Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Монастир Св. Іоанн Богослов на острові Патмос

Мальовничий острів Патмос є частиною 12 грецьких егейських островів, які носять назву Додеканес. Два поселення на острові - Патмос (з грецької "Рок") і Люди. Як охоронець найвищої точки острова (200 м над рівнем моря) стоїть монастир "Святий Іоанн Богослов". У 95 році під час переслідування християн святий Іоанн Богослов був засланий на острів Патмос за наказом римського імператора Доміціана. Учень Христа покараний за проповідь християнського вчення Ефеса.

67-річний Джон і його учень Прохор розташувалися на скелі над Патмосом і покірилися на молитві на самоті 67-річний Джон і його учень Прохор розташувалися на скелі над Патмосом і покірилися на молитві на самоті. З їхньої сильної віри і розмовних молитов, рок тріснув і утворилася печера, де жили два втікачі. У цій печері Іван відкриває таємниці долі світу, що йому диктує Бог, а Прохор пише. Так народжується «Одкровення» - остання книга Нового Заповіту, яка містить 22 глави, а апокаліпсис по-грецьки означає «пророцтво». У «Одкровстві» описується царювання антихриста, небесних вершників, кінця світу, Суду і Другого пришестя Христа.

Печера Апокаліпсису визнана християнством по всьому світу і є місцем поклоніння. Вхід з білого каменю, є вівтар, є камінь, який служив апостолу Івану як подушку, тріщину, з якої його голос диктував Писання і місце, де проходив Прохор і записував пророцтва.

Острів Патмос неодноразово піддавався нападу піратів, і в 5 столітті його жителі залишили його. Через кілька століть люди знову оселилися на острові, а в 1088 році Христодулос Летринос / Святий Патмоскій / заснував монастир на розсуд імператора Олексія Комніна.

Монастир "Святий Іоанн Богослов" - кам'яна цитадель з укріпленими стінами і патіо з безліччю арок. Вражаюча будівля знаходиться на самому верху острова і видно з усіх боків. Фрески в монастирі з 12 століття. У монастирі є бібліотека та музей з церковною табличкою, священними книгами, старими рукописами та іконами. Ось диплом Олексія Комніна з золотим ущільненням, який він дарує ченцям Патмосу.

Печера Апокаліпсису і монастир Святого Іоанна Богослова на острові Патмос включені до списку ЮНЕСКО Печера Апокаліпсису і монастир Святого Іоанна Богослова на острові Патмос включені до списку ЮНЕСКО. Це перший оцифрований історичний монастир Google як пам'ятник світової культурної спадщини. Монастир св. Іоанна Богослова на острові Патмос представлений Google Art з віртуальною прогулянкою в монастирі з його дорогоцінними скарбами.

Сьогодні в монастирі Патмос мешкає близько 40 ченців і перебуває під юрисдикцією Константинопольського Вселенського Патріархату.

Великдень дуже вітається, і традиції суворо дотримуються на острові. У ніч на Великдень на міській площі в центрі Патмоса на очах мешканців проходить літургія, абат роздає червоні яйця і має пишний феєрверк. Найбільша подія Великодня - о 3 годині дня, коли Євангеліє читається і співається в монастирі на 7 різних мовах.

Найбільша подія Великодня - о 3 годині дня, коли Євангеліє читається і співається в монастирі на 7 різних мовах

Новости