Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Життя у озера: вибір росіян

Про зеро Комо входить в число найглибших озер Європи. Його мальовниче узбережжя вкрите гранатовими, оливковими і лавровими деревами, виноградними кущами та іншими теплолюбними рослинами. Протягом туристичного сезону, який триває з травня по жовтень, температура в регіоні коливається від +22 до +28 ° С.

Саме люди знають місце озера - вілла «Бальбьянелло». Саме тут були зняті епізоди фільмів «Зоряні війни», «12 друзів Оушена» і одна з серій бондіани - «Казино Рояль». Озеро вже облюбували багато знаменитостей: Джордж Клуні, Стінг, Річард Бренсон.

Вже давно нерухомість поблизу Комо користується популярністю у англійців та німців, а тепер настала черга і наших співвітчизників. Так, ресторатор-мультимільйонер Аркадій Новіков за 40 млн євро купив колишній маєток Джанні Версаче.

«Тут також володіють нерухомістю шоумен Володимир Соловйов, підприємець Михайло Куснирович, власник грального бізнесу Олег Бойко та багато інших», - зазначає Вікторія Невоструева, директор російсько-італійського агентства Comolife.

«Щорічно житло в районі озера Комо купують сотні росіян. Бюджет наших клієнтів дуже різниться. Деякі шукають квартири від 120 тис. Євро на околиці Мілана (в 45 хвилинах від озера), інші набувають вілли за 2-10 млн євро прямо у води », - каже Олена Туркеева, власник агентства нерухомості Monti 32.

Ще одне не менш відоме озеро - Маджоре - знаходиться на кордоні Італії та Швейцарії Ще одне не менш відоме озеро - Маджоре - знаходиться на кордоні Італії та Швейцарії. Клімат тут м'який і озеро ніколи не покривається льодом. Французький письменник Стендаль писав про нього: «Якщо є в тебе серце і сорочка, продай сорочку і відвідай околиці Лаго-Маджоре».

Мабуть, найвідоміший курорт на озері - це місто Аскона, що знаходиться на швейцарській стороні. Тут буде затишно як любителям рибного лову й водних видів спорту, так і тим, хто цікавиться історією: в Аськоне можна побачити кафедральний собор Сан-П'єтро, церква Санта-Марія-делла-Мізерікордія і Папський коледж, заснований в 1602 році.

«Перші російські клієнти почали з'являтися в цьому регіоні в 2001 році. Їх метою було придбання елітного житла », - зазначає Іван Гобетті, керівник агентства нерухомості Ivan Gobetti. У містечку Стреза, на лівому березі Маджоре, знаходиться вілла, що належить російській шахісту і філателістів Анатолію Карпову.

Зазвичай росіяни вимогливі при виборі житла. «Вони шукають якісні об'єкти, як мінімум з двома спальнями, в мальовничих місцях з розвиненою інфраструктурою. В цьому випадку слід розраховувати на бюджет від 350 тис. Євро », - додає Гобетті.

Ще одне озеро, яке поділили Італія і Швейцарія - високогірне озеро Лугано. Російських покупців нерухомості особливо цікавить місто Кампіоне-д'Італія, який є італійським анклавом на території Швейцарії.

Жителі міста мають ряд привілеїв завдяки унікальному геополітичному статусу їх міста. Для іноземців, які живуть тут, діють податкові пільги, а покупка житла на фізичну особу в Кампіоне-д'Італія дає право на отримання ВНЖ, чинного по всій Європі. А діти місцевих жителів можуть безкоштовно відвідувати швейцарські загальноосвітні школи.

«Нерухомість в Кампіоне-д'Італія коштує в середньому 10 тис. Євро за квадратний метр. Тут живе багато росіян. Якщо Комо - це місце світських тусовок, то узбережжі Лугано - вибір заможних сімейних пар, які шукають красивою, тихою і смачного життя для себе і своїх дітей », - зазначає Олена Туркеева.

Озеро Блед також вважається популярним місцем для покупки нерухомості у росіян. Зараз однойменний курорт вважається найбільшим бальнеологічним і гірськолижним курортом Словенії.

Зазвичай росіяни купують будинки в ідеальному стані ближче до озера. Нових будинків майже не будують, так що ціни досить високі - не дешевше 500 тисяч євро за віллу. А вартість елітних будинків може доходити до 15 млн євро.

«Російським слід пам'ятати, що в Словенії вони можуть купувати нерухомість тільки на юридичну особу, яка володіє всіма правами європейського резидента. Власники бізнесу в Словенії можуть претендувати на отримання ВНЖ », - каже Трегубенко.

Звичайно, не можна не згадати і про перлину Швейцарії - Женевському озері. М'який клімат, тропічні пальми на узбережжі, колоритні міста, які називають Швейцарської рівьерой - все це давним-давно привертало знаменитостей і знавців прекрасного.

Російські та інші іноземні покупці вважають за краще селитися в Колоньї, передмісті Женеви Російські та інші іноземні покупці вважають за краще селитися в Колоньї, передмісті Женеви. П'єр Хагман, керівник компанії Naef Prestige, зазначає: «У період з 2000 по 2012 нерухомість в Колоньї подорожчала на 350%. Будинки і квартири в хорошому стані коштують від 2 млн до декількох десятків мільйонів євро. Чим ближче озеро, тим нерухомість дорожче ».

На курорті Монтре ціни трохи нижче. Квартира з видом на озеро продається за 1,24 млн євро. В апартаментах 5 кімнат, 2 ванні, зал суміщений з кухнею. Всього в 600 м від житлового комплексу розташовані Альпи.

Але не можна забувати, що в покупці нерухомості на узбережжі озера є свої складності. «Згідно з так званого закону Коллера, перед покупкою нерухомості нерезиденти повинні отримати згоду на операцію у кантональних і федеральних властей. Найскладніше домогтися цього дозволу в курортних зонах: на березі Женевського озера, а також поряд з гірськолижними трасами. Є й обмеження на площу нерухомості: іноземець не може купити житло більше 200 м². Крім того, в кожному населеному пункті в якості других будинків повинні використовуватися не більше 20% об'єктів », - зазначає Юлія Кожевникова, експерт Tranio.Ru.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости