Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

BSNews :: 4-7 вересня в українських портах круїзний лайнер Spirit Of Adventure

Фото з сайту marinetraffic

Фото з сайту marinetraffic.com

Юлія КУЗНЕЦОВА, BlackSeaNews.

«Як корабель назвеш - так він і попливе».
капітан Врунгель

4 вересня в Ялтинський порт відвідав 9-палубний круїзний лайнер Spirit Of Adventure під прапором Мальти. Прибулий зі Стамбула, корабель з Ялти вирушить до Севастополя, Одеси, Несебр, а завершить круїз на грецькому острові Крит.

Судно побудоване в 1986 році в Німеччині і реконструювання в 2005 році, належить однойменній компанії Spirit Of Adventure. Поки - це єдине судно цієї компанії. Однак, стало відомо, що в 2012 році морський лайнер Quest for Adventure, який в даний час ходить під ім'ям Saga Pearl II, перейде в круїзну колекцію компанії Spirit of Adventure, що працює у співпраці з Saga Holidays.

Невеликий круїзний лайнер Quest for Adventure з 446 пасажирами на борту буде пропонувати морські круїзи в такому ж стилі, який мандрівники звикли очікувати від Spirit of Adventure.

Як пише Джейн Арчер - британський круїзний критик, Spirit Of Adventure - судно не для розбещеності «зірочками» мандрівників, які звикли до «плюшевим» каютах і розкішним інтер'єрах. Корабель розрахований на зрілих мандрівників, які бажають відкривати для себе щось нове.

Бібліотека. Фото з сайту spiritofadventure.co.uk

Важливою частиною подорожі на цьому судні є ... лекції.

Всі лекції тривають від 30 до 45 хвилин, що досить інформативно, і недостатньо, щоб змусити слухачів «клювати носом» Всі лекції тривають від 30 до 45 хвилин, що досить інформативно, і недостатньо, щоб змусити слухачів «клювати носом» . Як правило, тематика лекцій пов'язана з відвідуваними місцями. Хоча бувають і випадкові теми - наприклад садівництво.

Але є також і більш легковажні заходи під час морських переходів - наприклад уроки танців, спа-семінари, настільний теніс. Казино на судні не користується популярністю. Замість цього з великою охотою відвідуються концерти і вікторини.

В основному пасажири Spirit Of Adventure - це британці. Хоча на борту можна зустріти і бельгійців, шведів, американців і ірландців. Більшість пасажирів багаті і начитані. Багато з них не перший раз подорожують на цьому кораблі.

На 350 пасажирів припадає 170 осіб екіпажу на чолі з капітаном Kees Spekman. На борту є 2 ресторани, кафе, 3 бари, кінотеатр, нічний клуб, кімната для гри в карти, бібліотека, інтернет-кафе, торговий центр, медичний пункт і 6 моторних човнів Zodiac.

Характеристики Spirit Of Adventure:

Довжина і ширина: 139 х 16 m; Додавайте судна: 1 796 t; Записана швидкість (Максимум / Середня): 9.8 / 9.6 knots; Позивний: 9HA2295; IMO: 7904889; MMSI: 248277000

Судно надає пасажирам 210 кают, з яких 40 знаходяться всередині. Є 55 одномісних номерів. У всіх каютах є біноклі та кишенькові атласи.

Фото з сайту spiritofadventure.co.uk

Їдальня працює по відкритій системі, тобто пасажири можуть вільно вибирати - коли і з ким вони хочуть сидіти за столиком. Вони просто повинні вибрати обслуговування, або самообслуговування.

Меню ніколи не повторюється - навіть від одного круїзу до наступного. М'ясні, рибні та вегетаріанські страви завжди різні, завжди з використанням різних інгредієнтів, здобутих в різних портах заходу.

Центром суспільного життя судна є ... бібліотека - величезний зал заставлений книгами, столами для читання і зручними стільцями. Бібліотека також має вибір DVD і Інтернет-кафе.

