Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рукопис Оскара Уайльда виставили на аукціон Новини Клубу - Книжковий Клуб. Клуб Сімейного Дозвілля. Книжковий інтернет-магазин. КСД

На торгах Bonhams, присвячених поетичним рукописам і портретам поетів, з молотка піде рукопис вірша Оскара Уайльда «Les Ballons» ( «Повітряні кулі»).

Це єдиний рукописний примірник цілого вірша, залишений автором.

Вперше цей твір було опубліковано в 1887 році, проте працювати над ним Уайльд почав ще в 1883-му. У вірші описується враження поета від дітей, які запускали повітряні кулі в саду Тюїльрі, що в центрі Парижа.

У вірші описується враження поета від дітей, які запускали повітряні кулі в саду Тюїльрі, що в центрі Парижа

При публікації вірша Уайльд практично не вніс в нього ніяких змін. Однак на рукописному варіанті, який буде проданий на Bonhams, немає назви вірша; мабуть, Уайльд придумав його пізніше.

Рукопис оцінюється в 22-25 тисяч доларів і піде з молотка 8 травня в Лондоні. На сайті аукціонного дому повідомляється, що в цей день пройде друга сесія торгів, де буде розпродаватися колекція Роя Девідса, протягом 40 років збирав рукописи і портрети поетів. В цілому - 10 квітня і 8 травня - будуть продані 500 лотів, які коштують від 600 доларів до 70 тисяч.

Відомо, що з молотка підуть рукописи Шарлотти Бронте , Т. С. Еліота, Теда Хьюза і Сільвії Плат, проте яких саме творів, поки не уточнюється.

Новости