Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Чорному морі пронісся смерч

У п'ятницю, 7 вересня, відпочинок туристам на Чорноморському узбережжі зіпсувала негода. З самого ранку в декількох курортних містах лив дощ. А після обіду відпускники, що поспішили на пляж, побачили водяний смерч.

Фото: instagram.com/budilnikovyy/Юрий будильник.

Вихор утворився над морем близько 14:00. Воронка з'явилася в декількох кілометрах від берегової лінії, проте не на жарт перелякала відпускників.

Правда, деякі відпочиваючі не втрималися і замість того, щоб скоріше сховатися в тихе місце, дістали камери і телефони і влаштували фотосесію. А потім стали викладати ролики в Мережу.

А потім стали викладати ролики в Мережу

ENG Смерч. Узбережжя Чорного моря - Бухта Інал. Неймовірні, чарівні і одночасно лякають капризи природи! Захоплення і смиренність

- Воронка з'явилася на узбережжі бухти Інал і гуляла по водній гладі кілька хвилин, - розповідає «Комсомольской правде» - Кубань »фотограф Юрій Будильників. - Неймовірні, чарівні і одночасно лякають капризи природи!

Зняла смерч. Перейдіть стрічку, ось він підступний! Підняв воду з моря і скинув в горах. # Море # шторм # смерч # торнадо # дощ # стихія # відпочинок # Джугба # краснодарскійкрай # боронили # барнаул22 # краснодар23 # відео

Варто сказати, що смерч записали на відео відпочиваючі не тільки в Джубга, а й в Анапі.

Також воронку було видно з селища Архіпо- Йосипівка.

Також воронку було видно з селища Архіпо- Йосипівка

# смерч

Раніше «КП» - Кубань »повідомляла про те, що в Краснодарі і Сочі 7 і 8 вересня діє екстрене попередження. На Чорноморському узбережжі можливий різкий підйом рівня води, в горах великий ризик сходження селів, а на ділянці від селища Магри до кордону з Абхазією можлива поява смерчів.

Варто сказати, що смерчі в море на Кубані з'являються досить часто. Метеорологи пов'язують це з незвично частою зміною температури повітря і вітру. Нагадаємо, в кінці серпня смерч проносився над пляжем в Геленджику. Вихор зніс лежаки і матраци в море.

Вихор зніс лежаки і матраци в море

Захоплюючі видовище # смерч

ВАЖЛИВО!

- Смерчі досить рідко виходять з води на сушу, але все-таки трапляється і таке. І тоді - страшні руйнування, людські жертви, - кажуть кубанські рятувальники. - Стихія, що розбушувалася - не жарти, тому запам'ятайте: якщо ви перебуваєте на відкритій місцевості, негайно сховайтеся в найближчій канаві, ямі, яру. Лягайте на дно і щільно притискайтеся до землі.

На вулиці остерігайтеся первинних електричних проводів, високих будинків і дерев, а також рекламних щитів, зборів.

# Смерч до нас завітав

Для захисту від летять уламків і осколків скла використовуйте листи фанери, картонні та пластмасові ящики, інші підручні засоби.

У разі виникнення НС телефонуйте за телефонами: 101, 112 або 8 (861) 268-64-40.

Новости