Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди сходити з дітьми в Єгипті: сімейний відпочинок і розваги

  1. Сімейні розваги в Хургаді
  2. Музей Єгипетських старожитностей в Хургаді
  3. Співаючі фонтани в Хургаді
  4. Аквапарк «Титанік» в Хургаді
  5. Аквапарк Albatros Aqua Blue
  6. Аквапарк «Джангл Парк»
  7. Бульвар Марина - відпочинок для всієї родини
  8. Музей морської біології в Хургаді
  9. Дельфінарій в Хургаді
  10. Відпочинок з дітьми в Шарм-ель-Шейху
  11. Дельфінарій в Шарм-ель-Шейху
  12. Аквапарк в Aqua Blu Sharm
  13. Аквапарк Cleopark в Наама Бей (Шарм-ель-Шейх)
  14. Парк розваг Fun Town - парк атракціонів в Шарм-ель-Шейху
  15. Розваги для всієї родини в Луксорі
  16. Музей муміфікації в Луксорі
  17. музей папірусу
  18. Музей давньоєгипетського мистецтва в Луксорі
  19. Сімейний відпочинок в Асуані
  20. ботанічний сад
  21. Музеї, парки і зоопарки Олександрії
  22. Громадський парк Antoniades
  23. Парк Монтаза в Олександрії
  24. Сад Шаллалат в Олександрії
  25. Розваги для всієї родини в Каїрі і його передмістях
  26. Парк розваг Dream Park в Гізі
  27. Зоопарк в Гізі
  28. Дитячий культурний парк в Каїрі
  29. Фараоновий село в Каїрі
  30. Парк Аль-Азхар у Каїрі
  31. Каїрський єгипетський музей
  32. Музей Имхотепа в Каїрі
  33. Історичний центр Каїра - музей під відкритим небом

Привіт, друзі!

Крім загальноприйнятих і майже обов'язкових в програмі відвідин Єгипту пам'яток , Дітям, та й деяким дорослим, цілком припадуть до душі аквапарки, дельфінарії, музеї, зоопарки і просто парки.

Почнемо з самих популярних курортів Єгипту .

Сімейні розваги в Хургаді

"Тисяча і одна ніч"

«Тисяча і одна ніч» - розважальний комплекс в Хургаді. Відмінна можливість на якийсь час відвернутися від купання і пляжів і отримати незабутні враження від нового виду відпочинку.

Комплекс розташований в 20 кілометрах від центру міста в готелі з однойменною назвою «Тисяча і одна ніч» (Alf Leila Wa Leila). Споруди стилізовані під розкішний східний палац з барвистими куполами і вежами, мостами, величезними воротами, внутрішніми двориками, садом і басейнами.

Створюється відчуття, що ви потрапили в стародавній світ Єгипту з його укладом життя і традиціями. Особливо враження посилюються після відвідування шоу «Тисяча і одна ніч», яке триває 3 години і, по суті, є не просто розважальним, але й освітнім (можна багато дізнатися про історію Єгипту).

Коштує цей екскурс в древній Багдад 35 доларів.

Музей Єгипетських старожитностей в Хургаді

Музей не такий масштабний, як, наприклад, такий, як він в Каїрі, але, тим не менш, заслуговує на увагу. Тут можна отримати загальне уявлення про життя стародавніх єгиптян, познайомитися з історією і культурою, мистецтвом Стародавнього Єгипту (в музеї виставлено близько 140 предметів мистецтва древніх єгиптян), також в музеї представлені мініатюри найвідоміших пірамід і храмів Єгипту.

Музей розташований в палаці «Тисяча і одна ніч».

Співаючі фонтани в Хургаді

Вечорами біля входу в готель Golden 5 Paradise Resort відвідувачів чекає барвисте шоу води, світла і музики «Співаючі фонтани». Для гостей цього готелю уявлення безкоштовно. А всі решта повинні заплатити 15 доларів.

