Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим відрізняються парфуми від туалетної води. Як вибрати свій аромат.

Будь наряд - це не тільки складання правильного ансамблю з речей Будь наряд - це не тільки складання правильного ансамблю з речей. Це і вибір аксесуарів, макіяжу, зачіски і, що важливо, аромату. Багато хто недооцінює вибір парфумів, але часом саме вони можуть створити потрібне враження або звернути на себе увагу. Тому докладніше поговоримо про те, як вибрати потрібний аромат з усього розмаїття. Але існують не тільки духи, але і туалетний та парфумерна вода. У чому ж їх відмінність? Про все це читайте далі.

Відмінність духів від парфумерної і туалетної води.

Велика розмаїтість ароматів може легко заплутати кожного. Але перед тим, як вибрати запах, варто розібратися з тим, чим відрізняються один від одного духи, парфумерна і туалетна води.

Найголовніша відмінність всіх цих видів парфуму в кількості ароматичних масел або по-іншому концентрації ароматичних речовин, тобто концентрації аромату. У парфумах ця концентрація найбільша - до 30-40% від обсягу. Що це означає? А то, що у флаконі 100 мл, 30 мл - це ефірні масла. Саме від цього показника залежить стійкість аромату. Духи можуть протриматися на шкірі до 12 годин, а на одязі - до декількох днів.

Духи - це найстійкіший аромат, який зберігається на шкірі до 12 годин

Духи - це найстійкіший аромат, який зберігається на шкірі до 12 годин

Зазвичай духи продаються в невеликих флаконах, оскільки вони не тільки дуже стійкі, але і досить дорогі. Вартість духів значно вище, ніж, наприклад, у туалетної води. До того ж духи зазвичай продаються тільки в спеціалізованих парфумерних магазинах. Аромат парфумів довго залишається на шкірі, тому використовують їх найчастіше для вечірнього туалету. Відмінною особливістю духів є і те, що їх наносять кінчиками пальців на потрібні місця, а сам флакон оформляється вишукано.

Парфумерна вода - одна з найбільш поширених видів парфуму. Концентрація ефірних масел досягає в них 20%, але частіше цей показник становить 15%. На тілі такий запах тримається близько 5 годин. Зазвичай флакони виготовляють з дозатором, щоб аромат можна було легко розпорошити на шкірі.

Найдоступніша за ціною - це туалетна вода. Концентрація аромату становить всього 5% від обсягу. Саме тому часто такий аромат може віддавати спиртом. Хоча, якщо туалетна вода якісна, вона не буде сильно відрізнятися від парфумерної води. Запах тримається всього 2-3 години. Але туалетну воду можна легко міняти і підлаштовувати під різні образи.

Без флакончика улюбленого парфуму не може обійтися жодна жінка. Іноді запах може створити перше враження ще до того, як ми заговоримо. Не дарма ароматів присвячена ціла частина в книзі топ-стиліста Юлії Мурадян «Імідж і стиль. Повний звід правил » . Але аромат протягом дня теж змінює свій запах. Аромат прийнято розділяти на кілька нот:

- Початкова створює перше враження;

- Середня (основна) - найдовша;

- Кінцева - шлейф, яка ледь помітна і завершує попередні.

Як вибрати аромат.

Мало хто знає, що відповідний аромат можна підібрати до кольору волосся. Брюнеткам найбільше підходять східні аромати: чуттєві і терпкі. Найкраще, якщо це будуть поєднання мускусу з ваніллю, сандалу з корицею.

Аромат можна вибрати виходячи з кольору волосся і віку. Але головне, щоб він вам підходив

Світловолосим дамам краще віддати перевагу легким ароматам. Можна підібрати морські, а також квіткові і квітково-фруктові композиції: цитрусові, конвалія, персик,
До яскравих рудим відтінкам волосся ідеально підійдуть свіжі аромати, що нагадують про вітер і свежесрезанной зелені.

Духи можна підібрати, спираючись на вік. Молодим дівчатам можна вибрати пустотливий і легкий аромат: наприклад, фруктовий або квітковий, морський. Тим, хто постарше краще віддати перевагу більш складним і глибоким ароматам.

Але вибирати свій аромат потрібно не тільки виходячи з кольору волосся і віку. В першу чергу потрібно звернути увагу на відчуття, які викликає аромат. Він повинен гармонійно доповнювати вас. І ні в якому разі не повинен викликати почуття дискомфорту. Важливо пам'ятати, що хороші духи триматися близько 48 годин і продаються в спеціалізованих парфумерних магазинах.

Аромат варто вибирати ретельно і використовувати кілька нескладних правил

Аромат варто вибирати ретельно і використовувати кілька нескладних правил

Кілька правил по підбору парфуму:

1. Вибирати новий парфум краще в ранкові години, поки наш нюх і чутливість до запаху не притупляється. Не варто вибирати новий запах в критичні дні і за кілька днів до цього - через зміни гормонального фону наше сприйняття запахів змінюється.

2. Вибираючи аромат, потрібно нанести кілька крапель на зап'ясті і трохи почекати, коли він повністю розкриється. Проводити експеримент краще на своїй шкірі. Адже на різних людях один і той же запах грає по-різному.

3. Не поспішайте купувати перший же аромат, порівняйте декілька запахів. Іноді для вибору підходящого парфуму може піти кілька годин. Нанесіть аромат і погуляйте хвилин 20-30, а потім знову понюхайте його. Можливо, він не так сильно вам сподобається через деякий час.

Парфуми наносять на місця, де судини розташовані найближче до шкіри

Парфуми наносять на місця, де судини розташовані найближче до шкіри

4. Обов'язково зволожуйте шкіру , На сухий аромат тримається не дуже добре. Вся справа в тому, що суха шкіра вбирає масла, які використовуються для парфуму.

5. Нанесіть аромат на місця, де судини найближче прилягають до шкіри: на зап'ясті, згині ліктя, за мочками вух, між ключицями. Головне, не перестарайтеся.

6. Якщо ви хочете, щоб волосся придбали аромат вашого улюбленого парфуму, потрібно додати кілька крапель духів в воду для ополіскування. Волосся дуже добре утримують запах і цього буде більш ніж достатньо.

7. Не можна наносити кілька парфумів відразу. При змішуванні вони дадуть швидше негативний, ніж позитивний ефект.

Ароматів може бути кілька, для різних випадків і образів

Ароматів може бути кілька, для різних випадків і образів

8. Не потрібно наносити духи на одяг. Вони мають властивість залишати на ній плями, які дуже складно видалити.

9. Нехай у вас буде кілька ароматів, адже навіть самі улюблені парфуми можуть набриднути. До того ж ви легко зможете підібрати аромат для комплекту одягу - більш класичний і нейтральний запах для ділового костюма, більш квітковий і солодкий - для побачень.

Підібрати правильний аромат - дуже важливо. Використовуючи наші нескладні правила і поради, ви завжди легко знайдете найкращий варіант. А, щоб не пропустити ще більше корисної та цікавої інформації, підписуйтесь на наш блог або шукайте нас в соціальних мережах.

У чому ж їх відмінність?
Що це означає?

Новости