Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дивовижні зоопарки світу в огляді Holiday.by

Зоопарки дуже популярні у туристів. Хіба можна знайти місце краще для сімейної прогулянки? А скільки позитивних емоцій отримують діти від спілкування з тваринами! До того ж, в 21 столітті зоопарки стали давати своїм мешканцям максимальну свободу, а деякі парки і зовсім відмовилися від клітин. Причому створені умови, практично нічим не відрізняються від природних умов проживання. Пропонуємо вам познайомитися з кращими зоопарками світу.

Берлінський зоопарк, Німеччина

Берлінський зоопарк,   Німеччина

У зоопарку офіційно дозволено годувати звірів

Зоопарк Берліна - абсолютний рекордсмен за кількістю тварин, які проживають в ньому (19 500 особин більше ніж 1500 видів). Також цей зоопарк називають одним з найстаріших і найбільш відвідуваних в Європі. Берлінський зоологічний парк в районі Тіргартен був відкритий в 1844 році, тоді основу колекції склали звірі й птахи, що належали королю Пруссії Фрідріху Вільгельму IV. І по сьогоднішній день на території зоопарку розташовується замок короля, відкритий для відвідувань по вівторках, четвергах, а також у вихідні та святкові дні. Періодично в замку проводяться камерні концерти, можлива організація і приватних екскурсій.

У зоопарку Берліна офіційно дозволено годувати звірів. Спеціальний корм продається в автоматах поруч з вольєрами. А для маленьких відвідувачів зоопарку влаштований веселий дитячий містечко, з гірками та атракціонами. Особливо дітям подобаються вольєри, в яких можна годувати козочек, гусей і курей.

Вартість: $ 18 - для дорослих, $ 9 -для дітей. На сайті зоопарку є можливість замовити квитки онлайн .

Singapore Zoological Garden, Сінгапур

Singapore Zoological Garden,   Сінгапур

У цьому зоопарку відмовилися від клітин і решіток

Найкомфортнішим для життя тварин називають зоопарк Сінгапуру. Його площа дорівнює 29 гектарів, а розташований він прямо в тропічних джунглях. У цьому зоопарку немає кліток або решіток, тварин і відвідувачів поділяють надійні природні бар'єри (колоди, рови, канави з водою). Умови утримання тварин тут максимально наближені до природних, а завдяки теплому клімату зоопарк знаходиться під відкритим небом.

У Сінгапурі представлена ​​унікальна колекція тварин, деяких з яких ви не зустрінете ні в жодному зоопарку Європи. Для того, щоб обійти парк вам знадобиться цілий день. При бажанні можна взяти на прокат скутер, щоб оглянути всю територію або покататися на мініатюрному поїзді.
Лондонський зоопарк, Великобританія

Лондонський зоопарк,   Великобританія

У Лондоні був відкритий перший в світі океанаріум і інсектарій

Спочатку зоологічний сад Лондона був доступний тільки для вчених і студентів, але з 1847 року відкрився для всіх охочих. Зараз тут можна побачити більше 750 видів тварин і птахів. Особливою популярністю у туристів користується тераріум, тому що саме тут знімали одну зі сцен фільму «Гаррі Поттер і філософський камінь». Тут представлена ​​найбільша в світі колекція рептилій. Дуже цікавий павільйон "BUGS!", Де показані різні комахи і дрібні тварини, які живуть повсякденним життям.

Вартість: Квиток для дорослих коштує $ 45, а для дітей $ 34.

Празький зоопарк, Чехія

Відвідувачам пропонують нічне сафарі!

Празький зоопарк - найбільший зоопарк Чеської Республіки та один з найбільших в Європі, розташований в Тройській улоговині (район Троя) Праги. На території зоопарку є як відкриті, так і закриті павільйони. Цікаво, що працює зоопарк не тільки вдень, але ще і вночі. Нічна екскурсія проходить у вигляді захоплюючого сафарі: спеціальний трамвайчик підвозить відвідувачів до вольєрів, де гід при світлі ліхтариків розповідає про життя тварин.

