Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міжнародне визнання аеропорту Кольцово

"Унікальне географічне розташування Єкатеринбурга робить його ідеальним місцем зустрічі для всіх делегатів країн СНД, і ми раді, що другий Рутс СНД зібрав ключових топ-менеджерів регіону і, сподіваємося, зіграє важливу роль у формуванні майбутньої маршрутної мережі СНД, - говорить віце-президент і комерційний директор UBM Aviation Routes Найджел Мейс. - Ми очікуємо, що подія сприятиме зростанню і розвитку ринку авіаперевезень країн СНД ".

- Ми очікуємо, що подія сприятиме зростанню і розвитку ринку авіаперевезень країн СНД

Цікавий формат дводенного форуму. У перший день пройшов Стратегічний форум за участю керівників галузевих міністерств і відомств, топ-менеджерів авіакомпаній і аеропортів. Форум пройшов у форматі трьох тематичних «круглих столів» (сесій). Ключовою темою стала актуалізація позицій авіаційних властей, аеропортів і авіакомпаній в частині регулювання діяльності і доступу на ринок авіаперевезень Росії і СНД, обмін думками про поточний стан і перспективи розвитку галузі. Також була піднята тема розвитку ринку виїзного туризму і найбільш затребуваних авіанаправленій для жителів країн СНД. За аеропортової інфраструктури відбулася дискусія «Інвестиції, інфраструктура і модернізація - розвиток аеропортів країн СНД». У наступні 2 дні основний час було віддано 2-х стороннім зустрічам - відбулося понад сто 20-хвилинних переговорів між компаніями-учасницями Форуму.

У наступні 2 дні основний час було віддано 2-х стороннім зустрічам - відбулося понад сто 20-хвилинних переговорів між компаніями-учасницями Форуму

"Для нас є великою честю приймати у себе в гостях представників аеропортів і авіакомпаній з різних країн Європи і Азії, - говорить генеральний директор ВАТ« Аеропорт Кольцово »Євген Чудновський. - Сподіваємося, Кольцово стане одним з центрів співпраці в області авіатранспорту, де поєднаються , закільцюють інтереси наших колег. А результатом цьогорічного Форуму будуть нові авіамаршрути в міста СНД не тільки з аеропортів Єкатеринбурга, Нижнього Новгорода і Самари, а й інших регіональних аеропортів Росії ".

А результатом цьогорічного Форуму будуть нові авіамаршрути в міста СНД не тільки з аеропортів Єкатеринбурга, Нижнього Новгорода і Самари, а й інших регіональних аеропортів Росії

Також Рутс СНД 2012 стала майданчиком важливого для російської авіагалузі події - підписання угоди про наміри щодо створення Міжнародної асоціації аеропортів (МАА), яке відбулося в другій день форуму. Протокол підписали представники виконавчий директор Міжнародного аеропорту Внуково Олександр Щекочихін, генеральний директор Міжнародного аеропорту Кольцово і член ради директорів ВАТ «Аеропорт Толмачево» Олександр Бородін, в присутності радника міністра транспорту Російської Федерації Олександра Юрчика. Також меморандум про готовність увійти в число засновників асоціації підписав заступник генерального директора Міжнародного аеропорту Шереметьєво Ігор Гречухін.

Також меморандум про готовність увійти в число засновників асоціації підписав заступник генерального директора Міжнародного аеропорту Шереметьєво Ігор Гречухін

«Ми вирішили створити нову асоціацію для захисту інтересів аеропортів і підвищення якості послуг. Кінцева мета об'єднання - утворення саморегулівної організації з подальшою передачею їй частини функцій від федеральних регулюючих органів », - сказав після підписання перший заступник генерального директора компанії« Новапорт », член ради директорів аеропорту Толмачево Олександр Бородін.

«Я приїхав сюди за дорученням міністра транспорту», ​​щоб висловити підтримку засновникам міжнародної асоціації аеропортів. Ми працюємо для того, щоб ефективно працював бізнес і підвищував якість життя громадян Росії. І громадські організації повинні відігравати велику роль в житті країни, тому ми висловлюємо підтримку створенню саморегульованих організацій », - сказав радник міністра транспорту Олександр Юрчик.

Увечері другого дня гостей столиці Уралу чекала насичена культурна програма. Але ми вирушили на екскурсію по аеропорту Кольцово, так як справи в столиці Росії не дозволяли залишитися ще на один день.

Але ми вирушили на екскурсію по аеропорту Кольцово, так як справи в столиці Росії не дозволяли залишитися ще на один день

Міжнародний аеропорт Кольцово - один з провідних аеропортів Росії. Здійснюючи проект масштабної реконструкції аеропорту, стратегічним інвестором якого є Група компаній «Ренова», Кольцово стає потужним і максимально зручним регіональним транспортно-логістичним вузлом основного потоку пасажирських і вантажних авіаперевезень в країні. Кольцово співпрацює більш ніж з 40 російськими і закордонними авіакомпаніями, які безпосередньо пов'язують Єкатеринбург більш ніж з 100 містами Європи, Азії, Північної Африки.

