Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

топ вірменських ресторанів

10 листопада 2014 року, 10:56

19788 |

Ми продовжуємо нашу серію - що ж там такого вірменського є в світі? На цей раз представляємо вашій увазі вірменські кафе і ресторани за межами самої Вірменії. Вірменські страви можна спробувати в більш ніж тисячі закладів у всьому світі - в одному лише США існують більше сотні вірменських кафешок, ресторанів і фастфудів. Imyerevan.com представляє вам 10 цікавих вірменських місць, які ми знайшли в додатку Armenian Navigator.

com представляє вам 10 цікавих вірменських місць, які ми знайшли в додатку Armenian Navigator

Ресторан «Вірменська таверна» в Єрусалимі
Один з найкрасивіших і еклектичних ресторанів Єрусалиму «Вірменська таверна» відкрився в 1994 році. Як і випливає з назви, кухня в ресторані традиційна вірменська. Наприклад, тут можна спробувати вірменський річний салат, заправлений легким йогуртом, лагмаджо, різноманітні шашлики, кебаб і кюфту. Ресторан працює з понеділка по неділю з 12:00 до 22:00. По суботах, в день шабат, «Вірменська таверна» закрита.

Ресторан «Вірменія» в Паттаї   Приготований вірменським кухарем шашлик, кебаб, долму і інші страви вірменської кухні можна спробувати в одному з наймальовничіших курортів Таїланду - в Патайї
Ресторан «Вірменія» в Паттаї
Приготований вірменським кухарем шашлик, кебаб, долму і інші страви вірменської кухні можна спробувати в одному з наймальовничіших курортів Таїланду - в Патайї. Тут також можна насолодитися вірменським коньяком і вином, а також скуштувати страви європейської, російської та таїландської кухні. Тут є танцмайданчик, караоке, кімната для курців.

Ресторан «Долмама» в Москві   Назва «Долмама» походить від двох найулюбленіших слів в Вірменії: «долма» і «мама»
Ресторан «Долмама» в Москві
Назва «Долмама» походить від двох найулюбленіших слів в Вірменії: «долма» і «мама». В Єревані ресторан відкрився в 1998 році. Уже тоді власник ресторану Жирайр Аванян задумав зробити вірменську національну кухню більш популярною і надати їй нові відтінки. У стінах єреванській «Долмами» встигли побувати десятки глав держав і світових зірок. Жирайр придумав, як по-новому подати хашламу, як надати нові смисли улюбленої вірменської долма, як змусити людей завмирати від несподіванки при дегустації простих десертів. Тепер ресторан відкрив свої двері і в Москві. Меню ресторану можна подивитися на сайті www.dolmama.ru. Столик краще резервувати заздалегідь.

Кафе Daniel Moser у Відні   Це кафе в центрі австрійської столиці унікальне тим, що стало першою кав'ярнею в Європі
Кафе Daniel Moser у Відні
Це кафе в центрі австрійської столиці унікальне тим, що стало першою кав'ярнею в Європі. У 1685 році його відкрив вірменський торговець з Туреччини Йоханнес Діодаті (Ованнес Аствацатуров). В кафе, що носить сьогодні ім'я віденського бургомістра Даніеля Мозера, при якому воно було відкрито, Діодаті досі шанують: на стіні поруч із барною стійкою висить бронзова табличка з короткою історією кафе - від прибуття на австрійську землю Діодаті до отримання ним ексклюзивного права на кавовий бізнес і підстави на цьому самому місці найстарішого віденського кафе. Кавове меню включає в основному італійські види кави - еспресо, капучіно і так далі. Тут також можна спробувати сендвічі.

Ресторан «Арарат» в Кнівсте   Що може бути краще теплою тарілки спаса або хашламу на тлі холодних шведських вітрів
Ресторан «Арарат» в Кнівсте
Що може бути краще теплою тарілки спаса або хашламу на тлі холодних шведських вітрів? Ресторан пропонує оригінальні і традиційні страви вірменської кухні, серед яких відмінний шашлик і люля кебаб, приготовані на вугіллі. Крім того, в ресторані представлені страви російської, грузинської, італійської, шведської та латиноамериканської кухонь, а також великий вибір піци.