Вартість: $ 10 - дорослий і $ 8 - дитячий квиток

Зоопарк Рануа, Фінляндія

Всі тварини Півночі зібрані в зоопарку Фінляндії

У Фінляндії знаходиться найпівнічніший зоопарк світу. Він розташований в вісімдесяти кілометрах від столиці Лапландії, майже у самого полярного кола. Тварини і птахи утримуються в умовах, наближених до природних. У фінському зоопарку представлено понад 60 видів різних північних тварин. Взимку відвідувачі можуть покататися на снігоходах, оленячих і собачих упряжках.

Також в зоопарку працює ветеринарна лікарня, куди привозять тварин з усією Фінляндії. Якщо дика тварина після лікування досить зміцніло, його повертають в природну середу. Ті ж, хто не може вижити на волі, поповнюють колекцію зоопарку.

Вартість: вхідні квитки для дорослих коштують $ 17, а дитячі $ 14,5.

Chiang Mai Zoo, Таїланд

Chiang Mai Zoo,   Таїланд

У зоопарку Чіанг-Май знаходиться найбільший музичний фонтан в Південно-Східній Азії

Зоопарк, що знаходився у міста Чіанг-Май, особливо пишається двома завезеними сюди з Китаю пандами. Примітно, що зоопарк приймає відвідувачів цілодобово. Гостям пропонують денний і нічне сафарі, під час якого гід розповідає про життя тварин. З парку відкривається прекрасний вид на місто, адже розташований він на вершині пагорба. Ще однією визначною пам'яткою зоопарку є комплекс фонтанів: саме тут знаходиться найбільший музичний фонтан в Південно-Східній Азії.

Вартість: для дорослих - $ 24, для дітей зростом вище 140 см - $ 12, нижче 140 см - безкоштовно.

Пекінський зоопарк, Китай

Панди - улюбленці публіки

Пекінський зоопарк щороку відвідують понад 6 мільйонів туристів. На його території знаходиться безліч павільйонів, вольєрів і кліток, всього близько 30 різноманітних будівель. Велику роль в історії зоопарку зіграла Олімпіада-2008. Так, наприклад, між вольєрами є стіна, кожна цеглинка якої розписаний дитячою рукою і приурочений до цього заходу. Панду вважають «перлиною» китайського зоопарку і символом дружби між людиною і природою. Тому в Будинку панди завжди багатолюдно. Ще одна «топова» фігура Пекінського зоопарку - це золота мавпа.

San Diego Zoo, США

San Diego Zoo,   США

У зоопарку Сан-Дієго найбільша за межами Австралії колекція коал

Зоопарк Сан-Дієго по праву вважається найбільшим в світі по території. Зоопарк Сан-Дієго був першим в світі, який відмовився від концепції «звірі в клітці» і зробив свої експозиції максимально відкритими. Тим, хто бажає якомога ближче познайомитися з тваринами, варто обійти зоопарк пішки. Але на те, щоб подивитися на всіх тварин дня може не вистачити. Для тих, хто поспішати, існує автобусний тур по зоопарку, який охоплює 75% експозиції. А для любителів екзотики в зоопарку працює «Скайфарі» - власна підвісна канатна дорога, яка дозволяє поглянути на зоопарк і його вихованців з висоти пташиного польоту.

У зоопарку Сан-Дієго повністю відтворили природне місце існування тварин. Ботанічна колекція зоопарку Сан-Дієго ні в чому не поступається невеликого ботанічному саду, зараз на території зоопарку росте близько 700 000 примірників різних рослин. Колекція коал в зоопарку Сан-Дієго - найбільша за межами їхньої історичної батьківщини Австралії. А перша в світі панда, яка народилася в неволі, побачила світ саме в зоопарку Сан-Дієго.

Вартість: $ 46 для дорослих і $ 36 для дітей до 11 років.

Bronx zoo, США

Bronx zoo, США

Бронкська зоопарку знаходиться найбільший тропічний ліс зроблений руками людини

Бронкський зоопарк розташований в одному з п'яти районів Нью-Йорка. В цілому в ньому проживає 4000 тварин, представлених 650 видами. Туристи можуть побачити тут снігового леопарда, тигрів, горил, лемурів, ведмедів і багатьох інших. Також в зоопарку Бронкса знаходиться найбільший тропічний ліс зроблений руками людини. Тут є території, що імітують джунглі Південно-Східної Азії, ліси Конго, територія савани, населена азіатськими слонами, гімалайські високогір'я зі сніговими барсами і пандами, африканські прерії. Так само як і в зоопарку Сан-Дієго туристам пропонують покататися на підвісний залізниці.