Реконструкція терміналу внутрішніх повітряних ліній (ВВЛ), яка стартувала в 2011 році, дозволить за рахунок злиття чинного російського терміналу з колишнім міжнародним терміналом збільшити площу обслуговування пасажирів російських рейсів в 2 рази, до 46 тис. Кв. м., а пропускну здатність на ВВЛ - до 1800 пасажирів на годину. У терміналі передбачено зміну технології обслуговування, перенесення зони огляду з другого на перший поверх, збільшення кількості стійок реєстрації, а також різних магазинів і кафе. Загальна ж пропускна здатність аеропорту розрахована на обслуговування 3000 пасажирів на годину.

Загальна ж пропускна здатність аеропорту розрахована на обслуговування 3000 пасажирів на годину

За перші п'ять місяців 2012 року в Кольцово було обслуговано 1 310 088 пасажирів. Зростання в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 20,4%. Пасажиропотік на міжнародних рейсах збільшився на 29% і склав 459 600 чоловік, на внутрішніх російських рейсах - на 10% (702 216 осіб), на рейсах до країн СНД - 60,3% (148 272 особи).

Такі темпи зростання обумовлені чималими обсягами інвестицій в розвиток аеропорту. У 2012 р Обсяг інвестицій складе 1 млрд. 781,688 млн. Рублів (на 28% більше, ніж в 2011 р (1 млрд. 395,29 млн. Рублів). Тобто, тільки протягом 2-х років в розвиток аеропорту буде інвестовано понад 3-х млрд. рублів. Додатковий обсяг інвестицій в 2012 році пов'язаний із завершенням до кінця 2012 р проекту збільшення терміналу внутрішніх повітряних ліній, а в червні - першого етапу будівництва нового вантажного комплексу. Власне, новий вантажний термінал вже функціонує, у чому ми змогли особисто переконатися.

Свій внесок в розвиток аеропорту вносить і федеральний бюджет. На реконструкцію аеродрому було виділено 3 млрд. Рублів. Сьогодні аеропорт в своєму розпорядженні два ВПП довгій про 3000 м. Одна зі смуг буде подовжена до 3.5 тис. М. Аеропорт допущений до прийому практично всіх типів повітряних суден. Хіба що в цьому списку поки немає А380 і B787. Але для нашої країни ці літаки поки екзотика. А ось збільшення польотів літаків регіонального класу тут чекають з нетерпінням і вважають, що сьогодні це одне з найбільш перспективних напрямків розвитку. Однак це не означає, що Кольцово бачить себе виключно в якості регіонального аеропорту. У регіону чималі амбіції і потенціал, що дозволяє Кольцово в перспективі претендувати на статус аеропорту-хаба. «Москва насичується, і сьогодні центрами зростання пасажиропотоку стають регіональні аеропорти, що перевершують за темпами розвитку столичні», - каже Євген Чудновський. Ну а по сервісу Кольцово вже сьогодні готовий посперечатися зі столицею. Бізнес-термінал це просто фантастика. Хто б міг подумати, що стара будівля аеропорту в стилі «Сталінського ампіру» можна перетворити на сучасний «Лакшері».

Рішення про початок реалізації проекту масштабної реконструкції Кольцово було прийнято ще в 2003 р в рамках приватно-державного партнерства (ПДП) за підтримки Уряду Російської Федерації, Міністерства транспорту Російської Федерації, Уряду Свердловської області і Групи компаній «Ренова». Загальний обсяг інвестицій в Кольцово за ці роки становив близько 12 млрд. Руб .: приватні інвестиції - 8 млрд. Руб. (В розвиток аеровокзального комплексу та технічне переоснащення служб), державні інвестиції - 4 млрд. Руб. (В реконструкцію аеродромних покриттів, будівництво КДП).

За ці роки були введені нові об'єкти: кейтеринг (потужність - 10 тис. Раціонів на добу), міжнародний термінал (пропускна здатність - 600 пас / год; площа - 15 400 кв. М.), Реконструйований термінал ділової авіації, побудований внутріросійський термінал ( пропускна здатність - 1000 пас / год; площа - 19 600 кв. м.), нова залізнична станція «Аеропорт Кольцово», міжнародний термінал (пропускна здатність - 1600 пас / год; площа - 45 000 кв. м.); завершено перший етап реконструкції аеродромних покриттів, здані аеронавігаційний комплекс (КДП) і готельно-діловий комплекс Анжело Аеропорт-Готель Єкатеринбург (площа - 17 000 кв.м., 211 номерів, конференц-центр, площею 1344 кв. м, 12 конференц-залів , крита пішохідна галерея, ведуча в аеровокзал).

Влітку 2018 року Кольцово стане «воротами Єкатеринбурга» для десятків тисяч футбольних фанатів з багатьох країн світу - Єкатеринбург обраний одним з міст, де пройдуть ігри Чемпіонату Світу з футболу 2018 р

Новости