Шоу зачаровує і вражаюче. Триває воно недовго, тому його можна відвідати з дітьми.

Аквапарк «Титанік» в Хургаді

У місті всього три аквапарку. На території готелю Titanic Beach Spa & Aqua Park знаходиться розважальний комплекс «Титанік». Це в 11 кілометрах від центру міста. Неподалік знаходяться готелі Aladdin Beach Resort і Ali Baba Palace (ці сімейні готелі прекрасно підходять для відпочинку з дітьми в Єгипті).

Аквапарк розрахований і на дорослих, і на дітей. Атракціонів - близько двадцяти: різні басейни, гірки, водяні вежі, водоспади. У холодну пору року вода в басейнах підігрівається.

Аквапарк працює з 10 ранку до 5 вечора. Вхід для дітей до 6 років безкоштовний. Для дорослих - 20 доларів.

Аквапарк Albatros Aqua Blue

На території готелю Albatros Aqua Blueнаходітся дуже популярний серед наших співвітчизників аквапарк. І зрозуміло чому: тут неймовірно круті розваги для дорослих (22 атракціону) і цілком нешкідливі каруселі та гірки для малюків (14 гірок).

Вхід для дорослих - 40 доларів, для дітей - 30 доларів.

Аквапарк «Джангл Парк»

Знайти його можна на території готелю Albatros Jungle Aqua Park в Хургаді.

Проживають в готелі можуть купатися і розважатися в аквапарку на 20 гірках безкоштовно. Гості з інших готелів повинні заплатити 15 доларів.

Бульвар Марина - відпочинок для всієї родини

Це найчистіше і приємне місце для активного відпочинку в центрі Хургади. Шматочок міста, де можна спокійно прогулятися по набережній, послухати гарну живу музику, побувати в магазинах, ресторанах або кафе.

Можна взяти участь разом з дітьми в захоплюючих шоу-програмах, які проводяться тут щовечора, або випробувати себе на атракціоні «Катапульта».

Музей морської біології в Хургаді

Це науково-дослідна станція в декількох кілометрах від Хургади. Дітям, а також тим, хто хоче познайомитися з флорою і фауною Червоного моря, не заглиблюючись в його води, відвідування цього музею буде цікавим.

Цей музей, свого роду, великий акваріум, де зібрана велика кількість експонатів: різноманітні водорості, красиві рибки, черепахи, корали, є навіть невеликі акули.

Музей працює щодня з 8 ранку до 8 вечора.

Дельфінарій в Хургаді

Відкрито в 2011 році в Макаді (південне передмістя Хургади). Вартість подання - 40 доларів.

Відпочинок з дітьми в Шарм-ель-Шейху

Торговий комплекс Сохо в Шарм-ель-Шейху

Торговий комплекс Сохо сквер- гарне місце для відпочинку і розваг для всієї родини. Маленький острівець Європи в Єгипті. Вимощена білою плиткою вулиця, маленькі скульптури, яскраве освітлення, фонтани, в тому числі співаючі, червоні телефонні будки, безліч магазинів і магазинчиків, барів, ресторанів і кафе, в яких можна скуштувати кухню різних народів світу, крижаний і кисневий бар, концерти місцевих і зарубіжних естрадних зірок, унікальний кінозал Культурама, де перед очима проходить історія Єгипту з найдавніших часів, - в Сохо Сквер можна по-справжньому добре розважитися і купити багато цікавого.

З екзотики - льодовий каток, де можна повчитися фігурного катання (година катання, якщо не проживаєте в готелі Savoy, обійдеться в 10 доларів). Для малюків - дві дитячі майданчики.

Дельфінарій в Шарм-ель-Шейху

Радість і захват від спілкування з дельфінами отримують всі діти, тим більше що артисти-дельфіни і їх дресирувальники - наші співвітчизники.

Години роботи: з 11.00 до 17.00 щодня, вартість - 35 доларів.