Вартість: Дорослий квиток - $ 18,85, дитячий - $ 13,25

Зоопарк Торонто, Канада

Вся площа зоопарку розділена на шість географічних районів

Зоопарк Торонто щорічно відвідує більше мільйона людей. Це один з кращих зоопарків в світі, він займає третє місце за розміром (його площа більш ніж 700 гектарів). У зоопарку знаходиться більше 5000 тварин більше 500 видів. Вся його площа розділена на шість географічних районів: Індо-Малайзія, Австралія, Африка, Північна і Південна Америка, Східна Європа та Канадський район. Кожен материк представлений також і павільйоном або декількома, де живуть тварини ніжніші, і де підтримується весь час потрібна температура і вологість. Головні пам'ятки парку: шматочок Великого Бар'єрного Рифа, місце проживання полярних ведмедів і зона з горилами. На території є кілька ресторанів, які готові запропонувати вам саму різну кухню, а також аквапарк для малюків. Є також регулярні шоу і уявлення з тваринами.

Вартість: Дорослий квиток - $ 23 дитячий - $ 14

Зоопарк Лухан, Аргентина

Цей зоопарк - для справжніх екстремалів!

Найнебезпечніший зоопарк світу знаходиться недалеко від Буенос-Айреса. Тут вам вдасться досягти повного контакту з тваринами. Всіх звірів з раннього дитинства привчають до спілкування з відвідувачами, знижуючи рівень агресії. Будь-який турист може погладити гепарда, пограти з левицею і погодувати з рук лева. Захистом, правда, буде тільки неозброєний служитель зоопарку, який доглядає за звірами і навряд чи зможе допомогти в разі атаки тварини. Але керівництво зоопарку запевняє, що контакт з тваринами абсолютно безпечний. Проте, зоопарк як і раніше не втрачає статусу найбільш небезпечного в світі. Не дивлячись на рідкісну можливість близько побачити хижаків, більше число відвідувачів зоопарку віддаю перевагу традиційні прогулянки.

Вартість: заплативши 50 $ і підписавши спеціальний документ, можна наблизитися до будь-якій тварині, погодувати його, погладити і навіть пограти.

Зоопарк імені натураліста Стіва Ірвіна, Австралія

Особливо приваблює відвідувачів годування крокодилів

Цей зоопарк, що знаходиться в Квінсленді. Він був заснований батьками відомого «мисливця за крокодилами» Стіва Ірвіна, після загибелі якого зоопарк був перейменований в його честь. Територія зоопарку є простори живої природи, де під ногами бігають ігуани, а на плечі намагаються застрибнути спритні мавпочки. Особливо приваблює відвідувачів годування крокодилів - улюбленців покійного Стіва Ірвіна, яке відбувається строго за графіком. У зоопарку живуть в основному мешканці Австралії та прилеглих островів: коали, тасманський диявол, кенгуру, бенгальський тигр, гігантські черепахи, вомбати. Маленькі дітки можуть відвідати місцевий дитячий зоопарк, в якому можна погладити овечок, кізок і інших добродушних тварин.

Вартість: $ 53 - дорослий $ 43 - студентський, діти до 14 - $ 32.

Національний зоопарк в Преторії, ПАР

Його територія настільки велика, що вам доведеться найняти гольфкар, щоб побачити все

Найбільш вражаючий зоопарк в Південній Африці був заснований в 1899 році. Його територія настільки велика, що вам доведеться найняти гольфкар, щоб побачити все. Для хорошого сполучення між двома частинами зоопарку, пропонується канатна дорога. Тут мешкає близько 4500 тварин. Якщо побажаєте, то після завершення прогулянки можна відвідати найбільший океанаріум на всій території Південної Африки, а також познайомитися з життям земноводних в «Парку рептилій». Крім цього гостям заповідника можуть бути запропоновані додаткові послуги, такі як нічна прогулянка по парку в супроводі гіда або навіть ночівля в наметі посеред зоопарку.

Читайте по темі

Цюріх - батьківщина слонів і запальною нічного життя

Хіба можна знайти місце краще для сімейної прогулянки?

Новости