Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто Ташкент і його головні визначні пам'ятки з описом і фото.

  1. Кращі пам'ятки Ташкента з назвами, фото і описом
  2. Архітектура міста Ташкент
  3. Церкви і мечеті
  4. Музеї міста Ташкента
  5. Парки та сквери Ташкента
  6. Що подивитися в Ташкенті туристу за 1 день
  7. Ташкент і його визначні пам'ятки - відео
  8. Куди сходити в Ташкенті з дитиною

Ташкент - місто Середньої Азії і столиця республіки Узбекистан. Це місто за кількістю населення є найбільшим містом Узбекистану і одним з найбільших міст СНД і Середньої Азії.

На жаль, багато архітектурних пам'ятників Ташкента були знищені внаслідок землетрусу 1966 року народження, але сьогодні деякі з них відреставровані або відтворені знову.

Кращі пам'ятки Ташкента з назвами, фото і описом

У місті Ташкенті дуже велике число пам'яток, так що екскурсійної групи або ж самостійного туристу завжди знайдеться що подивитися. Найцікавішими місцями для туристів будуть, звичайно ж, мало хто архітектурні пам'ятники старого міста, музеї, а також самобутні східні базари.

Архітектура міста Ташкент

Історія Ташкента почалася ще в ІІ - І столітті до н.е., що, звичайно ж, відбилося на архітектурі цього міста. На жаль, в 1966 році місто майже повністю був зруйнований страшним землетрусом, але був відбудований за три роки за допомогою союзних республік, імена яких і сьогодні збереглися в назвах деяких вулиць Ташкента. Кращі архітектурні пам'ятки Ташкента для туристів наступні:

  • Ташкентські куранти - візитна картка міста і місце, з якого туристу варто почати свій огляд визначних пам'яток. Будівля курантів було побудовано в 1947 році з трофейним годинниковим механізмом, привезеним з німецького міста Алленштайн. У 2009 році до 2200 річниці міста навпроти основної будівлі було побудовано ще одне - дзеркально відображає будівля курантів.
  • Палац князя Романова. Сьогодні це будівля споруди 1891 роки служить МЗС Узбекистану для прийому іноземних делегацій. А в минулому це була резиденція засланця Великого князя Миколи Костянтиновича Романова. Двоповерховий палац побудований в стилі модерн і є однією з найцікавіших пам'яток міста Ташкент.
  • Ташкентська телевежа заввишки 375 метрів включена в список великих веж світу. Крім дивовижної архітектури вежа буде цікава для туристів також і тим, що з її оглядового майданчика відкривається чудовий вид на місто.

ташкентські куранти ташкентські куранти

Також місто Ташкент просто рясніє традиційними мусульманськими будівлями, такими як мечеті, медресе (школи) і мавзолеї, кращі з них для туриста:

  • мавзолей Юнус-Хана;
  • медресе Абдулкасім Шейха;
  • медресе Кукельдаш;
  • мавзолей Каффаль аш-Шаші;
  • медресе Барак-хана;
  • архітектурний ансамбль Шейхантаур.

Церкви і мечеті

Узбекистан - мусульманська країна, і це, звичайно ж, відбилося в культових будівлях міста Ташкент, більшість з яких - мечеті. Але незважаючи на те, що більшість населення країни мусульмани, вони завжди толерантно ставилися до представників інших релігій, тому туристу зустрінуться і церковні споруди католиків, православних і навіть протестантів. Кращі з мечетей міста Ташкент наступні:

  • Мечеть Тіллі-шейха - одна з найбільших діючих мечетей міста. Побудована мечеть в 1857 році і є частиною комплексу Хаст Імам. За легендою в цій мечеті зберігався волосся пророка Мухаммеда.
  • Джума-мечеть Ходжа Ахрар Валі - головна п'ятнична мечеть. Була першою мечеттю, побудованої мусульманами в завойованому місті. Цей старовинний пам'ятник архітектури, заснований ще в ІХ столітті, за радянських часів, на жаль, прийшов в занепад і в 1997 році був повністю знесений, а на його місці була споруджена нова мечеть.
  • Хазрат імам - архітектурний комплекс, в який входять такі пам'ятники мусульманської архітектури, як медресе Барак-Хана, мавзолей Абу-Бакра Каффау Шаші, мечеть Тіллі-Шейх, Ісламський інститут імені імама ал-Бухарі. Також в комплекс входить і унікальна мечеть Хазрат Алі, побудована на честь четвертого халіфа Хазрат-Алі - наступника пророка Мухаммеда.

Серед немусульманських культових споруд туристу варто відвідати такі церкви і храми:

  • Євангеліка-лютеранська церква - знаходиться в самому центрі міста Ташкент, на вулиці Садика Азімова.
  • Собор Найсвятішого Серця Ісуса - польський католицький костел.
  • Свято-Успенський кафедральний собор, що відноситься до Ташкентської православної єпархії.