Ресторан «У Юрія» в Бордо   З відкритого балкона ресторану вірмено-французької кухні «У Юрія» відкривається прекрасна панорама на місто Бордо, річку Гаронна і відомий кам'яний міст через неї
Ресторан «У Юрія» в Бордо
З відкритого балкона ресторану вірмено-французької кухні «У Юрія» відкривається прекрасна панорама на місто Бордо, річку Гаронна і відомий кам'яний міст через неї. У ресторані пропонують традиційні страви, приготовані тільки зі свіжих продуктів (закуски, салати, смажене м'ясо, рибу, морепродукти, десерти). Тут представлений широкий асортимент алкогольних напоїв - від знаменитих вин Бордо до вірменського коньяку «Арарат».

Ресторан «Ані» в Сіднеї   Власники закладу уврени, що «Ані» - єдиний в Сіднеї ресторан, де можна спробувати справжню вірменську кухню
Ресторан «Ані» в Сіднеї
Власники закладу уврени, що «Ані» - єдиний в Сіднеї ресторан, де можна спробувати справжню вірменську кухню. Інтер'єр ресторану також витриманий в традиційному вірменському стилі - з килимами і глиняним посудом. В меню - кебаб, кілька видів долми, включаючи так звану пасуц, і баклажанна ікра - дікковінка для австралійських просторів. Особливо в «Ані» хвалять салат табуле. Ресторан працює вечорами - з 18:00 до 22:00.

Ресторан «Петросян» в Лос-Анджелесі   Ікорний ресторан «Петросян» відкрився в Уест-Голлівуді в 2001 році і належить знаменитої однойменної компанії, заснованої у Франції вірменськими іммігрантами братами Мікаелом і Мелкумов Петросяном
Ресторан «Петросян» в Лос-Анджелесі
Ікорний ресторан «Петросян» відкрився в Уест-Голлівуді в 2001 році і належить знаменитої однойменної компанії, заснованої у Франції вірменськими іммігрантами братами Мікаелом і Мелкумов Петросяном. Газета «ЛА Таймс» назвала «Петросян» одним з кращих ресторанів високої кухні в Лос-Анджелесі. Меню ресторану відповідає вимогам навіть самих примхливих гурманів - чорна ікра, осетрові і фуа-гра.

Ресторан «Еребуні» в Лондоні   Ресторан «Еребуні» відкрився в Лондоні в 1994 році
Ресторан «Еребуні» в Лондоні
Ресторан «Еребуні» відкрився в Лондоні в 1994 році. Кухня в ресторані переважно вірменська, з невеликими вкрапленнями російської і грузинської. В меню - маринований червоний перець з часником і кропом, долма по-Ечміадзинського і навіть севанская форель. Винна карта ресторану пропонує широкий асортимент вірменських коньяків. Цікавим і навіть дивним фактом є те, що «Еребуні» працює два дні на тиждень - по п'ятницях і суботах з 16:00 до 02:00. Так що краще заздалегідь зарезервувати столик.

Ресторан «Двин» в Берліні   Невеликий затишний ресторан традиційної вірменської кухні в Берліні
Ресторан «Двин» в Берліні
Невеликий затишний ресторан традиційної вірменської кухні в Берліні. Інтер'єр виконаний в світлих тонах з невеликими елементами етнічного декору і картинами з пейзажами Вірменії на стінах. Власники закладу радять в першу чергу спробувати великий вибір вірменських шашликів з келихом правильно підібраного вірменського вина або коньяку. Ресторан відкритий щодня з 16:00, крім вівторка.

додаток Armenian Navigator зовсім недавно було випущено також і для мобільних пристроїв на базі IOS і Android . Ідея програми полягає саме в тому, щоб зібрати на одному майданчику все вірменські об'єкти за межами Вірменії. Кожен користувач програми може самостійно додавати виявлені вірменські місця в базу додатки, тим самим внести свою лепту у створення всесвітньої енциклопедії вірменських місць.

Новости