Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Визначні пам'ятки Праги з фото і описом

  1. Старе Місто (Старе Місце)
  2. Старомістська площа
  3. архітектура Праги
  4. Музеї чеської столиці

Прага - загадкова і красива європейська столиця, в яку буде складно не закохатися з першого разу. Місто заворожує незвичайними історичними пам'ятками, чудовими пам'ятками архітектури і брукованими вуличками, що розповідають про насичене середньовічного життя городян.

Культурну та історичну спадщину Праги неймовірно широко. Завдяки унікальній і вельми вражаючою архітектурі, а також старовинними районам, внесеним до фонду ЮНЕСКО, для знайомства з чеської столицею щодня прямують натовпи туристів.

Старе Місто (Старе Місце)

Побачити велику частину основних визначних пам'яток Праги легко, досить вирушити в Старе місто - популярне туристичне місце, де зосереджені архітектурні та культурно-історичні пам'ятки міста. Тут зосереджено неймовірно велика кількість знакових місця для чеської столиці.

Старе Місто виник тут в X столітті і з тих пір його забудова постійно змінювалася. На зміну домівках, оформленим у вишуканій готиці, приходили особняки в стилі ренесанс, а їх змінювали барокові помпезні палаци. Сьогодні це місце являє собою велику кількість старовинних красивих будинків, тісно сусідять один з одним уздовж мощених вулиць.

Прага - загадкова і красива європейська столиця, в яку буде складно не закохатися з першого разу

На території Старого Міста знаходяться знакові пам'ятки:

  • Карлів міст - розкішне твір середньовічної архітектури в Празі, прокладене через Влтаву;
  • Староміська ратуша - історична споруда з оглядовим майданчиком;
  • Староміська площа - найголовніша міська площа;
  • Тинський храм - величний Собор Діви Марії над Тином, колишній в XV столітті місцем, де зароджувалося гуситського руху;
  • Порохова вежа - грізне і цікава будівля Праги, служить воротами в Старе місто;
  • Єврейський квартал - унікальний музейний комплекс під відкритим небом, що вміщає в себе інші відомі пам'ятки Праги;
  • Каролинум - найстаріший університет Європи, заснований Карлом IV;
  • Клементінум - національна бібліотека, яка примикає до до коледжу Карлова Університету.

У Старому Місті все дихає старовиною, від розкішних храмів, що підносяться над старовинними будинками, і до мальовничих вуличок, дивлячись на які, не покидає відчуття, що ще вчора тут кипіло середньовічна життя.

Старомістська площа

Найцікавіша і найбільш відвідувана пам'ятка в Празі - Староміська площа - центр старого міста, на якому розташовується безліч пам'ятників архітектури, музеї, галереї, храми, статуї, фонтани та інші місця, надихаючі мандрівників на поїздку сюди.

Найцікавіша і найбільш відвідувана пам'ятка в Празі - Староміська площа - центр старого міста, на якому розташовується безліч пам'ятників архітектури, музеї, галереї, храми, статуї, фонтани та інші місця, надихаючі мандрівників на поїздку сюди

Староместскую площа можна сміливо назвати серцем Праги, оскільки тут протягом багатьох століть вирувало життя. З давніх-давен площа була відома як найбільший ринок цього міста, але рівно до тих пір, поки в XIV столітті його чи не перенести в Нове місце. Такий хід дозволив зробити старовинний район привабливим і затишним центром чеської столиці, де незабаром було організовано споруда світських і духовних споруд:

  • Маріанська колона;
  • Староміська ратуша;
  • Церква святого Мікулаша;
  • Міністерство регіонального розвитку;
  • Палац Кінскі;
  • будинок «У кам'яного дзвону»;
  • Тинськая школа;
  • Трчковскій будинок.

У самому центрі Староміської площі розташовується пам'ятник Яну Гусу з його відомим висловом «Любіть людей». Національний герой чеського народу був священиком і ректором Празького університету, але висловлювався проти деяких аспектів церковної діяльності, за що був засуджений до спалення на вогнищі разом з усіма своїми працями.

Ян Гус почав свою діяльність в дуже складний час, коли Церква виявляла себе не з кращого боку, а «слуги Божі» відмовлялися жити по принципам, які вимагали від своєї пастви. Будучи прекрасним лідером, хто прагне до рівноправності і справедливості, Ян почав висловлювати думки про перебудову, реорганізації та реформації Церкви, але при цьому зберігав віру в Бога. Своїми ідеями він привернув до себе багато послідовників, але був звинувачений в єресі і страчений, навіть не дивлячись на захист чеським королем Вацлавом IV. Для жителів Чехії, Ян є символом боротьби і національним визволителем.

