Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Атирауської області зійшов з рейок потяг Алмати-Атирау (+ Брифінг, ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 19 квітня, приблизно о 18 годині за Астанінські часу на території Атирауської області зійшли з рейок і впали на землю два останні вагони пасажирського поїзда №041Т повідомленням Алмати - Атирау Сьогодні, 19 квітня, приблизно о 18 годині за Астанінські часу на території Атирауської області зійшли з рейок і впали на землю два останні вагони пасажирського поїзда №041Т повідомленням Алмати - Атирау.

Як повідомляє нам по мобільному телефону очевидець з місця події, НП сталася недалеко від станцій Сагиз і Жантерек. Склад повинен був прибути в Атирау сьогодні ввечері о 21.10 по Астанінські часу. Інформації про жертви немає, але є постраждалі, які отримали різні травми у вигляді забоїв і переломів кінцівок. Першу медичну допомогу надають провідники. Оперативні групи ДВД, НС і бригади медиків вже виїхали на місце події.

Про причини сходу з рейок двох вагонів невідомо, транспортний прокурор Атирауської області Булат КАЛИКОВ поки утримався від коментарів.

Уточнимо, що поїзди №041Т і №041Х (в зворотному напрямку сполученням Атирау - Алмати) в просторіччі називають «китайськими», щоб не плутати з більш швидкісними «іспанськими», що курсують по цьому ж маршруту.

Власний кореспондент «АЖ» Ляззат Каражанова до цього часу встигла отримати від заступника акима Кизилкогінского району Бекнура АЖІГАЛІЕВА наступну інформацію: в зазнав аварії потягу знаходилося 746 пасажирів, з рейок зійшли 7 вагонів, серйозні травми отримали 2 людини, з с. Міял на допомогу відправлені 3 автомобілі «швидкої допомоги», місцеве підприємство «КайнарМунайГаз» надіслало 7 автобусів для перевезення всіх пасажирів в смт. Макат (адміністративний центр однойменного району і великий залізничний вузол, звідки до Атирау залишається ще 120 км).

За нашим припущенням, 5 з 7 зійшли з рейок вагонів все-таки втрималися на залізничному полотні, тому наш неофіційне джерело повідомило тільки про 2 впали. Зрозуміло, що поки аварійні бригади та інші служби не з'ясують причину НП і не перевірять технічний стан всього складу, до експлуатації його не допустять. Залишається сподіватися, що в найближчі дні на розклад поїздів сполученням Атирау-Алмати дану подію мало вплине.

***

Сьогодні, 20 квітня, прес-служба МНС РК і акимат Атирауської області провели брифінг, де оголосили перші дані про наслідки аварії потягу.

Як доповів заступник акима області Салімжан НАКПАЕВ, о 17.55 хвилин 19 квітня в Кизилкогінском районі сталося сходження з рейок вагонів пасажирського потягу сполученням «Алмати - Атирау». Склад складався з 19 вагонів, 16 з яких пасажирські. Всього з рейок зійшли 13 вагонів, 7 з яких лягли на бік. У складі їхали 586 пасажирів і 26 провідників.

На місце події було спрямовано техніку та фахівці ДЧС області та інших служб, 2 відновлювальних потяги АТ «Казахстан Темір Жоли», 15 автобусів для евакуації пасажирів, медпрацівники, 160 співробітників ДВД області.

За даними місцевої влади, 26 постраждалих пасажирів були доставлені в Макатскую районну лікарню, 6 з них були госпіталізовані, решта після отримання первинної допомоги покинули лікарню. Ті, хто отримав серйозні каліцтва пасажири були доставлені вночі з райлікарні в Атирау.

За словами начальника управління охорони здоров'я Мендихана УТЕПКАЛІЕВА, значні травми голови і обличчя отримала пасажирка 1961 року народження, в іншої пасажирки є переломи ребер. Ці дві жінки вже прооперовані, на сьогодні їх стан визначено як важкий стабільний. Ще з місця події на двох вертольотах МНС вивезли 8 осіб: п'ятеро дорослих і трьох дітей (наймолодшому з яких місяць від народження) о 22.30 доставили в обласну лікарню. Четверо дорослих були госпіталізовані, немовля з матір'ю після огляду в задовільному стані поїхали додому, інші діти також не постраждали. Всього за медичною допомогою звернулися 33 людини.

В результаті аварії сталася затримка 9 пасажирських і 34 вантажних поїздів. На ліквідацію наслідків аварії та відновлення пошкоджених шляхів пішло 12 годин, замінені 325 метрів. Рух поїздів відновлено.

За розповідями очевидців, аварія сталася на повному ходу. З огляду на масштаби аварії - склад розкидало в сторони на десятки метрів, вагони сильно пошкоджені, зірвані колісні осі - уникнути людських жертв допомогло диво. Аварія сталася на значній відстані від населених пунктів, в голому степу. За словами очевидців, першими оцінили ситуацію і кинулися на допомогу постраждалим призовники, які їхали тим же поїздом з Шимкента в Атирауська прикордонний загін. Потім прибули автобуси і співробітники розташованого в тому районі підприємства «КайнарМунайГаз», які організували екстрену евакуацію людей.

Про причини НС і суму збитку буде повідомлено за результатами розслідування, як правило, на це дається три дні.

Зульфія БАЙНЕКЕЕВА

Фото і відео Каната ЕЛЕУОВА

Знайшли помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter.

Є, чим поділитися з теми цієї статті? Розкажіть нам. Надсилайте ваші новини і відео на наш WhatsApp +7 707 37 300 37 і на [email protected]

Є, чим поділитися з теми цієї статті?

Новости