Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Адреналін «Землі Міфів»

Бенідорм - батько "Землі Міфів"

Схоже, що життя сучасної людини, позбавленого радостей «щоденної боротьби за виживання», трохи пріснувато. А інакше, ніж пояснити нашу любов до «небезпечним» розваг? Щоб задовольнити цю дивну потребу в світі повсюдно виникають «Парки атракціонів», де можна без ризику для життя отримати хороший заряд адреналіну. Туристична Іспанія не залишилася осторонь від світового мейнстріму і Тематичні Парки з повним набором зовні «жахливих» атракціонів з'явилися в Каталонії, Андалусії і Комунідад Валенсіана.

Тематичний Парк «Терра Мітіко» (Terra Mitica - Земля Міфів) в Бенідормі (Коста Бланка) відкрився в 2000 р, на кілька років пізніше свого побратима - «Порт Авентура» (Коста Даурада), але відразу ж сподобався тисячам відпочиваючих на середземноморському узбережжі провінції Аліканте. А як же інакше?. Хіба можна відмовити собі в задоволенні зробити веселе, повне емоцій подорож в Стародавній Світ, наповнений міфами про Мінотавра і титанів, олімпійськими богами і легендарними аргонавтами.

Всього в Тематичний Парку «Терра Мітіко» або «Земля Міфів» 25 атракціонів, які розміщені в незвичайних декораціях 5 -і зон: Єгипет, Греція, Рим, Іберія і Острови середземномор'я. Для маленьких відвідувачів створені зменшені копії самих запаморочливих «тренажерів».
Щоб після «тренувальних польотів» пульс і дихання прийшли в норму, можна пройтися по магазинах сувенірів і прикупити єгипетський папірус або грецьку амфору, а заодно насолодитися танцем служительок богині Ісіди (Danzas de Karnak) або турніром гладіаторів (Lucha de Gladiadores) на римській площі. А якщо по дорозі зайти в типовий середземноморський містечко, є ризик «випадково» опинитися живим свідком нападу на нього піратів Червоної Бороди (Barbarroja). До речі, піратський корабель - справжній.
У Римі знаходиться Магнус Колоссус (Magnus Colossus) - предмет гордості господарів Тематичного Парку «Терра Мітіко». Це - найбільша в Європі американська гірка (montaña rusa) з дерева. Її довжина понад кілометр. Конструкція здається настільки хисткою, що «пасажири» відчувають непідробний жах, передчуваючи її «неминуче руйнування». Чи не менше «відваги» потрібно для того, щоб освоїти деякі інші атракціони Парку розваг:

Атракціон "Пекло"

Політ Фенікса (El Vuelo del Fénix) - вежа вільно падає з висоти близько 60 м. Швидкість ок. 100 км / год, перевантаження 0,25 g. Якісь секунди, а скільки відчуттів. І навіщо стрибати з парашутом? Адже він може і не розкритися ...
Пекло (Inferno) - різновид американської гірки висотою 25 м. Атракціон цікавий тим, що при відносно невеликій швидкості (60 км / ч) перевантаження може досягати 2 g. Пасажирське місце влаштовано таким чином, що воно гойдається при русі і навіть робить один повний оберт навколо своєї осі.
У Греції і Іберії є ще два атракціону «вищої категорії складності» для вестибулярного апарату людини. це:
Синкопи (SynKope) - диск, що обертається зі швидкістю 90 км / год на висоті 35 м, який поступової змінює своє положення щодо землі. Максимальний кут відхилення від центральної осі - 120º. Незвичайні відчуття, які при цьому виникають, в звичайному житті випробувати навряд чи вдасться.
Тісон (Tizona) - американська гірка з перепадом висот 31 м і мертвими петлями. Швидкість на окремих ділянках може досягати - 100 км / ч. Час вільного падіння - 35 сек.
Влітку величезні черги шикуються до атракціону «Гнів Тритона» (La Furia de Tritón), який знаходиться грецької зоні Парку. Суть атракціону складається в двох поданих човна у воду з висоти 10,5 і 15 м. Освіжаючий душ, так необхідний в жаркий день, «морякам» забезпечений. Особливо тим з них, хто знаходиться ззаду.
У 2008 році поряд з Парком були створені дві додаткові зони:
Осіонія (Ocionía) - зона безкоштовного доступу, яка розміщена перед входом в Парк, з магазинами, ресторанами і платними атракціонами (pay-as-you-go). Тут же знаходиться оригінальне колесо огляду - вежа Інфінніто (Infinnito) 100 метрової висоти з незвичайною кабіною, яка обертається і одночасно піднімається вгору. Таким незвичайним способом можна помилуватися видами хмарочосів Бенідорм, моря і навколишніх Коста Бланку гір. У цій зоні є ще один цікавий аттракціон- Битва Пірамід, який може зацікавити любителів пейнтболу.
Аталайя (Atalaya) - зона, обладнана різноманітними перешкодами (висячі мости, скелі і т.п.), призначена для любителів пригод. Вхід розташований поруч з головним входом в Парк.

