Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в ОАЕ, Об'єднані Арабські Емірати з Єкатеринбурга

ОАЕ, Абу-Дабі
Абу-Дабі (араб., «Батько газелі») - столиця Об'єднаних Арабських Еміратів і емірату Абу-Дабі.
Населення міста посилання - 1 463 491 жителів (2007).
ОАЕ, Абу-Дабі   Абу-Дабі (араб Заснований в 1760 році. Про заснування столиці ОАЕ існує красива легенда. Араби-мисливці з одного з оазисів переслідували газель. Газель довго петляла по пустелі, а потім вивела мисливців на берег Перської затоки, де кинулася в воду і вбрід перейшла на острів. Мисливці пішли за нею, і газель привела їх до джерела з прекрасною прісною водою. На знак подяки мисливці дарували газелі життя, а засноване поруч з джерелом поселення назвали «батьком газелі», що по-арабськи звучить як Абу-Дабі.
Основна ділове життя міста зосереджена в північній частині Абу-Дабі в декількох кварталах, прилеглих до красивої набережної міста - Корніш. Ця частина міста досить щільно забудована сучасними висотними будівлями і хмарочосами, за що Абу-Дабі був прозваний «Манхеттеном Близького Сходу». Інша частина міста - це вілли і таунхауси для забезпечених городян. Сучасного вигляду місто отримало ще в 80-х роках XX століття, набагато раніше Дубая, який почав наздоганяти і переганяти Абу-Дабі в благоустрої та будівництві набагато пізніше. В даний час влада Абу-Дабі мають не менш амбітні плани, ніж Дубай, в числі них будівництво метро і забудова цілого острова, що примикає до східної частини міста.

ОАЕ, Рас аль Хаїм
Емірат Рас Аль Хайм - одне з найкрасивіших місць в ОАЕ. Це найпівнічніший і самий родючий емірат, справжній квітучий оазис. Тут знаходився стародавнє місто Джульфар, відомий в минулому як процвітаючий центр торгівлі перлами. Рас Аль Хайм відкриє для вас природні і архітектурні краси, дозволить насолодитися сонцем і морем, запропонує екзотичні страви арабської кухні. А затишні готелі запропонують вам європейський сервіс і всі умови для повноцінного відпочинку, який запам'ятається вам надовго.
Географія і природа Рас Аль Хайма.
Емірат Рас Аль Хайм - найпівнічніший з семи еміратів - розташований поруч з протокою Хормуз, на півдні і північному сході межує з султанатом Оман. До складу емірату входять ряд островів, найвідоміші з яких Біггера Тунуб і Смоллер Тунуб. Столиця емірату місто Рас Аль Хайм розділений на дві частини затокою, званим Хор Рас Аль Хайм. Західна частина міста відома як Старий Рас Аль Хайм. Тут знаходиться Національний Музей і деякі державні установи. У східній частині, відомої як Аль-Нахил, розташувалися офіс Правителя, державні установи та комерційні фірми. Дві частини міста з'єднує великий міст через Аль-Хор. Рас Аль Хайм славиться багатою зеленню і є улюбленим місцем відпочинку жителів Дубаї.
Пам'ятки Рас Аль Хайма - що варто відвідати?
Одна з визначних пам'яток Рас Аль Хайма - гарячий джерело в містечку Хатта, вода якого надходить в басейн для прийняття цілющих ванн (вхід платний, роздільний для чоловіків і жінок). На території Рас Аль Хайма знаходився знаменитий древнє місто Джульфар, залишки якого шукають археологи. Ім'я "Джульфар" часто зустрічається в різних назвах князівства. Дігдага - найбільше старе місто Рас Аль Хайма. Там, у величезному військовому форте розташований музей емірату з традиційними предметами побуту, ювелірними прикрасами, археологічними знахідками, найстаріша з яких датується першим тисячоліттям до н.е. Архітектурною пам'яткою є і сама будівля музею - з його вигнутими сходами, сторожовими і вітряними вежами, терасами, зубцями і широким двором. 20 років тому тут був будинок правлячої сім'ї Рас Аль-Хайма, тому будівля з часом було доповнено і змінено. Варто відвідати і форт Фалайя, де відбувалося підписання договору між англійцями і місцевими шейхами в 1820 р Він стоїть на схід від внутрішньої дороги, що йде від Аль-Накхіл в Харан.

