Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Клімат і погода в Малайзії

  1. Чого чекати від погоди?
  2. Вологість і кількість опадів
  3. амплітуди температур

Країни Південно-Східної Азії стають все більш популярними серед туристів

Країни Південно-Східної Азії стають все більш популярними серед туристів. Таїланд, Сінгапур, Лаос - ці держави привертають до себе тисячі відвідувачів, і навряд чи хоча б один з них залишився розчарованим. Самобутня культура, своєрідний уклад життя, пишність природи роблять такі подорожі дійсно незабутніми. Малайзія успішно доповнює цей список. Це дивовижне держава поєднує в собі і велику самобутність стародавніх цивілізацій, і сучасну суєту великих мегаполісів.

Малайзія - країна з дуже розвиненою туристичною інфраструктурою. Тут вас чекають комфортабельні готелі всіх категорій, ресторани з незвичайною національною кухнею, атракціони та розважальні центри для дітей. Але все це меркне перед тій невимовною красою природи, яка вражає будь-якого туриста. Гори, море, бухти, затоки і соковита зелена флора - ось головні переваги цієї країни. Але, перед тим, як відправитися в таке прекрасне подорож, варто заздалегідь довідатися про особливості клімату Малайзії.

Чого чекати від погоди?

На більшій частині Малайзії панує субекваторіальний мусонний клімат, на півдні країни - екваторіальний. Це означає, що людям, які звикли до помірного клімату, чекає нелегка акліматизація. Малайзія розділена на дві частини Південно-Китайським морем, отже, східна і західна частини дещо різняться за кліматичними нормам, хоч і не так значно. Набагато краще відчувається температурна різниця в залежності від рельєфу. Якщо низинні ділянки країни відрізняються жарким і помірно вологим кліматом, то гірські райони більш прохолодні і вологі.

У Малайзії немає звичного нам поділу на зимовий і літній періоди. Цілий рік там панує спекотна і волога погода, і це одна з причин, чому туристи з Казахстану та інших країн СНД прагнуть в розпал холодів потрапити саме сюди. Однак умовний поділ на спекотне і більш прохолодну пору року все ж таки присутня, хоча температурна різниця між ними неістотна. Якщо вдень в розпал «літа» стовпчик термометра піднімається до 32 градусів, то «взимку» стає прохолодніше всього на 4-5 градусів.

Більш «холодну» пору року в Малайзії настає з листопада по січень, інші ж місяці зберігається стабільна спекотна погода. Але температура повітря в цілому може істотно різнитися залежно від регіону країни. Наприклад, в горах Кінабалу стовпчик термометра може опуститися і до 12 градусів, а це вже досить холодно в порівнянні з прибережними курортами.

Вологість і кількість опадів

Що стосується опадів, то вони протягом року досить передбачувані і рівномірні, затяжних злив в Малайзії не буває. Вологість повітря тісно пов'язана з мусонами. Так, мусони з Індійського океану забезпечують стійку спекотну погоду з нетривалими зливами на Малаккській півострові. Мусони з Тихого океану приносять більше прохолодну «зимову» погоду на острів Борнео . Середньорічна кількість опадів на прибережних курортах і рівнинній місцевості - 1500-2500мм, в гірських місцевостях ці цифри можуть досягати і 6500 мм. Вибираючи час відвідування Малайзії, уникайте періоду з листопада по січень, так як висока вологість і менше спекотна погода посилюють акліматизацію туристів.

амплітуди температур

Незначна амплітуда денних і нічних температур в Малайзії в різні пори року зайвий раз доводить, що поділ на жаркий і прохолодний періоди дійсно лише умовно. Так, в розпал спекотного сезону (травень, червень) денна температура може досягати 32 градусів, а в січні - 28. Вночі, як правило, і в літній, і в зимовий період стає прохолодніше на 7-10 градусів.

Окремо варто сказати про температуру води в морі, адже це питання одним з перших хвилює туристів. Що ж, тут все більш ніж добре - вода в морі нагрівається в літній період до 32 градусів! У прохолодний же сезон також неможливо замерзнути - вода стає холодніше лише на 4 градуси.

Рівна погода круглий рік - безсумнівний плюс подорожі в Малайзію. Коли б ви не вирішили відправитися у відпустку, обов'язково зможете насолодитися сонцем на білосніжному пляжі і поніжитися в теплому морі. Клімат Малайзії - мрія будь-якого туриста!

Чого чекати від погоди?
Чого чекати від погоди?

Новости