Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Острови Греції для відпочинку: острів Крит Греція, острів Корфу, острів Родос, острови Греції фото

  1. Санторіні (Тіра)
  2. острів Міконос
  3. Родос
  4. Крит острів
  5. Корфу (Керкіра)

Грецькі острови розкинулися на величезній території, що тягнеться від Албанії до Туреччини. Смарагдові води, які омивають берега і ідилічні пляжі з білим піском, роблять їх ідеальними для вашого людей з різних куточків планети, а естети від мистецтва і архітектури відкривають для себе тисячі дивовижних оазисів стародавньої грецької культури. Разом з тим, гостинність місцевого населення і кулінарні шедеври кухні Еллади припадуть до душі самим вибагливим мандрівникам.

Санторіні (Тіра)


Будь-яка людина, який навіть ніколи не був в Греції, з легкістю дізнається Санторіні, ідилічний вулканічний острів, на схилі якого затишно влаштувалися симпатичніше білі будиночки з блакитними дахами, які виробляють на мандрівників просто приголомшливе враження на тлі бирюзово-синього моря
Будь-яка людина, який навіть ніколи не був в Греції, з легкістю дізнається Санторіні, ідилічний вулканічний острів, на схилі якого затишно влаштувалися симпатичніше білі будиночки з блакитними дахами, які виробляють на мандрівників просто приголомшливе враження на тлі бирюзово-синього моря. Сюди спрямовуються з усього світу. щоб помилуватися сходами і заходами або провести весільну фотосесію. На Санторіні ви знайдете залишки стародавнього міста Акротірі, який був засипаний вулканічним попелом ще за 1600 років до Різдва Христового і побачите, що чудово збереглися там фрески і. Недарма цей острівець називають Помпея Егейського моря.

острів Міконос


Один з найпопулярніших островів Греції, який притягує світових знаменитостей з 1960 року
Один з найпопулярніших островів Греції, який притягує світових знаменитостей з 1960 року. Тут є вся інфраструктура для розкішного відпочинку, саме тому Міконос люблять Харрісон Форд, Том Ханкс, Сакира, Леді Гага, Стівен Спілберг, Моніка Беллуччі, Ліам Нісон, Хью Джекман, Майкл Дуглас, Кетрін Зета Джонс, Клайв Оуен, Жан Поль Готьє, Джорджіо Армані, Рассел Кроу. За унікальну архітектуру цей острів називають Маленькій Веніцей. Тут звичайно. варто побродити по вибіленим вапном вулицях і подивуватися мілейшей архітектурі тутешніх місць. Візитна картка Міконосу - так звані Нижні Млини, які до початку ХХ століття використовувалися для помелу крупи. Крім чарівних пляжів і островів тут ви знайдете пагорб Палеокастро з фортецею Гізі, неокласичний поселення Фтеляс, Микенские гробниці в районі Ангеліка, стародавні колодязі і руїни старих веж, які нашіптують історії та легенди цього острова.
До речі: Що краще: Греція або Кіпр?

Родос

Родос

Острів лицарів Родос - один з найбагатших історією і щедро обдарованих природою у всій Греції. Тут прекрасно все: руїни древніх поселень, старе місто, казкові пляжі, долина метеликів. Старе місто - символ острова з історією довжиною в 2400 років, одне з найбільш добре збережених середньовічних поселень в світі. На вулиці Лицарів розташовані будівлі колишніх резиденцій восьми Пріорств, які входили до складу ордена Лицарів Святого Іоанна. Центр острова - значний замок Кастелло - Палац Великого Магістра з величезними вежами. Згідно з легендою в порту Родосу в давнину стояла статуя колоса Родоського. Древній Акрополь селі в Ліндос, один з найвідоміших пам'яток старовини на Родосі. Він оточений стіною Лицарів і підноситься на висоті 116 метрів над рівнем моря. Тут же можна помилуватися стародавнім храмом богині Афіни 4 століття до н.е. Гуляючи по замкам острова, не можна обійти стороною Монолітос. Він побудований він в 1476 році Великим Магістром на вершині відокремленого крутої кручі над Егейським морем. До речі, дешеві авіаквитки на Родос шукайте на нашому сайті.

Крит острів

Крит острів

«Той, хто ступить на цей острів, відчує, як таємнича сила, гаряча, добра, буде підніматися по жилах його, а душа - розкриватися», - так описує Крит грецький письменник Нікос Казантзакис. Вважається, що на цьому самому великий острові Греції спочиває душа всієї Еллади. Крит зачаровує всіх, хто його коли-небудь відвідував. тут сконцентровані кращі пляжі Середземномор'я, а одні з них поблизу міста Ретімно навіть простягнувся на 12 кілометрів.

На Криті сконцентровано безліч найважливіших пам'яток Греції: Кносский палац, Фест, Малья і Като Закро. На його просторах ви знайдете безліч красивих середньовічних монастирів, які приваблюють багатьох православних паломників. Не можна пройти повз венеціанських замків: Кастелі у Ханьї, Фортеця в Ретімно, замок Іракліон, Франкокастело на півдні нома Ханья, замок Казарма на пляжі в Сітія і Монте Форте в Ласіті.
До речі: Як спланувати літературна подорож на Корфу

Корфу (Керкіра)

Корфу (Керкіра)

Цей благородний острів, перлина Іонічного моря, самий зелений в Греції, безсумнівно зачарує вас своїми «казковими» видами. Саме тут за легендою благородна Навсикая, дочка короля Алкиноя, врятувала Одіссея після корабельної аварії. Її багато ототожнюють з Корфу. У різні століття на острові панували італійці, англійці, французи, росіяни, греки. Кожен з народів вніс свій величезний внесок у зовнішній вигляд Корфу. На Корфу прекрасно все: могутні фортеці, палац Ахіллеон австрійський імператриці Сіссі, обсерваторія кайзера Вільгельма другого, величні палаци Корфу-тауна, аркади Лістона, Спьянада - найбільша плошадь Балканського півострова, православні монастирі. Паломники шикуються тут в чергу до нетлінних мощей знаменитого святого Спиридона Триміфунтського, відпочиваючі прагнуть на красиві пляжі Палеокастриці і Каналу Любові в Сидарі. А ще цей острів надихнув знаменитого британського письменника-анімаліста Джеральда Даррела на серію книг. Саме вони найчастіше і призводять наших співвітчизників на цей райський острів.

Новости