Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія Ейр Арабія - відгук про перельоти з AirArabia з пересадкою в Шарджі

  1. Купівля квитків на AirArabia.com
  2. Парк літаків авіакомпанії Аїр Арабія
  3. Дешеві перельоти в Шарджа
  4. Їжа на борту літаків Аїр Арабія
  5. Авіакомпанія Ейр Арабія багаж

Авіакомпанія Ейр Арабія (AirArabia) - це арабська лоукост. Принаймні заявлений таким, але по суті зараз знайти дешеві квитки вдається вкрай рідко. Але раніше я, наприклад, летіла з України-Києва в Індію-Мумбаї всього за 5200 руб (за курсом на ту дату)! Це, звичайно, неймовірна ціна для такої відстані. З пересадкою в Шарджі так само здійснюються польоти і в країни Африки, знову ж за доступними цінами. Більш того, на прикладі Індії, більшість авіакомпаній здійснюють перельоти лише в Делі і Мумбаї. Еірарабіа ж літає також в Гоа, Кочі, Ахмедабад, Джайпур і інші міста Індії, що може посприяти скласти більш зручні маршрути для мандрівників.

Еірарабіа ж літає також в Гоа, Кочі, Ахмедабад, Джайпур і інші міста Індії, що може посприяти скласти більш зручні маршрути для мандрівників

Купівля квитків на AirArabia.com

Для початку про квитки. Всі квитки можна придбати на офіційному сайті авіакомпанії - www.airarabia.com . Бронювання йде без проблем, а от оплата залежить від того, послугами якого банку ви користуєтеся. Можливо зараз що-небудь змінилося, спробуйте в будь-якому випадку, але півроку тому я не могла оплатити квитки ощадбанківської візою, через їх тупий системи одноразових паролів. Шлюз авіакомпанії не давав перейти на сайт Ощад, де і необхідно було ввести цей одноразовий пароль. Зате картою Альфабанка все пройшло без проблем. Чи не списуйте так відразу з рахунків, пробувати все одно варто, просто майте на увазі.
Після оплати вам приходить лист з підтвердженням покупки і електронним квитком, який виглядає наступним чином:

Распечативете його і прямо з ним на реєстрацію.

Якщо Ви купуєте квиток звертайте увагу на додаткові послуги. Як і у будь-якого лоукост, у AirArabia при бронюванні можна вибрати будь-яке місце в літаку, яке подобається, тикаючи прямо на картинку крісел на борту, можна вибрати їжу за смаком, пропонується також і страховка та інші принади, але (!) Не забувайте, що за все доводиться платити. Тому, якщо ваша мета заощадити, то чи не заморачивайтесь завчасно;) Виберіть найдешевший варіант, а там вже подивіться скільки укладаєтеся і чи потрібні вам взагалі всі ці надмірності. Ми про них ще поговоримо трохи пізніше.

Ще одним фактором, що впливає на ціну, є час стикування. Для тих, хто готовий відсидіти в аеропорту більше доби, ціна значно зменшується. Але як я не люблю заощадити, все-таки терпіти більше 5-ти годин в аеропорту для мене вже каторга. Мені пощастило, спочатку були саме такі умови, а коли у мене з'явилася можливість купити квиток і я пішла робити замовлення, то побачила, що з будь-якої стикуванням, ціна знизилася до мінімальної :) Тому не довелося переплачувати. Але майте на увазі, що така практика має місце бути.

Парк літаків авіакомпанії Аїр Арабія

Всі літаки у ЕірАрабія це Airbus A320 (див. Фотку зовнішнього вигляду вгорі), причому виключно нові, а не скрипуче мотлох. Враження найпозитивніші. Літак невеликий, але цілком собі затишний. В салоні тільки економічний клас, один прохід безпосередньо від носа до хвоста. Туалет попереду і ззаду відповідно. Ніяких наворотів, та вони й нафіг особливо не потрібні. По обидва боки проходу по три місця.

Відстань між кріслами у AirArabia всюди анонсується, як відмінне. Не знаю, я в цьому не розбираюся, але начебто нічого так:

Незручностей особливо не відчувала, хоча не сказати, що прям Дюймовочка. Столик розкривається нормально. Але ось поруч летів в Камерун дуууже великий негр (не стану називати «правильним» словом афроамериканець, тому що ну можливо він і в Америці-то в житті не бував, чому афроамериканець-то ?! мене вчили в школі так «в Африці - негри », як говорив Данило з Брата-2!), так ось йому було, звичайно, важкувато сидіти, видно було, що політ його втомив.

Взагалі літаки не гучні, під час польоту дискомфорту ніякого. За всі мої переїзди я на цій марці излетает і всю Південно-Східної Азії (там вже з лоукостом AirAsia), і завжди мене все абсолютно влаштовувало, звикла до них, як до автобусів, знайомий тип салону став практично рідним =)

Повернуся до взаємозв'язку «вартість квитка - зручне місце». Мені здається, що якщо особливо не притискає сидіти виключно у вікна, то і не варто переплачувати. Тим більше частенько бувало так, що мене і без оплати садили біля вікна, як вже попадеться на реєстрації. Так що справа ваша, для мене принципової різниці немає, тому по-моєму на цьому цілком можна собі заощадити;)
Ну і ще про економію, якщо не оплачувати заздалегідь їжу.

