Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що собою являє нова грузинська кухня?

  1. Де їсти, пити і пробувати нове в Грузії?
  2. Шанувальникам вина:
  3. Як дістатися:

Buro 24/7 і ресторан компанії abr "Дареджані" запускають серію матеріалів, в яких будуть знайомити читачів з новою Грузією. За останні роки несподівано для всіх Грузія стала модним, гастрономічним і музичним центром на всьому пострадянському просторі. Як це сталося і завдяки чому - ми будемо розповідати докладно. Наш другий матеріал присвячений гастрономії і нової грузинської кухні.

До Грузії закохуються відразу. Зазвичай вже в аеропорту Тбілісі. Як це відбувається і що клацає всередині кожного, даючи сигнал мозку, що "це воно, те саме", - ніхто пояснити не може. "Це щось світле, привітне і тепле", - скажуть ті, хто приїхав до Грузії вперше. "Ми в місті любові, в місті найціннішого і важливого", - напишуть в соціальних мережах ті, хто за звичкою рвонув в Тбілісі, якщо видалося кілька вільних днів.

Ще років п'ять тому в аеропорту Тбілісі не було натовпу, в готелях за сніданком можна було почути в основному грузинську і російську мову. Іноземці виявлялися в сонячному місті практично випадково: хтось приїжджав на запрошення міністерства туризму в прес-тур, хтось - на Тиждень моди. Але у випадку з Грузією випадкове подорож відкривало людям країну, в яку хочеться повернутися. І вони повертаються.

Повертаються тому, що тут сильна техно-культура . Тому, що з точки зору моди Грузія стала справжнім феноменом , Розгадати секрет якого хоче кожен модний редактор. Мине небагато часу (від декількох місяців до півтора року) і в Грузію рвоне молоде покоління модників і хайпбістов: остання колекція Vetements, присвячена грузино-абхазького конфлікту, несе в собі багато історичних довідок . У Тбілісі, де вуличні торговці горланять: "Помідори, помідори!", І в центрі міста на балконах вивішується білизна, а в історичних будівлях будуються унікальні бутік-готелі, де організовуються гастрономічні тури по ключовим містах Грузії та фестивалі натурального вина, в яких беруть участь не тільки грузинські компанії, але і французькі, іспанські, італійські, американські, португальські і японські.

Про грузинів з геном почуття прекрасного (такого поки не відкрили, але хто знає?) І грузинської кухні хочеться говорити нескінченно довго. У більшості випадків - в найвищому ступені, із захопленням. Їжа та вино переслідують туриста в Грузії всюди. Від модних ресторанів і придорожніх кафе зі скатертинами до таксиста, який по дорозі в умовну "Мцхету" пропонує заїхати до нього додому, так як саме сьогодні у його дружини вийшов самий наваристий харчо, самий соковитий і пряний шашлик, а домашнє вино готове до вживання. Відмовити неможливо, та й не потрібно. І тоді настане блаженство від істинного обжерливості, і поллються нескінченні тости, і настане справжня радість. І якщо авантюра закінчилася співом пісень - значить все це правильно. Тільки в такі моменти, коли ти став учасником грузинського застілля, приходить розуміння того, для чого нам всім потрібна Грузія: щоб навчитися життя і з кожного дня вміти робити свято.

Будь-грузин на питання "яка вона - грузинська кухня?" гарантовано відповість, що домашня, проста, яскрава і щедра. Безумовно, яку готує мама і готувала бабуся. Хінкалі, оджахурі, ачма, хачапурі, сациві, пхали, чахохбілі - страви, завдяки яким хочеться закочувати від задоволення очі і хвалити цю країну, як говорила Альона Долецька . Ніхто не може пояснити і передати, як грузинська їжа впливає на загальний стан, але головний біль іде, душа мягчает, а життя починає грати новими фарбами.

Ніхто не може пояснити і передати, як грузинська їжа впливає на загальний стан, але головний біль іде, душа мягчает, а життя починає грати новими фарбами

Пару років тому грузинські шеф-кухаря заговорили про нову грузинську кухню. Все через бум туризму. Якщо для казаха грузинська їжа зрозуміла, то для решти світу - не завжди. Дивувати грузинською кухнею дуже складно (багато страв широко відомі), але вихід все-таки був знайдений. Нову грузинську кухню відрізняє більш естетична подача, страви стали менш калорійними і жирними. Як зазначає шеф-кухар ресторану "Дареджані" Яна Іантбелідзе, нова грузинська кухня може бути дуже непередбачуваною. Це можуть бути старі і знайомі всім страви, але в незвичайній інтерпретації, а також абсолютно нові, але з грузинським характером. Або взагалі страви з інших країн, але з грузинським смаком і з автентичних продуктів. Приїхавши в Казахстан, Яна почала використовувати локальні продукти з цікавими смаками і вводити їх в грузинську кухню. Так, наприклад, з'явилися в меню панакота з сапераві, форель з фейхоа, салат з айвою і куртом, пхловані з джусай.

Свідком нових гастрономічних експериментів і відкриттів сьогодні стає кожен, хто відправляється в Грузію. Місцеві шеф-кухаря професійно розвиваються. Яна зазначає, що в Грузії не за горами "революція хачапурі". Її колеги в Тбілісі рік тому почали масштабне дослідження про походження хачапурі і знайшли 83 загублених виду цього популярного страви.

Де їсти, пити і пробувати нове в Грузії?

Де їсти, пити і пробувати нове в Грузії

Lolita

Ресторан і бар Lolita, розташовані в готичному будівлі 1910 року, - дітища Adjara Group Hospitality. Кухнею керує італієць Лука Капитанио, чиє меню складається з класичних страв нью-йоркського стріт-фуду в авторській подачі. На другому поверсі розташований однойменний бар, де виступають діджеї з усього світу.

