Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Доброчинна атмосфера Телчь

Телч   Немов морська раковина, повільно відкриває стародавнє місто свої скарби при сонячному світлі, а при заході норовить огорнути прибульців туманом Телч Немов морська раковина, повільно відкриває стародавнє місто свої скарби при сонячному світлі, а при заході норовить огорнути прибульців туманом. І хто знає, не потрап на шляху вчасно затишне кафе, чи не доведеться стати в цьому тумані одним з предметів в коморі замку, де вже сховались залізні обладунки древніх лицарів.

Про те, як себе почувають приїжджі в Телчь, яка атмосфера в місті, розповідає власник картинної галереї Ян Вімере.

Будинок в Телчь   - Кожне містечко, незалежно від того, чи є у нього історична цінність чи ні, має свою атмосферу, а атмосфера нашого містечка дуже добре впливає на настрій наших гостей Будинок в Телчь - Кожне містечко, незалежно від того, чи є у нього історична цінність чи ні, має свою атмосферу, а атмосфера нашого містечка дуже добре впливає на настрій наших гостей. Ті туристи, які до нас приїжджають, в основному - люди похилого віку, і вони дуже цінують це спокій, коли вранці людина прокинеться, вийде на тиху вулицю, гуляє по старовинної площі і вбирає в себе цю тишу і благодать. Цього в великих містах не знайдеш. Західні туристи дуже це цінують, і деякі повертаються в наше місто вже в 10-й - 11-й раз.

Після міського інформаційного центру, подякувавши йому співробітницю Станіславу Долежалову, ми вирушили в замок.

замок   За легендою, маркграф Отто II побудував капелу Діви Марії на тому місці, де сьогодні розташований замок замок За легендою, маркграф Отто II побудував капелу Діви Марії на тому місці, де сьогодні розташований замок. Так він відсвяткував перемогу над чеським принцом Бржетіслава. Спираючись на легенду, Телч відраховує свою освіту саме від цієї події. І 2 роки тому в місті пройшли пишні святкування з нагоди його 900-річчя. У 13-му столітті в цій мальовничій місцевості зросла городище і костел. Середньовічне городище розрослося згодом, ставки і Телчскій потік разом з водним каналом і високою фортечною стіною охороняли місто від непроханих гостей. Але викопаний рів і ставки не давали місту розростися вшир, так що до цього дня архітектура Телчь зберігає первинний готичний характер.

У замку   У 1339 році власником граду став Олдржих з Градце, з сильного аристократичного роду Вітковіце У замку У 1339 році власником граду став Олдржих з Градце, з сильного аристократичного роду Вітковіце. Він придбав Телч у чеського короля Яна Люксембурзького в обмін на свої володіння у моравсько-сілезьких кордонів. Саме йому приписують економічний розквіт міста. У той час почалася і споруда готичного замку. У період Ренесансу середньовічний замок був перебудований, так як його новий власник, молодий дворянин Захаріаш з Градца, повернувшись з Італії натхненним розвитком Ренесансу в архітектурі, почав вводити в замку елементи в стилі ренесансу. Запрошені з Італії майстри залишили в місті свою незабутню друк.

Телч   Як розповів Мірек Богуміл, екскурсовод і каштелян замку, «що стосується того, як виникла галерея Яна Зрзавого, я можу сказати наступне: мій батько пропрацював каштеляном замку в Телчь 25 років, з 1960 року, і в той час в місто часто приїжджав художник Ян Зрзави, якому Телч дуже подобалася Телч Як розповів Мірек Богуміл, екскурсовод і каштелян замку, «що стосується того, як виникла галерея Яна Зрзавого, я можу сказати наступне: мій батько пропрацював каштеляном замку в Телчь 25 років, з 1960 року, і в той час в місто часто приїжджав художник Ян Зрзави, якому Телч дуже подобалася. Звичайно, він був знайомий з моїм батьком, і одного разу виникла ідея, що добре б тут організувати одноразову сезонну виставку його картин. Виставка здійснилася, і пізніше ідея викристалізувалася так, що Ян Зрзави задумався над створенням своєї постійної галереї при замку в Телчь. За заповітом, його картини після смерті переходили у власність Національної чеської галереї, але за умови, що картини будуть постійно перебувати в Телчь ».

У 1986 році галерея була відкрита, хоча і не в будівлі замку, як спочатку передбачалося: в приміщенні стайні було занадто сиро, і, врешті-решт, було вирішено, що галерея розташується в прилеглому до замку будівлі.

Телч   Зупинившись в місті на пару днів, можна подивитися місто не тільки зовні Телч Зупинившись в місті на пару днів, можна подивитися місто не тільки зовні. Тільки не розчарує, опинившись всередині одного з міщанських будинків на головній площі: пишний декор, ліплення і графіті - все це зовнішні елементи, а інтер'єр оформлений набагато скромніше. Такий підхід - внутрішня замкнутість при зовнішньої нарядності - відображав мислення середньовічних жителів. Соціалістична Чехословаччина, в порівнянні з тим, як вона обійшлася з іншими містами, намагалася зберегти старовинну красу і чарівність Телчь. У 70-ті роки Телч була оголошена історичним заповідником і стала національною святинею. А 10 років тому місто знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

Новости