Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури Кавказ П'ятигорськ Єсентуки Нальчик Грозний

  1. Тури на Кавказ 2018. Екскурсії, автобусні тури з Москви. Пропонуємо тури і екскурсії на Північний Кавказ.
  2. Основні визначні пам'ятки Північного Кавказу:
  3. Приельбруссі.
  4. Місто Грозний.
  5. Комплекс «Грозний Сіті».
  6. Комплекс Слави імені Ахмата Кадирова, музей Ахмат-Хаджі Кадирова.
  7. Місто Єсентуки.
  8. Місто Кисловодськ.
  9. Курортний парк з долиною Роз.
  10. Місто Нальчик.
  11. Блакитне озеро.
  12. Чегемские водоспади.

Тури на Кавказ 2018. Екскурсії, автобусні тури з Москви.

Пропонуємо тури і екскурсії на Північний Кавказ.

Автобусні тури на Північний Кавказ

09-13 серпня

13-17 сент.

02-06 листопада

Тур на Північний Кавказ 5 днів з Москви. Тур на Північний Кавказ 5 днів з Москви

Нальчик, Чегемские водоспади, Блакитне озеро, Грозний, Храм Архангела Михайла, мечеть «Серце Чечні», комплекс «Грозний Сіті».

від 13100 руб., м. Саларьево

02-06 серпня

20-24 вересня

02-06 листопада

Тур на Північний Кавказ 5 днів з Москви. Тур на Північний Кавказ 5 днів з Москви

П'ятигорськ, Кисловодськ. Вільний день, музей-садиба художника Ярошенко. Факультативні екскурсії.

від 13300 руб., м. Саларьево

Основні визначні пам'ятки Північного Кавказу:

  • Місто П'ятигорськ.

Імператорські мінеральним джерела, що стали відомими на всю Росії завдяки імператору Петру I.

  • озеро «Провал»
  • альтанка "еолові Арфа».
  • Академічна галерея.
  • скульптура Орла.
  • грот «Діани».
  • парк «Квітник» і Лермонтовська галерея.
  • Музей «Будиночок Лермонтова».
  • Петропавлівський храмовий комплекс.

Приельбруссі.

  • Гора Чегет, галявина Чегет.
  • Гора Ельбрус. Найвища точкою Росії і Європи, її висота становить 5642 метри.

На схили Ельбрусу можна піднятися по канатних доріг:

  • 1-й підйом на висоту 3000 м. Станція «Кругозір»
  • 2-й підйом на висоту 3500 м. Станція «Мир»
  • 3-й підйом на висоту 3800 м. Станція «Гара-Баші».

Підйоми здійснюються по канатних доріг гондольного типу (сучасні та безпечні кабінки на 6-8 чоловік). Добравшись до вершини ви зможете зробити масу унікальних фотографій і покатати на снігоходах. Час підйому на гору Ельбрус до точки «Гора-Баші» займає всього 20-30 хвилин.

  • Долина Нарзаном в Приельбруссі.

Ця територія, оточена сосновими і березовими лісами, відома своїми джерелами мінеральних вод, з яких ця унікальна природна лікувальна волога виходить в дуже великих обсягах. Мінеральні води Нарзаном багаті цінними для нашого організму залізом, кальцієм, магнієм, натрієм і калієм. Тому ця галявина в Приельбруссі обладнана для відпочинку, тут також є ресторан і магазин сувенірів. Тут можна попити мінеральної води і купити сувеніри.

  • Місто Грозний.

  • Храм Архангела Михайла.
  • Соборна мечеть «Серце Чечні».

Відкрита 17 жовтня 2008 року і названа ім'ям Ахмат-Хаджі Кадирова, першого Президента Чеченської Республіки. Мечеть імені Ахмата Кадирова «Серце Чечні» - одна з найбільших, красивих і величних мечетей Європи і світу. Мечеть розташовується на мальовничому березі річки Сунжа, посеред величезного парку (14 га) і входить в Ісламський комплекс, в який, крім мечеті, входять Російський Ісламський університет ім. Кунта-Хаджі і Духовне Управління Мусульман ЧР.

  • Комплекс «Грозний Сіті».

«Грозний-Сіті» розташований в центрі міста, по проспекту імені А-Х. А. Кадирова, на березі річки Сунжа. Тут побудовано сім висотних будівель: одне 40-поверхова, одне 30-поверхова, три 28-поверхових і два 18-поверхових. У них розташовуються житлові будинки, готель, офісно-діловий центр.

  • Комплекс Слави імені Ахмата Кадирова, музей Ахмат-Хаджі Кадирова.