The Kitchen і Garden Bar в Rooms Hotel Tbilisi

Якщо зупиняєтеся в найвідомішому готелі Тбілісі - Rooms, обов'язково поснідайте в ресторані The Kitchen - в одному з небагатьох місць в місті з негрузинських сніданками, а перед вечерею пропустіть пару коктейлів у внутрішньому дворі готелю, в барі Garden.

Cafe Littera

Ресторан шефа номер один в Грузії - Текун Гачечиладзе, розташований в грузинському Будинку письменників. Текун називає свою кухню грузинським ф'южн, представляючи європейські страви на грузинський лад і переосмислюючи традиційну рецептуру грузинських страв.

Veriko і 2Wine - ресторан і винокурня двох шефів: Іллі Бенашвілі і Нікі Метревелі, які в минулому році приїжджали в Алмати і вперше знайомили місцевих жителів з новою грузинською кухнею.

Keto & Kote

Щоб повечеряти в Keto & Kote, потрібно бронювати стіл заздалегідь. Меню ресторану - традиційна грузинська кухня і твісти на популярні страви. Насамперед замовляйте хінкалі з сиром і соусом песто. Вражають також саме місце і дизайн в вінтажному стилі.

Вражають також саме місце і дизайн в вінтажному стилі

Stamba

У травні цього року в Тбілісі, в історично значущому для міста будівлі, де колись функціонувала видавництво, відкрився новий дизайнерський готель - Stamba . Гастрономічний досвід тут можна отримати в ресторані, де подають страви авангардної кухні, заснованої на грузинських рецептах і інгредієнтах. Не йдіть з ресторану, не скуштувавши воду "Лагідзе". За десертом зайдіть в Stamba Chocolaterie, де подають шоколад ручної роботи і кави. А ввечері заглядайте в казино Aviator, яке нагадує європейські гральні будинки епохи ар-деко.

Fabrika

Одне з найцікавіших місць в Тбілісі на даний момент. Fabrika - це хостел в стилі лофт, дизайнерські номери, коворкінг, бари, ресторани, простору для виставок і концертів, бутики грузинських дизайнерів і багато іншого.

Fabrika - це хостел в стилі лофт, дизайнерські номери, коворкінг, бари, ресторани, простору для виставок і концертів, бутики грузинських дизайнерів і багато іншого

Gardenia Shevardnadze

Gardenia Shevardnadze рекомендуємо відвідати прихильникам вегетаріанства і здорової їжі. Це ботанічний розплідник, де продаються сотні видів рослин і квітів. Замовляйте фірмові пироги та лимонади, а потім відправляйтеся досліджувати мальовничу територію і велику кількість антикваріату.

Шанувальникам вина:

Шанувальникам вина:

Винне господарство і ресторан Nelkarisi

Nelkarisi перекладається з грузинського як "льох друзів". З'явилося заклад в 2009 році завдяки топ-менеджерам компанії Ernst & Young з 11 країн. Їхати сюди варто заради того, щоб познайомитися з виноробнею, смачно поїсти і випити знаменитого вина Ikano Blue - кращого червоного напівсолодкого вина Грузії 2017 року.

Pheasant's Tears Winery

Ще одна грузинська виноробня, куди з'їжджаються ВИНОЛЮБ з усього світу. Особливість Pheasant's Tears Winery в тому, що тут можна спробувати натуральні вина (найбільший тренд останніх років). Керують усім американський художник Джон Вундерман і грузинський винороб Гела Паталішвілі. При господарстві є ресторан без меню. Кожен день тут готують різний - то, що захоче кухар. Найчастіше це страви, натхненні подорожами, тому не варто дивуватися, якщо до молодого грузинського вина вам несподівано запропонують каррі.

Як дістатися:

Прямі рейси в Тбілісі здійснює авіакомпанія Air Astana щодня з Алмати і 4 рази на тиждень з Астани по вівторках, середах, п'ятницях, неділях. На борту вас чекає асортимент напоїв, харчування в залежності від часу доби і розважальна програма KC TV. Для юних пасажирів передбачені дорожні набори та ігри. Ознайомитися з тарифами і подивитися розклад можна за посиланням тут .

Ресторани грузинської кухні "Дареджані" спільно з національним перевізником Air Astana і дизайн-готелем Rooms Hotel Tbilisi розігрують поїздку в Тбілісі на двох! У переможців буде можливість побачити своїми очима як змінюється міська культура, музика, гастрономія в одному з найбільш швидко розвиваються міст Грузії.

З комфортом прилетівши в Тбілісі бізнес-класом авіалінії Air Astana , Ви оселитеся в сучасному дизайнерському готелі Rooms Tbilisi в жвавому центрі міста, відвідайте найпопулярніші і модні ресторани і кафе і відчуєте самі # ВкусНовойГрузіі!


Як стати учасником розіграшу:
- Замовте сет з трьох страв з нового літнього меню від бренд-шефа Яни Іантбелідзе: закуска + гаряче блюдо + десерт
- Заповніть анкету учасника в ресторані і збережіть до дня проведення розіграшу
- Викладіть фото будь-якої страви з замовленого сету в Instagram з хештегом # ВкусНовойГрузіі
- Підпишіться на акаунти @daredzhani , @airastana_kazakhstan , @ rooms.hotels
- Чекайте результатів розіграшу в інстаграм акаунті @daredzhani 11 серпня
Подробиці на сайті AB Restaurants .

Де їсти, пити і пробувати нове в Грузії?
Акого поки не відкрили, але хто знає?
Будь-грузин на питання "яка вона - грузинська кухня?
Де їсти, пити і пробувати нове в Грузії?

Новости