З середини червня до кінця серпня Тематичний Парк «Терра Мітіко» відкритий щодня. У липні і серпні - з 10 ранку до 1 години ночі. А ось навесні, восени і взимку Парк працює не щодня, тому розклад необхідно уточнювати безпосередньо на сайті «Терра Мітіко» . Там же можна дізнатися вартість вхідних квитків. Для того, щоб насолоджуватися атракціонами без черги можна придбати «швидкісний пропуск» (el pase veloz), який дає право відвідування атракціонів без черги. Крім звичайних квитків на ½ (т.зв. післяобідній), 1 або 2 дні є сезонні квитки (Pases de temporada) - для завзятих «адреналінщіков». Що интерсно, їх ціна (67 Євро) не набагато вище вартості звичайного квитка на 2 дня.
Знаходиться Тематичний Парк «Терра Мітіко» в безпосередній близькості від Бенідорм і в 43 км від Аліканте. Дістатися Парку можна на автомобілі і на поїзді.
Автомобіль: аутопіста A7 (прямий виїзд до парку - 65А), а також по шосе: N-330, N-332, N-340.
Поїзд: залізнична станція Terra Mitica. Лінію приміських поїздів (Аліканте - Денія), на якій вона розташована, обслуговує компанія Феррокаріл де Женералітат Валенсіана (FGV).

Інші атракціони Тематичного Парку «Терра Мітіко», із зазначенням ступеня «складності» (3 - середня, 2 - легка, 1 - дитяча).

Греція
(3) Лабіринт Мінотавра (El Laberinto del Minotauro) - тунель по якому движеться «візок» з 5 пасажирами. Кожен озброєний лазерним рушницею. Той хто зможе вбити всіх ворогів Тесея буде винагороджений видовищем смерті Мінотавра.
(3) Ікар (Los Ícaros) - ланцюгова карусель.
(2) Храм базальне тільце (Templo de Kinetos) - симулятор.
(1) Алюсінакіс (Alucinakis) - дитячий варіант Магнус Колоссус.
(1) Арріарікс (Arriarrix) - прогулянка на спині єдинорогів по давньогрецького лузі.
Іберія
(2) Аріеетес (Arietes) - зіштовхуються машини (bumper cars).
(1) Хабат (Jabato) - дитяча версія стикаються машин (bumper cars).
Єгипет
(3) Водоспади Нілу (Cataratas del Nilo) - водна Амеріанський гірка з двома падіннями з висоти (одне назад). Максимальна висота - 20 м.
(1) Акуатіті (Akuatiti) - дитяча версія «Водоспадів Нілу».
Рим
(1) Юкестус (Ayquesustus) - дитячий варіант «Польоту Фенікса».
(1) Серпентіум (Serpentinum) - дитячі каруселі типу змійка.
(1) Тентакюлюс (Tentáculus) - різновид каруселі.
(1) Торбеллініус (Torbellinus) - дитяча версія ланцюгової каруселі;
(1) Вертігум (Vertigum) - гондола, яка піднімається і обертається по колу.
Острови
(3) Злість Акілес (La Cólera de Akiles) - висота цих гойдалок 16 м. Кут нахилу 120º.
(3) стромовині Аргоса (Los Rápidos de Argos) - водний атракціон, що імітує «шлях аргонавтів», шукачів Золотого Руна.
(2) Міфи (Mithos) - карусель з міфологічними героями (русалки, кентаври ...).
(2) Порятунок Улісса (El Rescate de Ulises) - «страшне» подорож у світ мертвих, де Телемах шукав легендарного героя грецьких міфів - Улісса.

А інакше, ніж пояснити нашу любов до «небезпечним» розваг?
А як же інакше?
І навіщо стрибати з парашутом?

Новости