ОАЕ, Розум аль Кувейн
Ум Аль-Кувейн - маленький, але дуже цікавий емірат у складі ОАЕ. Назва Ум Аль-Кувейн перекладається з арабського, як "джерело сил". Характерною особливістю Ум Аль-Кувейн є його відносна територіальна ізоляція, що дозволяє емірату зберігати традиції і життєвий уклад протягом багатьох років. Емірат Ум Аль-Кувейн розташований на невеликому півострові Перської затоки між Шарджей на заході і Рас-Аль-Хаймой на сході. Територія простягається на глибину приблизно 32 км і становить 768 кв. км, що дорівнює всього 1% території країни, не включаючи островів. Населення емірату - 35 000 чоловік. З давніх-давен Ум Аль-Кувейн є центром рибальського промислу в регіоні. І сьогодні тут розвивається рибальство, займаються розведенням риби та креветок. В еміраті Ум Аль-Кувейн чудові пляжі і лагуни, відпочинок тут користується заслуженою популярністю.
Місто Ум Аль-Кувейн є столицею однойменного емірату. Це тихий рибальське містечко, де можна помилуватися входять і виходять з порту човнами "доу". Центральна частина міста знаходиться в глибині набережній, яка пролягає уздовж всього півострова. Тут знаходяться офіс Правителя, компанії, установи, банки і комерційні ринки, морський порт, Морський Дослідницький Центр, будівля якого складено з коралових рифів і є одним з найбільш ранніх архітектурних досягнень. Є в місті також форт і сторожові вежі, а також мечеть XIX століття.
На території емірату знаходиться величезний фініковий сад Фалаж Аль-Муала, оточений високими дюнами. Місцева визначна пам'ятка, дуже популярна не тільки серед туристів, але і серед місцевих жителів - аквапарк "Дрімленд". Тут безліч атракціонів: Ледача річка, Гігантські кроки, Буйна річка, Чорна діра, Твін твістер і т.д. Тут вперше в регіоні побудований штучний вулкан висотою 18 м з імітацією вогню і світловими ефектами. Крім аквапарку Ум Аль-Кувейн відомий стрілецькою клубом, де можна постріляти з усіх мислимих видів зброї, також тут є прокат водних мотоциклів.
Район Фаладж Аль-Мулла - сільськогосподарська частина емірату, розташована на 50 км на південь від Ум Аль-Кувейн. Інша велика частина, сіней Айленд, знаходиться в кілометрі від Ум Аль-Кувейн, загальною площею 90 кв. км з широко відомої гаванню з величезною кількістю птахів і Аль-Карам дерев. У місті є також форт, сторожові вежі і мечеть XIX століття. З Ум Аль-Кувейн туристи можуть здійснити екскурсію на острів Аль-Сіярх, який обрали місцем свого проживання численні морські птахи. Прославився емірат і знаменитої академією верхової їзди, якій жителі дуже пишаються. Острови і лагуни біля узбережжя Ум Аль-Кувейн є реальний раєм для любителів підводного полювання. Морські черепахи пропливають великі відстані, щоб відкласти яйця на місцевих пляжах. А в місцевому морському клубі організовується вечірня полювання з ліхтарями на крабів.

ОАЕ, Фуджейра
Фуджейра - емірат у складі ОАЕ.
На відміну від інших еміратів, розташовується на березі Оманської затоки Індійського океану. Його територія простягнулася уздовж затоки більш ніж на 90 кілометрів. Значну частину території Фуджейра займають гори, що підступають до узбережжя майже впритул. Гордістю емірату є піщані пляжі і гористі миси, мальовничі ущелини, безліч мінеральних джерел і зелені, завдяки чому, емірат дуже популярний серед туристів.
Фуджейра - наймолодший емірат. До 1953 року був у складі емірату Шарджа.
В еміраті немає головного джерела багатства і процвітання ОАЕ - нафти, зате є дуже зручно розташований і динамічно розвивається морський порт. Рибальство і сільське господарство є основними видами діяльності в Фуджейрі.
В еміраті Фуджейра багато пам'яток. У горах на автотрасі Шарджа - Фуджейра розташований традиційний п'ятничний ринок, що пропонує туристам величезний вибір килимів, вироблених в різних країнах, національні гончарні вироби та сувеніри. Тут же знаходиться мініатюрне будівля найстарішої в ОАЕ мечеті, побудованої в XVII столітті. На півночі емірату знаходиться рибальське містечко Дібба, який є одним з кращих місць для підводного плавання з трубкою і маскою або аквалангом. Колишній палац еміра Фуджейра - фортеця Аль-Хейль знаходиться в 8 км. на північний захід від столиці емірату. Найсхідніший форт країни - Аль-бітна (1735 г.). Зруйнований форт з невеликим водоймищем і пальмовим гаєм в Ваді Дафта.
ОАЕ, Фуджейра   Фуджейра - емірат у складі ОАЕ

Пам'ятки Рас Аль Хайма - що варто відвідати?

Новости