Музеї міста Ташкента

З усіх пам'яток міста найкраще з його історією та культурною спадщиною вас познайомлять, звичайно ж, музеї. Найцікавішими і пізнавальними для туристів будуть наступні музеї міста Ташкент:

  • Музей історії Узбекистану - один з найдавніших і великих музеїв не тільки Ташкента, але і всієї Центральної Азії. Колекція музею представлена ​​археологічними, етнографічними, нумізматичними і іншими експонатами, які познайомлять вас з історією державності Узбекистану.
  • Музей Аміра Тимура. Виконаний в типовому східному стилі, цей музей є однією з архітектурних пам'яток міста. У колекції музею знаходяться такі експонати, як найдавніші рукописи, зразки традиційного зброї, монети та господарські речі.
  • Музей прикладного мистецтва, заснований ще в 1937 році, зберігає понад 5000 унікальних зразків народного прикладного мистецтва.
  • Державний музей природи Узбекистану - один з двох найстаріших музеїв міста Ташкент, заснований ще в 1876 році. Понад 400 тисяч експонатів розкажуть вам про природні пам'ятки цієї дивовижної країни.

Музей прикладного мистецтва Музей прикладного мистецтва

Також туристу, хто цікавиться історією Узбекистану, будуть цікавими такі музеї:

  • музей пам'яті жертв репресій;
  • Державний музей Мистецтв;
  • музей збройних сил;
  • залізничний музей;
  • Музей історії Тимуридів.

Парки та сквери Ташкента

У Ташкенті велика кількість парків і скверів, в яких турист може відпочити і помилуватися природними пам'ятками міста. До кращих паркам міста Ташкент можна віднести такі місця, як:

  • Сквер Аміра Темура - цей сквер поряд з розташованим поруч з ним пам'ятником Темура, музеєм Темурідов і будівлею ташкентських курантів - одна з кращих пам'яток міста.
  • Майдан Незалежності - одне з улюблених місць для прогулянок серед жителів міста завдяки численним фонтанів, зведеним на території площі. У центрі площі знаходиться один з головних монументів країни - монумент Незалежності і гуманізму. Справа на площі турист побачить алею Пам'яті і Слави, присвячену загиблим в боях Великої Вітчизняної війни.
  • Ботанічний сад - дендрарій, побудований в 1943 році, сьогодні познайомить туристів з кількома тисячами рослин, багато з яких не звичний для природи Середньої Азії.

Площа Незалежності Площа Незалежності

Безсумнівно, туристу варто відвідати також і парк бойової слави, міжнародний сад кераміки, японський сад, а туристам з дітьми буде особливо цікавий парк Конго очіш - Ташкентський Діснейленд.

Безсумнівно, туристу варто відвідати також і парк бойової слави, міжнародний сад кераміки, японський сад, а туристам з дітьми буде особливо цікавий парк Конго очіш - Ташкентський Діснейленд

Що подивитися в Ташкенті туристу за 1 день

Незважаючи на те, що Ташкент - дуже велике місто, він, на жаль, не завоював розташування туристів з-за невеликої кількості старовинних пам'яток. По суті, Ташкент є типовою радянською мегаполісом і при бажанні турист може побачити всі його найкращі місця за один день.

  • Почати прогулянку слід з площі Аміра Темура, де ви зможете побачити пам'ятник Тамерлану і кілька інших скульптур.
  • Тут же ви зможете відвідати музей Темурідов.
  • Продовжіть свою прогулянку на дивовижною площі Незалежності.
  • Далі прогуляйтеся до площі Хаст-Імам - духовному серцю Ташкента і всього Узбекистану, де ви побачите мечеті і медресе, деякі з них збереглися ще з XVI століття.
  • Завершіть свою прогулянку одним з музеїв міста Ташкент.

Також обов'язково постарайтеся відвідати один з колоритних базарів міста, кращі з яких Ескі жували і Чорсу.

Важливо! На ринках не соромтеся торгуватися, але пам'ятайте, що ціну купується речі слід називати реальну, щоб не образити господаря.

Ташкент і його визначні пам'ятки - відео

Ташкент - дуже гарне місто, столиця Узбекистану. Якщо ви не були в Ташкенті, то радимо подивитися це відео.

[Blockquote_gray »] [Blockquote_gray »]   Одним з найбільш захоплюючих місць для відпочинку з дітьми є   аквапарк Одним з найбільш захоплюючих місць для відпочинку з дітьми є аквапарк . Мандрівникам радимо відвідати найбільші аквапарки . А найбільшим в світі є аквапарк Seagaia Ocean Dome в Японії.
[/ Blockquote_gray]

Куди сходити в Ташкенті з дитиною

Як і будь-який великий місто, Ташкент крім огляду традиційних пам'яток дає туристам з дітьми можливість для веселого проведення часу. Кращими місцями для прогулянки з дітьми будуть:

  • розважальний комплекс «Акваленд»;
  • оглядовий майданчик на Ташкентської телевежі;
  • Ташкентський зоопарк;
  • парк «Конго очіш»;
  • ігрова зона в супермаркеті «Демір».

Розважальний комплекс «Акваленд» Розважальний комплекс «Акваленд»

Ви також можете поєднати дитячі розваги з походом в кафе. Ігрові зони для дітей мають такі кафе, як Блінофф, Афсона і ресторан Едельвейс.

Найбільше в моєму подорожі мені запам'яталися базари. Весь цей ажіотаж, шум і нереально смачні запахи залишили в пам'яті незабутній слід. А що з особливостей Ташкента найбільш запам'яталося вам?

А що з особливостей Ташкента найбільш запам'яталося вам?

Новости