архітектура Праги

Подорожуючи по Східній Європі, відразу ж починаєш помічати, що найбільш вражаючими пам'ятками столичних міст є розкішні замки, що належали королівських династій. Неймовірна краса і міць, якою володіють ці величні будівлі, не зрівняються ні з чим іншим. Прага - не виняток, тут можна знайти кілька вражаючих замків і палаців.

В першу чергу, опинившись Празі, варто відправитися в Празький Град - найбільший середньовічний замок не тільки в Чехії , Але і в світі. Його розміри дійсно вражають - загальна площа 7,28 га, 579 метрів в довжину і 128 метрів в ширину. Здається, що ця споруда - справжнє місто в місті. Празький Град, розташований на лівому березі Влтави, був побудований в IX столітті на вершині пагорба. Він служив важливим політичним і культурним центром країни, а на його території знаходилися палаци, прекрасно збереглися до наших днів:

  • Шварценберг-Лобковиц;
  • Штенберг;
  • Архієпископський палац;
  • Терезіанській палац.

Як і належить усім фортецям, у Празького Граду є власні парадні ворота з почесною вартою (зміна варти відбувається в полудень), центральне місце - Градчанська площа, Королівський сад, Староговскій монастир та інші важливі будівлі. Особливо хочеться відзначити, наскільки вражаюче виглядає Собор Св. Віта, зображення якого присутнє на всіх чеських сувенірах. Перлина європейської готики є візитною карткою міста і місцем, куди стікаються паломники з усього світу.

Неймовірно зворушливо виглядає старовинна Злата Вуличка, що представляє обгороджений провулок з крихітними різнокольоровими будинками, в яких, судячи з легендою, жили алхіміки, які вирішили створити «філософський камінь». Також в будинку №22 кілька років жив Франц Кафка.

Серед сучасної архітектури в Празі особливо виділяється унікальний будинок, не схожий на інші класичні будівлі столиці. Танцюючий будинок - будівля незвичайної форми, миттєво привертає увагу оточуючих. Це найвідоміше празький будова символічно, оскільки воно зображує собою танцюючих чоловіка і жінку (дует голлівудських танцюристів Джинджер Робертс і Фреда Астера).

Музеї чеської столиці

Будучи культурною столицею Чехії, Прага вважається містом мистецтва і творчості. Протягом багатьох століть в чеській столиці надихалися новими ідеями талановиті музиканти, скульптори, художники та письменники, а тепер, завдяки їх творчості, тут розташовуються десятки музеїв з дуже вражаючими експозиціями. Для знайомства з культурними цінностями Праги можна відправитися в Національний музей або в Музей «Кампа».

Найпопулярніші музеї в Місті:

  • Музей іграшок в Празі, в якому представлена велика колекція виробів, виготовлених з порцеляни, металу, тканини і навіть хліба;
  • Музей тортур, де, завдяки барвистим експозиціям, можна познайомитися з найрізноманітнішими жорстокими і жахливими знаряддями для покарань;
  • Музей шоколаду, присвячений історії, виробництва і дегустації цієї солодощі;
  • Музей привидів, що є містичним місцем, в якому можна познайомитися з історією, міфами і легендами цих істот.

[Blockquote_gray »] [Blockquote_gray »]   Насолодившись Прагою і її архітектурної краси, можна вирушати далі до нових місць і нових вражень Насолодившись Прагою і її архітектурної краси, можна вирушати далі до нових місць і нових вражень. Наприклад, потрапивши в Мюнхен , Ви зможете насолодитися його унікальними палацами і Пінакотека, а вибравшись в Трієст , Ви побачите знаменитий замок Мірамаре. [/ Blockquote_gray] Прагу можна сміливо назвати найбільш красивим європейською столицею, завдяки тому, що тут гармонійно поєднались старовинні будівлі та середньовічні вулички, знакові пам'ятники і сучасна архітектура. У цьому місті складно знайти місце, яке не змогло б захопити мандрівників, які приїжджають сюди з усіма світу тільки заради того, щоб побачити в живу всю зворушливу розкіш цього міста. У Празі є що подивитися і куди сходити допитливому і самостійного мандрівникові: пам'ятки цього міста Чехії відомі на весь світ.

Ірина Сергєєва, автор.

Стаття не претендує на повне охоплення пам'яток, в ній відбито індивідуальний досвід нашого блогера.

Новости