Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Вони в шоці ... І йдуть": екс-заступник командира роти поліції Києва вразила розповіддю про роботу копів в Україні (аудіо)

Світлану Піддубний можна назвати одним з публічних осіб реформи поліції в Україні. Вона пішла туди працювати за власним зізнанням, але близько року тому звільнилася. Жінка розповіла, чому так сталося. Світлану Піддубний можна назвати одним з публічних осіб реформи поліції в Україні

Піддубна пояснила, чому пішла з поліції / фото УП

В ієрархії оновленої поліції Світлана Піддубна зайняла важливу посаду, що дає розуміння ситуації "на землі", - стала заступник командира 3 роти 1 батальйону (Дніпровський район Києва).

Але приблизно рік тому вона подала рапорт на звільнення з поліції. Піддубна зізналася: благі починання задавив комплекс проблем, передають " вести ".

Причин звільнення Світлани, за її словами, багато. Перша і головна - немає змін у законодавстві, які допомогли б поліцейським працювати. Вона розповіла, що поліцейські можуть затримати людину за кримінальними статтями, але лише після заподіяння сильного збитку, наприклад, перелому. Поки цього немає - правоохоронці безсилі.

"Друга проблема - завантаження. У моїх колишніх колег цейтнот - звичайна справа: графік сформований ідеально, два дня працюють, два - відпочивають. У реальності ж в 5 ранку чоловік встає, в 6-7 у нього вже побудова. А закінчує він близько 7 -10 вечора, дивлячись які справи надійдуть йому в його планшет. І він повинен їх закінчити. І коли приїжджає на базу, змінюється. А "впахівает" нерідко зовсім без вихідних. Справа в тому, що в Києві постійно проходять заходи: то футбол, то якісь прайду. За законодавством, як командир, я повинна або оплатити людині цей вих од на роботу, або дати йому вихідний. Але людей катастрофічно не вистачає. Не до вихідних. А по оплаті ... Ні її ", - зазначила Піддубна.

Читайте також Згуладзе відмовилася від українського громадянства і відновила грузинське - Гримчак

Відповідаючи на репліку журналіста про зарплату патрульних в 8-10 тис. Грн, вона розповіла, що офіційна зарплата - це ставка, а решта - преміальні, які з людини можна зняти.

"Знімають, як то кажуть," по саме не хочу "- і людина може отримати 3200-4000 грн в місяць. Чи буде він працювати за ці гроші? Ні! Скільки разів ми вже намагалися організувати профспілку - тиск був неймовірним. Створити глобальну захист поліцейським складно ", - додала колишня" коп ".

Також вона розповіла, що коли в керівництві були Ека Згуладзе і Хатія Деканоїдзе, вони не раз і не два приїжджали "на землю", розмовляли зі звичайними, пересічними поліцейськими. З нинішнього керівництва таких кроків не робив ніхто, підкреслила Піддубна.

Крім того, вона розповіла про стан авто: деякі просто не можуть виїхати на маршрут через технічного стану.

"Багато хто скаржиться - мовляв, чому дві години і більше екіпажі їдуть на найпростіший виклик, на ті ж ДТП. А машин-то не вистачає", - пояснила екс-заступник командира роти поліції Києва.

"Навіщо я пішла в поліцію? Щоб діти - мої діти - не спостерігали, як п'яні люди бешкетують в громадських місцях. Я хотіла щось змінити. А зараз мої колишні колеги телефонують, кажуть, що вони в шоці ... І йдуть. нічого не змінюється ", - підсумувала вона.

раніше " Новий час "Повідомляло, що, за словами діючих і колишніх поліцейських, в їх владі занадто мало важелів впливу на ситуацію, закон повною мірою їх не захищає, а начальство охоче штрафує, ніж заохочує.

Крім того, зазначалося, що влітку 2015 року зі появою патрульної поліції довіру громадян до нових поліцейським зашкалювало і люди вірили в успіх реформи. Однак через 2,5 року ця довіра значно впало.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Чи буде він працювати за ці гроші?
Навіщо я пішла в поліцію?

Новости