Дешеві перельоти в Шарджа


Раніше я вже писала детальний огляд про аеропорт в Шарджі . Ви можете докладніше почитати його, якщо вас цікавлять питання щодо віз при пересадці, готелі поруч з аеропортом Шарджі, а також як дістатися з аеропорту в місто.

Їжа на борту літаків Аїр Арабія

Ох, їжа штука, звичайно, хороша! Принаймні я люблю похрумкать зайвий раз :) Але що ми маємо в даному випадку? По-перше, щиро раджу перекусити хоч трохи в аеропорту перед вильотом.

Відступ. Боже, я клянусь, не пам'ятаю, коли в останній раз їла таку їжу! Я до сих пір марю тієї сосискою. Справа в тому, що за часів СРСР сосиски молочні я просто обожнювала, навіть не можу описати наскільки. Ця моя улюблена їжа дитинства, ні льодяники ні солодощі, а ось саме м'ясне. Але вже в 90-х до нас завезли ці пластмасові сосісони в пачках з Америки або звідки там ще. Ужжжаааас! Все кайф мені обламали! Я навіть хотдоги не могла їсти, тому що саме цим відстоєм їх і начиняли.

З тих пір я дуже підозріло ставлюся до цього виду ковбасних виробів і рідко, коли беру їх в магазинах, все одно все не те. Так ось. В аеропорту Бориспіль (я летіла через Київ) у мене залишалося зовсім небагато гривень, мені треба було їх витратити, вирішила перекусити. Грошей не вистачало ні на що, крім хот-дога. Я дуууже довго м'ялася перед вітриною і сумно розглядала смакоту, купувати хот-дог не було бажання, але іншого нічого не пропонували на мій бюджет, не було грошей навіть на чай до цієї сосиску в тісті. Довелося взяти ...

Тут мені спадає на думку картинка з мультфільму «Рататуй», коли щурики пробує вкуснющій їжу, і у нього в голові грають і вибухають фарби смаків :))) ФСЄ! Я залишаюся жити біля цієї лавки з їжею! :) Я не витримала і подзвонила навіть мамі в Росію, щоб поділитися враженнями! Витратилася стільки на переговори =) поскакав до прилавка і запитала чи не приймають вони для оплати пластикові карти, тому що я хотіла ЩЕ цієї сосиски, я з дитинства таких НЕ едала, але готівки більше не було! Ні, не приймають, на жаль. Попленталася з сумом на реєстрацію =) І ось до цих пір згадую з теплотою в серці цю смакоту і думаю, що буду ще в Києві, буду тільки їсти і більше нічого! :)

Так що краще поїжте перед польотом, ніж купувати щось в літаку, тому що безсумнівно там все одно буде дорожче. Другий варіант це взяти що-небудь з собою на борт. Ніхто за цим не стежить, навіть якщо ви будете сидіти і поїдати свої бутерброди, вам нічого не скажуть :) Так що хоч борщу в термос налийте, претензій вам не пред'являть;)

Проте, якщо ви все-таки вирішите покуштувати їх їжі, то поспішають фор ю, я зняла меню =)

Проте, якщо ви все-таки вирішите покуштувати їх їжі, то поспішають фор ю, я зняла меню =)

Ну і в догонку вам пропонують газети, журнали і навушники.

Всі ціни вказані в дірхамах Арабських Еміратів, що не дивно раз авіакомпанія належить цій країні. Щоб прикинути ціни в рублях, раджу скористатися даними конвертером валют .

Авіакомпанія Ейр Арабія багаж

Взагалі умови по багажу потрібно дивитися по кожній конкретній країні куди і звідки ви летите. У випадку з Києвом, наскільки я пам'ятаю, безкоштовно провозяться ручна поклажа не більше 7кг, загальна вага багажу при цьому не більше 20кг. Далі вже йде оплата за надмірну вагу.

У мене ручна поклажа завжди більше 7кг, тому що з тих пір, як Трансаеро просрали одного разу мою сумку, я в багаж віддаю перевагу здавати мінімум, а в рюкзаку на борт беру максимум, щоб було завжди все при мені. Ніхто до мене не прикопати, і за це я їм дуже вдячна, тому що якась тривога все одно трапляється, коли ще летиш з пересадками, хіба мало в якому напрямку випадково відправлять твою сумку з Шарджі.

Так що на рахунок багажу уточнюйте на сайті при купівлі квитків, там умови все висвічуються. Так само потім і в квитку все це прописано.

Рейс до Індії був нітрохи не гірше. По-перше, як я вже вище написала хороші люди були навколо. По-друге, такий же абсолютно літак, відчуття, що на тому ж лечу, нормальне обслуговування і ставлення бортпровідників, ніякого шуму навіть в хвості, виліт і приліт за розкладом, багаж мій нормально перекочував на потрібний рейс і прилетів до Індії без проблем :)

Висновок: нарікань до AirArabia немає абсолютно! Якщо ж ще й врахувати вартість квитків, то я б взагалі тільки ними б і літала. Шкода все-таки, що з Москви немає вильотів, це все одно зручніше :( Але якщо є необхідність заощадити це точно найвигідніший і компромісний варіант!

Не стану називати «правильним» словом афроамериканець, тому що ну можливо він і в Америці-то в житті не бував, чому афроамериканець-то ?
Принаймні я люблю похрумкать зайвий раз :) Але що ми маємо в даному випадку?

Новости