Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великобританія зібралася розкрити імена зберігають активи в офшорах олігархів

Заморські території можуть зобов'язати надавати інформацію про власників "брудних грошей", в тому числі з Росії Заморські території можуть зобов'язати надавати інформацію про власників брудних грошей, в тому числі з Росії   Фото: Reuters   Москва

Фото: Reuters

Москва. 26 квітня. INTERFAX.RU - Група парламентарів з Консервативної, а також Ліберальної та інших опозиційних партій Великобританії мають намір запропонувати законопроект, який зобов'яже Британські Віргінські острови, Каймани і інші заморські території розкрити власників зареєстрованих в цих юрисдикціях активів, пише The Times.

Прихильники ініціативи вважають, що склалася в низькоподаткових юрисдикціях секретність бенефіціарного володіння дозволяє відмивати гроші, що сприяє корупції, кримінальної діяльності та утисків, в тому числі в Росії.

Консерватор Ендрю Мітчел сказав, що законопроект готові підтримати 19 його однопартійців, і це дозволить подолати опір уряду.

"Пані (прем'єр Тереза ​​- ІФ) Мей сьогодні веде світ до того, щоб він протистояв спробам Росії кинути виклик міжнародним нормам. Але, якщо вона хоче виконати свої обіцянки, вона повинна забезпечити, щоб брудні гроші, за рахунок яких фінансуються найгірші порушення, що не могли ховатися під британським прапором ніде в світі ", - сказав депутат.

До сих пір британські території чинили опір спробам Лондона радикально підвищити прозорість відносин власності. При цьому уряд Великобританії вважає, що воно не може безпосередньо примушувати обрані уряди територій.

Зокрема, як повідомлялося, заморські території не зробили загальнодоступною (на відміну від тієї ж Великобританії) інформацію про фактичних власників зареєстрованих ними юридичних осіб. Це інформація поки доступна тільки за запитами податкових і правоохоронних органів інших країн.

Британські Віргінські отсрова (BVI) входять до трійки найбільш популярних у російського бізнесу низькоподаткових юрисдикцій. Так, за даними системи " СПАРК-Інтерфакс ", Тільки серед безпосередніх власників російських юридичних осіб (без урахування фізичних осіб) 4600 - це компанії, зареєстровані на BVI. За цим показником BVI обганяють тільки Кіпр і Сейшельські острови. Помітне число власників російських компаній є також на Багамських островах, в Гібралтарі.

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон раніше говорив, що британська влада в зв'язку зі "справою Скрипаля" видали ордера на арешт російського майна сумнівного походження на території самої країни.

Новий британський закон "Про кримінальні фінансах" (UWO) зобов'язує громадян пояснювати походження свого майна вартістю понад 50 тис. Фунтів стерлінгів і дає право державі конфісковувати майно неясного походження. Зокрема, закон поширюється на "політично значимі особи" (politically exposed person, PEP) і на пов'язаних з ними осіб.

28 лютого британський Національне агентство по боротьбі зі злочинністю повідомило, що вперше отримало судовий наказ, який зобов'язує якогось власника англійської нерухомості (в ЗМІ писали, що мова йде про громадянина однієї з країн Центральної Азії) вартістю 22 млн фунтів розкрити через суд джерела коштів на її придбання .

Зараз, за ​​даними FT, в Сполученому королівстві проживає понад 60 тис. Росіян.

У число заморських територій Великобританії входять 14 юрисдикцій, в тому числі Британські Віргінські, Бермудські і Кайманові острови, Гібралтар, в число коронних територій Великобританії - острова Джерсі, Гернсі, Мен.

Новости