Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: У США 8 осіб вивалилися з атракціону: від каруселі-маятника відірвалися сидіння

В американському штаті Огайо на традиційному ярмарку в Колумбусі одна людина загинула, ще семеро отримали травми в результаті аварії на атракціоні Fire Ball

В американському штаті Огайо на традиційному ярмарку в Коламбусі одна людина загинула, ще семеро отримали травми в результаті аварії на атракціоні Fire Ball, який розгойдується, як маятник, і обертається в повітрі, повідомляє Reuters.

П'ятеро поранених були доставлені в медичний центр Векнера Університету Огайо і медичний центр Гранта в критичному стані, інші - в місцеві лікарні в стабільному стані. Серед поранених є 13-річний підліток, інші потерпілі - дорослі.

Інцидент стався 26 липня, в перший день роботи ярмарку. як передає NBC4i.com , Губернатор Огайо Джон Кейсік оголосив про закриття всіх атракціонів на ярмарку для перевірки.

За твердженням влади, Fire Ball пройшов кілька перевірок, в тому числі за участю сторонньої структури, і отримав дозвіл на експлуатацію. 11 інших атракціонів ярмарки зовсім не відкривалися в середу, а чотири були закриті після інспекції.

Директор по сільському господарству Девід Деніелс говорить, що всі атракціони перевіряються по кілька разів, коли їх готують до роботи, щоб переконатися, що вони функціонують, як задумано виробником.

Обертається карусель робить 13 обертів на хвилину і може підніматися на висоту до 12 метрів, повідомляє телеканал 10TV - WBNS .

З розміщеного в Мережі відео випливає, що обертаються сидіння відірвалися від конструкції, в результаті чого людей підкинуло в повітря на 7-10 метрів і порозкидали в різні боки. Загиблого юнака 18 років відкинуло на 15 метрів.

Судячи з відео, при проходженні нижньої точки "маятник" атракціону врізався в огорожу і частина сидінь відкрилася.

За запевненням компанії Amusements of America, що організувала атракціон, з 2002 року Fire Ball ( "Вогняна куля") став "одним з найпопулярніших і захоплюючих атракціонів". Коментарів від компанії нікому домогтися поки не вдалося.

Ярмарок штату Огайо - одна з найбільших в США - проводиться з 1850 року. Вона зазвичай проходить в Коламбусі протягом 12 днів в кінці липня - початку серпня і приносить дохід штату. Незважаючи на інцидент, ярмарок відкрився в четвер і продовжує працювати.

Подібні події іноді трапляються в парках розваг. У травні в США перекинулася кабінка колеса огляду: з висоти впали дві жінки і дитина. Очевидці чули скрегіт і падіння якогось дрібного предмета, потім кабіна перекинулася, і пасажири не змогли втриматися.

В Австралії в жовтні 2016 року у атракціоні в парку розваг загинули чотири людини - двоє чоловіків і дві жінки - під час катання на круглих плотах, що спускалися по штучним порогам атракціону Thunder Rapids River Ride.

Новости