Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які результати перевірки Державіаслужбою українських авіакомпаній

З 24 травня до 13 липня 2018 року Державна авіаційна служба України провела 28 позапланових перевірок повітряних суден українських авіакомпаній, в тому числі і тих, що здійснюють нерегулярні перевезення, повідомляє сайт Кабміну .

За інформацією Міністерства інфраструктури України, в ході перевірок, які проводилися відповідно до програми перевірок літаків на пероні SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft), було виявлено 13 критичних, 43 істотних і 39 незначних недоліків. Інформація про них була донесена до експлуатантів, які вже усунули критичні і представили графіки усунення суттєвих і незначних недоліків.

Подібні перевірки проводилися раніше і будуть проводитися в майбутньому. Їх результати не розголошуються і використовуються Державною авіаційною службою України для підвищення безпеки польотів.

Як повідомлялося раніше, Г осударственного авіаційна служба України за найближчі два тижні проведе повну технічну перевірку літаків, які здійснюють регулярні перевезення в Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Прошу нікого не ображатися, якщо деякі літаки будуть визнані не відповідними вимогам. З наступного року ми плануємо обмежити використання літаків старше 20 років в Україні ", - заявив міністр під час прес-конференції.

Він повідомив, що в Україні в торою рік поспіль спостерігається зростання авіаперевезень, а в сфері чартерів обсяг зріс фактично в два рази. "Ми повинні забезпечити надійну безпеку", - підкреслив Омелян.

Також міністерство і Державіаслужба оприлюднять на своїх сайтах рейтинг авіакомпаній за частотою запізнень. Рейтинг буде оновлюватися щомісяця. Таким чином в міністерстві розкриють інформацію про надійності перевізників для туроператорів і звичайних українців.

Не пропустіть найважливіші новини і цікаву аналітику. Підпишіться на Delo.ua в Telegram

ua в Telegram

Новости