Це найбільше спорудження зачаровує з перших секунд - вишукані архітектурні форми, дорогі матеріали і декоративні деталі роблять музей-меморіал зразком мистецтва. Багате оформлення іспанським мармуром гармонійно поєднується з інтер'єром, в якому особливий інтерес викликають позолочені освітлювальні прилади з Ірану. Їх масштаби заворожують, а вага в 1,5 тонни просто вражає. Надзвичайно цікаве місце в музеї Ахмат-Хаджі Кадирова - робочий кабінет цієї легендарної особистості, в якому він, будучи на посаді першого лідера Чечні, брав історично значимі рішення. Колекція особистих речей, нагород дозволить повною мірою отримати уявлення про його життя і діяльності. Гості також відвідають галерею з видатними зразками художнього мистецтва.

  • Місто Єсентуки.

Ви побачите мінеральні джерела
Грязелікарня ім. Н.А. Семашко,
Курортний парк з долиною Роз,
Верхні Мінеральні Ванни,
Цандеровскій інститут механотерапії,
Питні галереї з дегустацією мінеральної води: «Єсентуки-4», «Єсентуки-17».

  • Місто Кисловодськ.

По дорозі в місто Кисловодськ Ви заїдете в ущелині річки Аліконовка, де розташований Замок «Підступність і Любові». Над річкою височіє природне творіння - скелі химерної форми, здалеку вони нагадують замок з вежами і зубчастими стінами.

  • Курортний парк з долиною Роз.

Гордість Кисловодська, прекрасний зразок ландшафтного дизайну. Парк займає перше місце в Європі за красою і багатством рослинного світу і друга за площею. Курортний парк в Кисловодську є лікувальним, завдяки великій кількості лісових насаджень. Під час прогулянки по парку відвідується Нарзан галерея з дегустацією мінеральної води Нарзан, Лермонтовська майданчик, Дзеркальний ставок і павільйон «Скляний струмінь», місток «Дамський каприз».

  • Місто Нальчик.

Нальчик - курорт федерального значення. Тут повітря не тільки свіжий, він цілющий, завдяки буковим лісам і сніжних горах. Води тут не тільки чисті, а й живі - мінеральні, а бруд Тамбуканского озера і природні глини ще й молодильні. Так що, краса і здоров'я, молодість це дуже важливі риси Нальчика.

  • Блакитне озеро.

В межах Скелястого хребта погляду туристів відкривається одне з наймальовничіших озер Кавказу, сірчана вода якого грає квітами різних відтінків, від блакитно-палевого до смарагдового. Блакитне озеро-загадкове і унікальне явище природи. При невеликій площі, воно є одним з найглибших озер міра.Сквозь блакитну, дивно прозору воду видно йдуть вниз стінки бездонного колодязя.

  • Чегемские водоспади.

Чегемские водоспади є однією з візитних карток туристично-рекреаційного комплексу Кабардино-Балкарської Республіки і рідкісне по красі видовище.

Освітлені сонцем водоспади, утворюють яскраву веселку, і похмура на вигляд тесніна оживає.

Взимку Леден стовпи і колони замерзлих струменів і потоків води, що нагадують гігантські кручені свічки, або сталактити, спускаються до самої річки.

Скельні стіни тіснини є розріз товщі порід, що складають хребет. Дно ущелини знаходиться на висоті 1000-1200 метрів над рівнем моря, а висота хребта перевищує 3000 метрів. Освітлені сонячними променями (до 10-11 години дня), водоспади утворюють яскраву веселку. Взимку Чегемские водоспади вражають холодної і дикою красою і, напевно, навіть гарніше, ніж влітку. Крижані стовпи і колони замерзлих струменів і потоків води, що нагадують гігантські кручені свічки, або сталактити, спускаються до самої річки. Деякі з них, немов люстри з кришталевою бахромою, нависають над чегем. З них струмує вода і перетворюється на водяний пил, перш ніж встигне торкнутися прибережних скель.

В автобусних турах з Москви проїзд на надійних і комфортабельних автобусах туристичного класу типу NEOPLAN, MAN, YOUTONG, HYUNDAI, НIGER, ZHONG TONG місткістю 43-49 чоловік, обладнані кондиціонером, мікрофоном, відео- та аудіо системами, м'якими відкидними кріслами.

У рідкісних випадках, коли група набирається близько 17-19 чоловік, то надається екскурсійний міні-автобус Mercedes-Benz Sprinter 313CD, з кондиціонерами, опаленням, відео і зручно розташованими динаміками.

Тури на 1 день з Москви

Тури в Абхазію

Тури в Білорусію

Тури в Великий Новгород

Тури в Казань

Тури в Карелію

Тури в Дивеєво і Муром

Тури в Псков

Тури в Санкт-Петербург

"Арбат-тур" (495) 374-94-65, (495) 771-10-28.

Новости