Час роботи дельфінарію перед приїздом потрібно уточнювати, так як воно залежить від сезону і активності туристів.

Аквапарк в Aqua Blu Sharm

Аквапарк в Шарм-ель-Шейху на території готелю Aqua Blu Sharm- найвідоміший аквапарк в місті. Щодня працюють 9 басейнів і 44 гірки різної складності, з них більше десяти - дитячі гірки, штучна річка.

Аквапарк можна відвідувати з 9.00 до 20.00, вартість входу - 20 доларів.

Аквапарк Cleopark в Наама Бей (Шарм-ель-Шейх)

Не дуже великий аквапарк, розрахований в основному на відпочинок з дітьми.

Парк розваг Fun Town - парк атракціонів в Шарм-ель-Шейху

Парк розваг Fun Town - це безліч каруселей, гірок та гойдалок, різних водних атракціонів і іграшкових фігурок в просторому парку. І, до того ж, все це абсолютно безкоштовно.

Парк відкритий з 16.00 до 24.00, поїздка на таксі в парк обійдеться в 10 доларів. Знаходиться неподалік від готелю Royal Plaza.

Розваги для всієї родини в Луксорі

Луксор славиться не тільки гробницями фараонів . По суті, він сам є «музеєм під відкритим небом» і на його території знаходиться багато інших визначних пам'яток.

Музей муміфікації в Луксорі

У ньому можна дізнатися про методи муміфікації, які використовували стародавні єгиптяни. В експозиції - мумії людей і тварин, статуї богів Стародавнього Єгипту - Ісіди, Осіріса, Анубіса.

музей папірусу

У цьому музеї можна своїми очима побачити весь технологічний процес виготовлення папірусу (прабатька сучасної паперу) із стебел рослини папірус і дізнатися, як ще використовується ця рослина.

Музей давньоєгипетського мистецтва в Луксорі

У цьому музеї зберігаються давньоєгипетські статуї, що зображують єгипетську знати, меблі з гробниць фараонів, ювелірні прикраси, папіруси, статуетки божеств, мумії царів Рамсеса і Яхмоса, колісниці Тутанхамона для полювання.

Сімейний відпочинок в Асуані

Нубийская село в Асуані

У цьому музеї можна побачити пам'ятки нубійської села, врятовані при будівництві Асуанської греблі на затоплених землях.

Нубийская село - це свого роду музей під відкритим небом і повністю туристичне місце. Тут можна відпочити, поспілкуватися з привітними місцевими жителями, дізнатися про їхнє життя і побут.

ботанічний сад

Унікальний ботанічний сад з екзотичними рослинами з усього світу на 7 гектарах землі розташувався на острові Кітченер недалеко від Асуана.

Для туристів сад відкритий з 7 ранку. Це улюблене місце відпочинку для сімей з дітьми.

Музеї, парки і зоопарки Олександрії

Олександрійський зоопарк

Олександрійський зоопарк - один з кращих в Африці. Абсолютно безкоштовно можна розглядати тварин, зібраних тут з усіх континентів, спостерігати, як їх годують. На території зоопарку є Будинок рептилій, мешкає багато птахів.

За плату можна пересуватися по території зоопарку на електромобілі. Є дитячі атракціони. Відвідувати зоопарк краще в будні дні, тому що у вихідні завжди дуже багато народу.

Вхід - 1 єгипетський фунт.

Громадський парк Antoniades

Після відвідин зоопарку можна прогулятися по знаменитих садам Антоніадіса, які відділені від зоопарку парканом. На території парку - різні дерева, красиво оформлені пішохідні доріжки, альтанки, водойми і містки, мармурові статуї, чудовий розарій, палац Антоніадіса.

Тут люблять відпочивати місцеві жителі і гості Олександрії.

Парк Монтаза в Олександрії

Парк Монтаза в Александріі- найбільший парк Олександрії та частина маєтків королів Ель-Монтаза, а також останній притулок короля Єгипту Фарука I.

