Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Звіт про поїздку до Туреччини

Місце: Кемер, Анталія, Белек, Сіде, Аланія
Час: 05.04.12 - 12.04.12

Готелі Кемера
Готелі Анталії
Готелі Белека
Готелі Сіде
Готелі Аланії

Наша поїздка в Туреччину для двох стала черговою, для однієї з нас - першої (відвідавши багато країн Європи, вона була впевнена, що в Туреччину не поїде ніколи). Сформовані стереотипи - «Туреччина відстала країна», «в Туреччині погано ставляться до росіян», «все турки бабії», «взимку в Туреччині робити нічого» і подібне - змушують задуматися, а чи варто проводити відпустку в цій країні? Але, вважаючи, що для роботи це необхідно, ми полетіли до Туреччини.

І ось, вилетівши вранці з холодної Москви, засипати снігом, після 4 годин затримки і 3 годин польоту, ми приземляємося в літо! Ласкаве сонце, ароматний вітерець і пишна зелень. ... Абсолютно доброзичливі турки, ти їм посміхаєшся, вони в два рази ширше, ти їм «спасибі!» І вони готові зробити для тебе ще багато чого ...

З аеропорту Анталії ми прямуємо через весь регіон Кемер в селище Текірова. Наш шлях триває близько години, спочатку ми проїжджаємо повз активно забудовуються районів Анталії, міського парку та аквапарку, великого торгового центру і далі, праворуч до дороги підступають гори, а ліворуч тягнеться смуга міського пляжу і море, синє-синє море. ... Тут і починається неповторна краса цього регіону - чудова природа, соснові ліси, олеандри, пальми, сади апельсинових і мандаринових дерев, звивиста дорога, піднімаючись вгору, відкриває приголомшливі панорамні види на морські простори, черепаховий острів, поки ще зас ніжний вершини гір.

Ми проїжджаємо повз селищ Бельдібі, Гейнюк, міста Кемер, залишаємо позаду селища Кириш, Чамьюва, і ось Текірова - апельсиновий рай!

Хочеться розвінчати ще один стереотип «Туреччина - це пляжний відпочинок і все включено». Туреччина має багату історичну спадщину, земля Кемера зберігає сліди Олександра Македонського і багатьох інших великих полководців, тут живуть легенди давнини. В регіоні збереглися руїни античних міст Олімпос і Фазеліс, є Химера, або «Палаюча гора», парк YOрюк - експозиція побуту турків-кочівників, - печера Білдібі, яка зберігає сліди людини палеоліту, каньйон Гейнюк, канатна дорога на вершину гори Тахтали, де розташована оглядовий майданчик на висоті 2365 м над рівнем моря, Демре (Миру Лікійська) - батьківщина св. Миколи Чудотворця - і не тільки! Для любителів активного відпочинку та екстриму тут теж знайдеться, чим зайнятися!

Готелі Кемера

Club Hotel Phaselis Rose 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 15 км від центру Кемера, в 70 км від аеропорту Анталії і в 1 км від центру селища Текірова. Загальна площа становить 40 000 кв. м. Готель відрізняють найчистіше море і приголомшливий вид на Таврские гори. Також територія грамотно продумана: ви ніколи не заблукаєте і не повернете не туди, тому що покажчики є на кожному повороті. Рекомендую цей готель для сімей з дітьми та молоді.

Queen's Park Tekirova 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 17 км від центру Кемера, в 72 км від аеропорту Анталії і в центрі селища Текірова. Загальна площа - 60 000 кв. м. Готель розташовується недалеко від приголомшливого своєю красою античного міста Фазеліс. Відмінними рисами є комфортна атмосфера, професійна команда аніматорів і високий рівень сервісу. Відмінне місце для відпочинку сімейних пар з дітьми.

Club Marco Polo 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 7 км від центру Кемера, в 65 км від аеропорту Анталії і в центрі селища Чамьюва. Загальна площа - 126 783 кв. м. Відпочиваючі готелю проживають в двоповерхових бунгало, що потопають у зелені сосен і оповитих плющем. Особливістю готелю є велика анімаційна програма, зручний захід у море і тепла атмосфера. Готель орієнтований на невибагливих туристів. Рекомендую і молоді, і сім'ям з дітьми - нудно не буде.

Orient Hotels Roxy Resort 4 * - готель знаходиться на березі моря, в 6 км від центру Кемера, в 55 км від аеропорту Анталії і в центрі селища Кириш. Загальна площа площа - 11 000 кв. м. Готель абсолютно новий: великі номери, оснащені за останнім словом техніки, просторі коридори - все чисто і красиво. Цей: орієнтація на відпочинок з дітьми, 2 лінія (до власного оснащеного пляжу 250 метрів) і не дуже зелена територія. Відпочивають російські, чеські та польські сім'ї з дітьми.

