Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як приготувати вірменський хаш?

  1. Ще по темі:
Навігація
Хаш - найдавніше блюдо вірмен. Але в подальшому рецепт хаша по вірменськи став настільки популярний, що поширився по всьому Кавказу і Закавказзя. Хаш настільки ситний, що «позбавляє» голоду на весь день. Так як страва дуже довго готується, то робити його починають ввечері, щоб до ранку, він уже був готовий. І найголовніше при приготуванні хаша - запастися на всю ніч кросвордами або іншими цікавими іграми, оскільки часу для їх розгадування буде дуже багато.
Хаш - це суто чоловічий колективний сніданок. Він зазвичай проводиться в недільний день. Слово «Хаш» перекладається як «вариво». Як готувати вірменський хаш знає будь-який чоловік, адже саме вони і готують це блюдо, не підпускаючи жінок. І через нього будь-вірменський чоловік сповнений сил з ранку і готовий йти в будь-який кінець міста спозаранку.
Коли вірмени їдять хаш? Сам сніданок зазвичай починається близько 9 години ранку. Гості обов'язково приносять з собою по пляшці горілки і букет квітів господині будинку. Привести з собою сина-підлітка це обов'язок гостя!
Рецепт вірменської кухні: хаш.
Отже, почну свою розповідь про те, як правильно приготувати вірменський хаш з інгредієнтів для нього. Вам буде потрібно: 2,5 кг яловичих рубців і сичуга, 5 яловичих гомілок. 500 г бринзи, 3-4 головки часнику, 5 редек, 4-5 кг лаваша, гострий перець (бажано маринований), 200 г кінзи або петрушки, 200 г естрагону і шматок марлі.
Зазвичай купують одну ніжку на двох їдців. Яловичі ноги потрібно обпалити, шкребти і промити протягом годин семи в проточній воді, або замочити і міняти воду через 2-3 години. З рубця потрібно зняти всі плівки і теж тримати під проточною холодною водою (при можливості).
Потрібні ще дві великі каструлі для ніг і тельбуха. Вони варяться окремо. На одну ніжку - 1 літр води, так само і з тельбухами. Хаш НЕ солять - це роблять гості самі. Воду з тельбухами після закипання злийте, а для води з ніжками просто зменшіть вогонь. Варити все це потрібно годин 6-8! Жир від бульйону від ніжок потрібно збирати в окремий посуд і, не давши жиру перекіпеть. Після варіння візьміть каструлю такого ж об'єму і через марлю перелийте в неї бульйон. Бульйон хаша повинен бути молочно білого кольору, що говорить про його наваристий і концентрації. М'ясо ніжок відділяється від кісток і розрізається на шматки, перекладається в сковороду і залишається на дуже маленькому вогні. Так само і з тельбухами. Потім часник товчуть в ступі з сіллю і розбавляється гарячим бульйоном. Цю суміш переливають в невеликі піали або миски, які розставляються на столі.
Редьку миють, чистять і тонко нарізають. Глибокі тарілки підігрівають. Зелень і сир також нарізається і подається на стіл. Після прибуття гостей починається сама трапеза.
У Вірменії хаш їдять зачерпуючи кашку сухим лавашем, як ложкою, але не вірменам прощається і використання ложки ... Втім їм так запам'ятовується це блюдо, що рецепт приготування вірменського хаша запитують все.
Лаваш для трапези випікають або купують тонкий як простирадло. Тому що він дуже довго не черствіє. Вірменські жінки випікають його один раз в тиждень і печуть разом зі своїми сусідками або подругами.
Хтось під час трапези захоче хаш з рубцями, хтось з ніжками, а хто - то один бульйон. Тому дуже важливо, щоб всі складові цієї страви були гарячими.
Справжні професіонали в хашє спочатку розбавляють сіль з часником, кришать в тарілку лаваш і щільно закриває її таким же лавашем. Потім один з чоловіків піднімає чарку з горілкою і проголошує тост. «Доброго ранку, до добра побачилися!»
Марія

Google

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.


Ще по темі:



» Роздрукувати .. » Відгуки і коментарі (0) »
Популярне Коли вірмени їдять хаш?

Новости