Парк, який через різноманітність представлених рослин можна віднести до розряду ботанічних садів, розташований на 150 гектарах прямо на березі Середземного моря.

Територія, на якій він знаходиться, оточена кам'яною стіною. Вхід через красиві ворота - вільний для всіх, але платний. На території парку знаходяться палацові споруди - нинішня резиденція президента країни (закриті для відвідування).

Серед улюблених місць в цьому парку - міст Фарука, який з'єднує парк з невеликим острівцем Ель-Ахламов.

Міст, побудований в 1892 році батьком Фарука, прикрашений різьбленими колонами, з нього можна милуватися видами Олександрії як днем, так і у вечірній час, коли він підсвічується.

Сад Шаллалат в Олександрії

Райський куточок для відпочинку з зеленими газонами, екзотичними рослинами і численними водоспадами ( «шаллалат» з арабської перекладається як «водоспади»). Сад з велосипедними доріжками, лавками, ставками з водоплавними птахами, затишними кафе підходить для відпочинку всією сім'єю.

Сад відкритий цілодобово, вхід безкоштовний.

Розваги для всієї родини в Каїрі і його передмістях

Музей Сонячної тури в Гізі

Під час туристичної поїздки в Гізу можна відволіктися на хвилинку від вивчення пірамід і відвідати інші цікаві місця, наприклад, Музей Сонячної тури.

Це спеціальний човен, на якій фараони відправлялися після смерті в загробний світ в супроводі бога Ра.

Така човен було знайдено під час розкопок піраміди Хеопса, і згодом там відкрився музей. Тура, яка була похована в п'яти великих ямах в розібраному вигляді (понад тисячу деталей) під вапняковими плитами, збиралася протягом 10 років. Її розміри значні - 5,5 метрів в ширину і 40 метрів у довжину.

Зібрана і, на рідкість, добре збереглася Сонячна тура була виставлена ​​в музеї. І тепер всі бажаючі можуть нею помилуватися.

Парк розваг Dream Park в Гізі

Парк розваг Dream Park в Гізі відомий далеко за межами Єгипту і анітрохи не поступається диснеївських тематичних парках.

Парк був відкритий в 1999 році на величезній території більш ніж в 150 гектарів. Територія парку поділена на три окремих зони з розвагами, орієнтованими на різний вік.

Для малюків - спеціальний дитячий театр, 9 спеціально розроблених для дітей безпечних атракціонів за участю персонажів з національного фольклору (Алі Баба, Тутанхамон, Моргана).

Для батьків - територія захоплюючих пригод, римський театр з барвистим шоу, більше 15 торгових точок, кафе і ресторани.

Пересуватися по території можна на античних машинах, міні-автобусах і поїздах.

За 6-8 доларів в розважальний парк можна проїхати прямо від пірамід. Але якщо хочете розважитися на повну котушку, потрібно затриматися в цьому парку. І на це може піти не менш дня.

Краще не відвідувати цей парк під час шкільних канікул, у вихідні та святкові дні, тому як черги в цей час можуть зіпсувати враження від цього веселого місця. Також рекомендується купувати при вході в парк абонементи на атракціони (це дешевше, ніж платити за кожен окремо).

Зоопарк в Гізі

Зоопарк в Гізі - найбільший і найстаріший зоопарк Єгипту. Розташований зоопарк, відкритий ще в кінці 19 століття, недалеко від центру в передмісті Каїра.

Велика колекція різноманітних тварин, що мешкають в пустельній місцевості, в тому числі і рідкісних видів, Будинок рептилій, багато диких птахів, черепах, мавп, левів - все це можна побачити в цьому зоопарку.

А по доглянутої території парку з газонами, каналами, альтанками і прудику можна гуляти або непогано відпочити, розташувавшись прямо на траві. Прикрашає територію підвісний металевий міст досить-таки значних розмірів, який був спроектований французьким архітектором Гюставом Ейфелем. По сусідству з зоопарком знаходиться ботанічний сад.

