Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Безглузде заняття»: в МЗС Росії розкритикували видачу американських віз в Єкатеринбурзі

Отримати візу в США з 2019 року коштувати в два рази дорожче

У Росії, і зокрема в Єкатеринбурзі, склалася катастрофічна ситуація з отриманням віз в США, вважають в Міністерстві закордонних справ РФ. Чиновники занепокоєні тривалістю процесу видачі віз і їх вартістю.

Американська сторона заявила про підвищення тарифів на оформлення візи для росіян з 1 січня 2019 року. Якщо раніше оформлення багаторазової туристичної візи в США на три роки коштувало 160 доларів, то в 2019 році ціна підніметься майже вдвічі - до 303 доларів.

З офіційним коментарем з цього приводу виступила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. Вона зазначила, що в МЗС це рішення сприйняли «з крайнім здивуванням» і назвали його поспішним.

- В даний час ми працюємо над тим, щоб знизити вартість російських віз для американців, - підкреслила Захарова. - Американські партнери про це прекрасно знають, але, мабуть, в рамках своєї загальної недружньої лінії вирішили піднести росіянам неприємний новорічний «подарунок».

Проблема, за словами офіційного представника МЗС РФ, не тільки у вартості віз, але ще і в тривалості процесу їх отримання.

- Ситуація з їх видачею в Росії взагалі катастрофічна. Офіційний термін очікування візової співбесіди в Посольстві США в Москві і генконсульстві в Єкатеринбурзі з квітня цього року розтягнули до 300 днів, тобто до 10 місяців, а у Владивостоці він становить 50 днів, - додала Марія Захарова. - Звернення за візами фактично перетворилося в марне і безглузде заняття. В результаті в масовому порядку зриваються поїздки росіян в рамках ділових, культурних, наукових, спортивних і просто дружніх зв'язків, рвуться контакти між людьми. Це - свідома, цілеспрямована лінія влади США, що не може не викликати жалю.

Складна ситуація з візами в США складається давно. У березні 2018 року російський МЗС вирішив закрити генконсульство США в Петербурзі , А також вислати з країни 60 американських дипломатів. Після цього Єкатеринбурзький консульство перестало видавати візи. Уральцям доводилося їздити за ними в Москву або навіть в сусідні країни, наприклад в Грузію. У жовтні консульство США в Єкатеринбурзі відновило роботу з видачі віз.

У 2017 році американське консульство в Єкатеринбурзі теж припиняло видачу віз через санкції США щодо Росії.

Текст: Олена ХАЗІНУРОВА
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU

Новости