Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Калорійність лаваша: вірменського, тонкого. Скільки калорій в 1 шт.?

  1. Види лаваша - калорійність
  2. Низька калорійність лаваша - причини
  3. Вірменський лаваш - корисні властивості
  4. Дієтичний лаваш - рецепти

Багато людей, дотримуються дієти , Страждають в зв'язку з вимушеним відмовою від звичної частини меню - хліба. У проблеми існує рішення - практично нешкідливі для фігури прісні коржі, створені з пшеничного борошна. Калорійність лаваша дозволяє додавати продукт в раціон без загрози для ваги.

Зміст статті:

  1. Види лаваша - калорійність
  2. Низька калорійність лаваша - причини
  3. Вірменський лаваш - корисні властивості
  4. Дієтичний лаваш - рецепти

Види лаваша - калорійність   Низька калорійність лаваша - причини   Вірменський лаваш - корисні властивості   Дієтичний лаваш - рецепти

Види лаваша - калорійність

«Східні» коржі мають різну калорійність, вірменський лаваш - безумовний лідер в цьому змаганні. Тонкий продукт, при виготовленні якого застосовуються лише вода, сіль і борошно, стає ефективною альтернативою хліба. Корисні властивості, якими він володіє, роблять вірменське блюдо цінним внеском в боротьбу з кілограмами. Приблизно 235 ккал - ось скільки калорій в лаваші, позбавленому начинки.

Калорійність грузинського лаваша трохи вище, що пояснюється методом виготовлення продукту і компонентами, який він містить. Пишність коржі забезпечується дріжджами, які використовуються при її випіканні. Блюдо, приготоване відповідно до рецептами Грузії, навряд чи можна вважати дієтичним. Приблизно 270 ккал - ось скільки калорій в лаваші товстому.

Узбецький хліб, помилково зараховує до лаваш, також шкідливий людині, який планує схуднути. Калорійність коржі узбецької починається від 260 ккал.

Низька калорійність лаваша - причини

Вага однієї коржі в середньому налічує 250 г. Отже, якщо приготувати вірменський лаваш, калорійність 1 шт. складе близько 580 ккал. Цей показник схожий з цифрою, в якій вимірюється енергетична цінність хліба. Однак продукт безпечний для фігури завдяки методу приготування. Технологія також забезпечує його відносно тривале зберігання - до півроку.

При випіканні в тандирі ( «східної» печі) не застосовуються шкідливі жири і масла. Тому незалежно від ваги, яким володіє лаваш, калорії продукту перетворюються на непотрібні кілограми. Вірменське страва, що складається з борошна і води, прекрасно засвоюється організмом.

Людям, яких в рамках боротьби з вагою цікавить калорійність продуктів , Лаваш бажано випікати самостійно, вдаючись до традиційним рецептом. Масове виробництво часто «доповнює» нешкідливу рецептуру дріжджами, ароматизаторами, консервантами. Це позитивно позначається на смаку, але позбавляє блюдо практично всіх корисних властивостей, робить його проблемою для фігури. До того ж домашнє приготування відкриває широкий простір для експериментів з дієтичними начинками (від грибів до овочів).

Вірменський лаваш - корисні властивості

Вірменські коржі в розумній кількості не тільки не шкодять, але навіть і рекомендуються в процесі дієти. Причиною тому є калорійність вірменського лаваша, його склад, цілющий для організму. Продукту приписують такі «можливості».

  • Відновлення водно-сольового балансу, позбавлення тканин від соляних «покладів», зменшення концентрації холестерину , Показників цукру.
  • Стимуляція роботи кишечника, вирішення проблеми запорів . Видалення токсинів і шлаків.
  • Запобігання нападів голоду, при яких худне з'їдає шкідливі продукти. Тривале насичення.
  • Зміцнення волосся і нігтів, значне поліпшення стану шкірних покривів, гальмування процесу старіння організму.

Властивості і калорійність лаваша тонкого цінуються не тільки при дієті. Його включення в меню показано людям, у яких спостерігається хронічна втома, занурення в депресію . Продукт, завдяки наявності корисних вуглеводів і відсутності (майже повного) жирів, позитивно позначається на настрої, скорочує стомлюваність.

Калорійність коржів родом з Вірменії дозволяє їм приносити користь при багатьох захворюваннях. Продукт здатний підбадьорювати імунну систему, надавати позитивний вплив на серце. Його постійне вживання призводить до зміцнення суглобів і судин, вважається профілактикою анемії.

Дієтичний лаваш - рецепти

Беручи до уваги калорійність грузинського лаваша і калорійність коржі узбецької, краще застосовувати при схудненні вірменський рецепт. Для дієти підходить не тільки простий вигляд, низькокалорійні начинки здатні поліпшити смак, не зашкодивши фігурі.

  • Низьку калорійність вірменський лаваш має, якщо заправити його овочами. Овочевий рулет сподобається не тільки тих, що худнуть. Блюдо виручить під час посту, припаде до душі вегетаріанцям. Готують начинку з помідорів і огірків, використовується морква, перець, цибулю. Головне, не вибирати на роль заправки майонез та інші руйнівні інгредієнти. Кращий варіант - оливкова олія.
  • Скільки калорій в коржиках, якщо загортати в них тушковані овочі? До 280 ккал, при цьому тривалість насичення зростає. Загасити можна не тільки томати і перець, багато рецептів пропонують застосування баклажанів, квасолі, горошку. Готувати начинку дозволяється у власному соку або в томатному соусі.
  • Скільки калорій в лаваші, якщо заправити його знежиреним сиром ? Максимум 290-300 ккал, якщо розраховувати показник на 100 г. Обов'язково додається свіжа зелень, що надає страві вишуканий смак. Поживна і безпечна для ваги - так можна охарактеризувати корж з сиром.
  • Вірменський тонкий лаваш калорійність отримує маленьку, якщо забезпечити його адигейським сиром, зеленню і сьомгою (потрібно вибирати слабосоленую). Білковий продукт насичений цінними вітамінами і кислотами, може вживатися як елемент розвантажувальної програми.
  • Гриби - ще один улюблені дієтичними програмами продукт, відповідний для лаваша. Наприклад, можна обсмажити печериці (з мінімальним додаванням олії). Або замінити гриби відварною куркою, смешенной з овочами і сметаною - в цьому випадку вірменський тонкий лаваш калорійність матиме трохи вищу.

Незважаючи на корисні властивості, низьку калорійність лаваш з начинкою володіє і негативними якостями. Зокрема, не показано його тривале зберігання, так як просочені тісто почне швидко руйнуватися. Однак витримати продукт годину-дві в холодильнику після приготування необхідно.

Скільки калорій в коржиках, якщо загортати в них тушковані овочі?

Новости