Зоопарк відкритий для відвідування щодня, але час роботи може змінюватися в залежності від сезону. Вхід безкоштовний.

Дитячий культурний парк в Каїрі

Цей унікальний парк, створений спеціально для дітей, був відкритий в 1990 році. Парк для маленьких відвідувачів створений у вигляді складних візерунків, ліній і абсолютно абстрактних форм (архітектурний сад). Низькі стіни і арочні отвори проходять по всій території парку. Через збільшувальне скло можна спостерігати за життям комах і метеликів, а за птахами - через бінокль.

У музеї, який знаходиться на території парку, діти знайомляться з історією, побутом і культурою Єгипту на експозиціях і виставках, присвячених фараонам, богам, Нілу і Червоного моря, починаючи з найдавніших часів і закінчуючи сучасним світом.

Тут же можна відвідати бібліотеку, художні студії або просто пограти на дитячих майданчиках.

На головній вулиці парку - безліч кафе, магазинів з сувенірами та іграшками, фонтанів і лавок.

Дитячий культурний парк працює щодня з 9.00 до 15.00.

Фараоновий село в Каїрі

Це село знаходиться на невеликому острові, на який дуже швидко можна потрапити з Каїра, переправившись через Ніл на плавучому амфітеатрі.

Це музейний комплекс, який відтворює побут і життя стародавніх єгиптян з безліччю будівель, в тому числі палац фараона, копія гробниці Тутанхамона, житло багатих і бідних єгиптян.

Більш того, перед відвідувачами постане жива село, в якій спеціально для туристів роль древніх єгиптян, що займаються своїм повсякденним життям, грають актори.

Тільки в Фараонову село в Єгипті штучно вирощують очерет, з якого виготовляють папірус. І далі в Музеї папірусу, який розташований тут же, прямо в центрі села Фараонів, можна побачити, як він перетворюється в папірус, і навіть купити шматочок яскраво розфарбованого єгипетського папірусу на пам'ять.

Вартість такої екскурсії, в залежності від програми, приблизно 50 євро.

Парк Аль-Азхар у Каїрі

Це справжній оазис в центрі Каїра, який був відкритий в 2005 році.

Парк гарний сам по собі, але з його височин можна милуватися храмами, мечетями і мавзолеями старого Каїра.

У цьому парку дуже люблять відпочивати сім'ї з дітьми. На його території - дитячі майданчики, фонтанна й театрально-концертний майданчик «Аль-Генена», кафе і ресторани.

Каїрський єгипетський музей

Національний музей країни і головне сховище її старожитностей - це 120 тисяч найдавніших експонатів: скарби гробниць єгипетських фараонів, безліч мумій, найдавніша статуя Хеопса, рідкісні артефакти, саркофаги, позолочений трон царя Тутанхамона ... Всього не перелічити.

Добиратися з Шарм-ель-Шейха на автобусі 6 годин, з Хургади - 5 годин. Поїздка з маленькими дітьми, швидше за все, буде стомлюючої і не принесе задоволення. Вартість квитків для дорослих - 60 єгипетських фунтів, за дітей платити не треба.

Музей Имхотепа в Каїрі

Велика розмаїтість предметів старовини, в тому числі що належать великому правителю Стародавнього Єгипту - фараона Имхотепу, представлено в цьому музеї.

Музей відкритий не так давно і знаходиться недалеко від центру Каїра. Працює весь тиждень з 7.00 до 19.00.

Історичний центр Каїра - музей під відкритим небом

Міністерство старожитностей в Єгипті планує незабаром закрити історичний центр Каїра для проїзду машин і зробити цей район тільки пішохідним, щоб дати можливість туристам милуватися старовинними будівлями і пам'ятниками старовини.

Бувай…

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Новости