Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Росавіації уточнили суму боргу "ВІМ-Авіа"

Загальна заборгованість банкам становить близько 7 млрд рублів Загальна заборгованість банкам становить близько 7 млрд рублів   Фото: ТАСС, Олександр Тарасенков   Москва

Фото: ТАСС, Олександр Тарасенков

Москва. 27 вересня. INTERFAX.RU - Загальний обсяг заборгованості "ВІМ-Авіа" становить близько 7 млрд рублів, заявив журналістам глава Росавіації Олександр Нерадько в Держдумі в середу.

"У авіакомпанії є шість банків-кредиторів. Ведучий банк-кредитор - це банк" Зеніт ". Загальна кредиторська заборгованість становить близько 7 млрд руб.", - заявив він.

За словами Нерадько, власник "ВІМ-Авіа" звернувся в Росавіації минулого тижня з проханням допомогти йому з кредитуванням поточної операційної діяльності. "Ми, дізнавшись про цю проблему, відразу організували нараду з кредиторами - і на цій нараді раптом власник заявив про втрату інтересу до ведення авіаційного бізнесу", - додав чиновник.

При цьому він нагадав, що Росавіація розглядає фінансово-економічне становище авіакомпаній на підставі бухгалтерської звітності. "Бухгалтерська звітність офіційно надається в податкову інспекцію, проводиться аудит один раз на рік відповідно до чинного законодавства. На 1 січня 2017 року авіакомпанія надала бухгалтерську звітність, яка була розглянута, проаналізована - і авіакомпанія відповідала першій, найкращою групі по фінансово-економічної стійкості і поточної платоспроможності ", - уклав Нерадько.

Авіакомпанія "ВІМ-Авіа" в понеділок, 25 вересня, зупинила виконання всіх чартерних рейсів через фінансові проблеми і брак обігових коштів. Цьому передувала серія затримок рейсів в російських і зарубіжних аеропортах, яка зачепила тисячі пасажирів. До кінця сезону авіакомпанія повинна була відправити на курорти і повернути з них від 50 до 80 тис. Клієнтів туроператорів. В цілому вона продала квитки більш ніж 190 тис. Пасажирів.

На перевізника порушено кримінальну справу: посадових осіб ТОВ "Авіакомпанія" ВІМ-Авіа "звинувачують в розкрадання грошових коштів пасажирів.

"Свідомо знаючи про те, що коштів авіакомпанії недостатньо для закупівлі палива, в тому числі в аеропорту" Домодєдово ", не маючи договорів на поставку палива з іншими постачальниками і не маючи таким чином можливість виконати зобов'язання з перевезення пасажирів, посадові особи продовжували реалізовувати авіаквитки на рейси, отримавши за це шляхом обману грошові кошти в розмірі понад 1 мільйон рублів ", - розповіли в СКР.

Регулярні рейси "ВІМ-Авіа" погодилися виконати інші російські авіакомпанії, яким компенсують витрати з бюджету, - це "Уральські авіалінії", i-Fly, Red Wings, Nordstar, "Ікар", "Північний вітер" і "Якутія".

Новости