Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Операція ФСБ - Патрушев на чолі спецназу таємно штурмував Ельбрус

Авіація ФСБ Росії провела унікальну операцію по висадці спецназу на найвищій точці Європи - вершині гори Ельбрус на Північному Кавказі
Патрушев сказав, що на минулих в грудні 2007 - січні 2008 року навчаннях відпрацьовувалася взаємодія Центру спеціального призначення та авіації ФСБ Росії при вирішенні антитерористичних завдань взимку в умовах високогір'я.
За задумом навчань, з різних аеродромів Росії в заданий час стартували літаки і вертольоти авіації ФСБ з групами спецпідрозділів, які в призначений час прибули в обумовлені місця Північного Кавказу

Авіація ФСБ Росії провела унікальну операцію по висадці спецназу на найвищій точці Європи - вершині гори Ельбрус на Північному Кавказі.

"В рамках льотно-тактичних навчань авіації ФСБ Росії 6 січня цього року на найвищій точці Росії та Європи - горі Ельбрус приземлився вертоліт Мі-8 з групою співробітників Центру спеціального призначення на чолі з директором Федеральної служби безпеки Миколою Патрушевим", - повідомив в суботу "Інтерфаксу" джерело в силових структурах на Північному Кавказі.

За його словами, "в світі не було аналогів подібної операції". Він сказав, що на минулих в грудні 2007 - січні 2008 року навчаннях відпрацьовувалася взаємодія Центру спеціального призначення та авіації ФСБ Росії при вирішенні антитерористичних завдань взимку в умовах високогір'я.

За задумом навчань, з різних аеродромів Росії в заданий час стартували літаки і вертольоти авіації ФСБ з групами спецпідрозділів, які в призначений час прибули в обумовлені місця Північного Кавказу. Операція проводилася таємно, в умовах, наближених до бойових.

В одній з точок було розгорнуто допоміжний мобільний пункт Оперативного штабу ФСБ Росії по проведенню антитерористичних навчань.

"Поставлені перед навчаннями цілі досягнуті. Підтверджено готовність спецназу і авіації ФСБ Росії до виконання антитерористичних завдань в найскладніших умовах, в тому числі, високогір'я", - заявив співрозмовник агентства.

Новости