Іншим популярним місцем зустрічей є яхт-клуб з відкритим баром. Лекції та концерти, вечори музики проводяться, в основному, в Sirocco Lounge, який є зручним для великих зборів, але якому не вистачає інтимності яхт-клубу.

Є крихітний басейн на палубі 6. SPA-центр являє собою просто один процедурний кабінет на невеликій ділянці в нижній частині корабля, де є також сауна, басейн з підігрівом і тренажерний зал.

SPA-центр являє собою просто один процедурний кабінет на невеликій ділянці в нижній частині корабля, де є також сауна, басейн з підігрівом і тренажерний зал

Фото з сайту spiritofadventure.co.uk

Чорноморський круїз Spirit Of Adventure - свого Родя прелюдія до подорожі по Середземному морю. Круїз почався 2 вересня. Прибулі напередодні з Англії пасажири круїзу присвячують день огляду стамбульських пам'яток.

4-5 вересня судно гостює в Ялті, яка представлена круїзної компанією Spirit Of Adventure, як «елегантний курорт, який був популярний серед царів і російської аристократії в XIX столітті» 4-5 вересня судно гостює в Ялті, яка представлена круїзної компанією Spirit Of Adventure, як «елегантний курорт, який був популярний серед царів і російської аристократії в XIX столітті». Мандрівники можуть, наприклад, відвідати Воронцовський палац або покататися на позашляховиках.

6 вересня корабель прибуває в Севастополь, де стоїть з 8:00 до 23:00. У цьому місті круїзерів відвідують пам'ятки часів Кримської війни, печерне місто Ескі- Кермен в Бахчисарайському районі по сусідству з Севастополем або насолоджуються гірськими пейзажами.

7 вересня судно чекають в Одесі о 12:00, звідки воно відчалить о 23:00. Одеса, відома як «Перлина Чорного моря» і колись важливе місто для імперської Росії, пропонує мандрівникам тур по місцевих визначних пам'ятках, включаючи Потьомкінські сходи, знаменитий Одеський театр опери та балету, деякі особняки і музеї.

9 вересня Spirit Of Adventure прибуває в болгарський Несебр, р асположенний на скелястому півострові. Несебр - середньовічне місто, що дозволяє туристам побродити брукованими вулицями, побачити дерев'яні будинки і історичні будівлі. А в якості додаткової екскурсії можна відвідати і Варну.

Після Болгарії судно йде з Чорного моря. 12 вересня воно відвідає грецький Санторін, а 13 вересня, завершуючи круїз, древній Іракліон на острові Крит.

Варто зазначити, що Spirit Of Adventure в повній мірі виправдовує свою назву - Дух Пригод. На жаль, пригоди бувають не тільки приємними.

В кінці січня 2011 року в Індійському океані судно спробували атакувати сомалійські пірати. Однак вони не змогли наздогнати корабель.

Круїзний корабель рухався по маршруту з Мадагаскару в Занзібар, коли під час обіду підозріле судно підійшло настільки близько до борту лайнера, що команді довелося оголосити тривогу і проінформувати про подію військово-морські влади.

А в лютому цього ж року на Spirit of Adventure стався витік палива - у фіорді Гейрангер, розташованому в південній частині Мері-ог-Румсдал в Норвегії.

Причини витоку, а також точна кількість палива, що потрапив у воду, невідомо. За повідомленнями очевидців, характерне пляма була настільки великою, що його бачили навіть з суші. Фахівці вжили заходів проти поширення палива в водах фіорду і пальне було викачано з води.

Фото з сайту marinetraffic.com

Використано матеріали: rv.org.ua, fedosiac.ru, nordextur.ru, romantictours.ru, cruisecritic.co.uk, spiritofadventure.co.uk, marinetraffic.com, BlackSeaNews

Переклад з англ. Юлія КУЗНЕЦОВА, BlackSeaNews.

Новости