприяння цьому лоукостерів в Україні та компенсувати МАУ десятки мільйонів гривень втрат за акційні квитки.

На початку Володимир Омелян перераховує думки експертів з приводу занадто важкого входу Ryanair на ринок України: міністерство «не так» провело переговори; політики не повинні втручатися і директор аеропорту сам повинен визначати, як літати українцям: дорого або дешево; лоукост - це мільярдні збитки для аеропортів; Ryanair - агресивна компанія, яка викручує руки і перші рейси здійснює на бомбардувальниках, які перетворюють квітучі аеропорту в ядерну пустелю; нехай краще летять не з Борисполя, а з Сум і так далі.

При цьому сам Міністр інфраструктури вважає, що відповідь одна і він пов'язаний з тим, що українські олігархи нежиттєздатні в ринкових умовах і бояться будь-яких натяків на вільну конкуренцію. Саме тому на думку Володимира Омеляна Міжнародні авіалінії України використовують усі можливості, щоб заблокувати появу лоукостерів, які зможуть дати можливість літати українцям в десятки разів дешевше Європою та світом, що в рази збільшить потік туристів в Україну.

«Як підтвердження моєї правоти, вчора отримав ряд судових позовів МАУ, суть яких така:
1. Скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова.
2. Заборонити Міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні.

Ну, і вишенька на торті: через можливе заходу Ryanair в Україні, компанія МАУ була змушена знизити ціни і завдала собі шкоди. Тому, «національна» авіакомпанія просить суд, щоб Міністерство інфраструктури компенсувало їм десятки мільйонів гривень «втрат» за акційні квитки, які вони продавали в рамках аукціону небаченої щедрості »- зазначив Володимир Омелян.

Також він зазначив, що в будь-якому випадку буде продовжувати боротися за вихід Ryanair і інших лоукостерів на ринок України.

Нагадаємо, що в травні поточного року авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) ввела нові лоукост-тарифи і значно знизила вартість внутрішніх і міжнародних авіаквитків.

  • 13 липня 2017 року генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявив, що відновлює переговори з лоукостером Ryanair в новому форматі «Міністерство інфраструктури - аеропорт« Бориспіль »- Ukraine Investment Promotion Office».
  • 10 липня аеропорт «Бориспіль» заявив про ультимативних вимог Ryanair і політичний тиск, після чого ірландський лоукостер офіційно відмовився від виходу на український ринок .
  • 6 липня 2017 року аеропорт «Бориспіль» підписав власну версію контракту з Ryanair і відправив її лоукостерів в надії на те, що європейська компанія піде на компроміс і не буде наполягати на важливих для неї пунктах.
  • 8 червня 2017 року Володимира Омелян анонсував, що після Києва та Львова Ryanair запустить рейси з інших міст України , Причому станеться це вже в наступному 2018 році.
  • 12 травня 2017 року аеропорт «Бориспіль» представив програму знижок для авіаперевізників , Яка повинна була привести до суттєвого здешевлення авіаквитків. Дане рішення було сприйнято як крок назустріч лоукостерам в загальному і Ryanair зокрема.
  • 26 квітня 2017 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян офіційно заявив, що лоукостер Ryanair остаточно домовився з Борисполем про обслуговування рейсів , Проте як показали подальші заяви, ця заява виявилося занадто оптимістичним.
  • В кінці квітня глава аеропорту "Бориспіль" запропонував використовувати для Ryanair і інших лоукостерів аеродром Гостомель , А на базі "Бориспіль" я розвивати міжнародний хаб. Тоді ж глава "Жулян" розповів, що під час переговорів Ryanair хотів отримати знижку на обслуговування в 60-80%, що за його словами неможливо без державних дотацій .
  • 15 березня 2017 року найбільший лоукостер Європи Ryanair офіційно оголосив про вихід на ринок України , Анонсувавши польоти з Києва та Львова за ціною від 19,9 євро. У перший же день виникла незрозуміла ситуація з базовим аеропортом, так як різні джерела згадували і "Бориспіль" і "Жуляни".

Новости