Limak Limra 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 9 км від центру Кемера, в 60 км від аеропорту Анталії і в селищі Кирішах. Загальна площа - 150 000 кв. м. Готельний комплекс високого рівня. Тут кожен знайде собі заняття до душі: тихі місця для релаксу, весела анімація біля басейну, відмінний дитячий міні-клуб, вечірні тематичні програми. Все це доповнюється красивим ландшафтним дизайном і хорошим рівнем сервісу. Склад відпочиваючих змішаний: близько 40% росіян, решта європейців.

Magic Life Kiris 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 6 км від центру Кемера, в 60 км від аеропорту Анталії і в селищі Кирішах. Загальна площа - 160 000 кв. м. Готель з відмінним рівнем обслуговування, приголомшливими краєвидами, які відкриваються з вікон номерів, відмінною анімаційної командою і 3мя чудовими пляжами. Прогулюючись тут, ви можете побачити кроликів, черепах і білок, які цілком комфортно відчувають себе на великій зеленій території. Готель підійде і для відпочинку з дітьми, і для любителів активного відпочинку.

Grand Haber Hotel 5 * - готель знаходиться на березі моря, в місті Кемер, в 45 км від аеропорту Анталії. Загальна площа - 45 000 кв. м. Готель відрізняють: зручне для любителів нічного життя міське розташування, комфортні умови проживання, химерний аквапарк і чарівна дитячий майданчик. Розташовується на 2ий лінії, але це маленьке незручність компенсується приголомшливим видом на узбережжі району Кемер, що відкривається на пляжі. Рекомендуємо для відпочинку з дітьми і активної молоді. Склад відпочиваючих змішаний.

Suntopia Hydros Club 5 * - готель знаходиться на березі моря, в місті Кемер, в 45 км від аеропорту Анталії. Загальна площа - 65 000 кв. м. Хороший готель клубного типу з зеленою територією і веселою анімаційної командою. Зручне розташування щодо центру міста, робить його відмінним варіантом усамітненого відпочинку в місті з бурхливим нічним життям. Однозначно рекомендую готель для молоді.

Однозначно рекомендую готель для молоді

Fame Residence Kemer 5 * - готель знаходиться на березі моря, в місті Кемер, в 50 км від аеропорту Анталії. Загальна площа - 10 000 кв. м. Невелика компактна територія готелю добре упорядкована і продумана. Хороше харчування, досить високий рівень сервісу і зручне розташування відносно центру міста робить його ідеальним варіантом для тих, хто не звик сидіти в готелі, а любить бродити по міських вулицях і магазинах. Склад відпочиваючих змішаний, переважають європейці, рекомендуємо для сімейних пар і молоді, що робить акцент не на анімацію, а на можливість відвідин клубів.

Queen's Park Goynuk 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 6 км від Кемера, в 46 км від аеропорту Анталії, в селищі Гойнюк. Загальна площа - 60 000 кв. м. У готелю красива зелена і квітуча територія з хорошим пляжем і кристально морем. Особливістю готелю є те, що територія розділена на 2 частини дорогий і надземним переходом, що з'єднує їх. На частині готелю, найближчої до моря, активна анімація, на більш віддаленій частині - тиша і релакс. Рекомендуємо для сімей з дітьми і бажаючих відпочити від шуму і суєти.

Kilikya Palace 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 9 км від центру Кемера, в 45 км від аеропорту Анталії, в селищі Гойнюк. Загальна площа - 22 000 кв. м. Невелика доглянута територія, чисті оновлені номери, розширена система харчування «все включено» і пляж з хорошим заходом, зазначений Блакитним Прапором - ось основні переваги готелю. Велика кількість послуг для дітей робить його гідним варіантом для сімейного відпочинку. Відпочивають в основному росіяни.

Club Magic Life Kiris Imperial 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 7 км від Кемера, в 45 км від аеропорту Анталії, в селищі Гойнюк. Загальна площа - 35 250 кв. м. Крім зеленої продуманої території, активної анімації і безлічі водних видів спорту, які відрізняють ланцюжок готелів Magic Life, головними особливостями є: відпочинок для дорослих (дітей до 16 років в готелі не розміщують) і клуб знайомств, який організований для людей, які приїхали в самоті. Не можна не сказати про шикарну широку пляжну смугу і хороший захід у море. Склад відпочиваючих змішаний: росіяни, німці, поляки і т.д.

Paloma Renaissance 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 18 км від Кемера, в 40 км від аеропорту Анталії, в селищі Гойнюк. Загальна площа - 88 372 кв. м. Готель відрізняє буквально потопає в зелені територія з продуманим ландшафтним дизайном, відмінним рівнем обслуговування та комфортними номерами. Рекомендую готель любителям спокійного відпочинку високого рівня. Склад відпочиваючих змішаний, російських менше, ніж європейців.

Склад відпочиваючих змішаний, російських менше, ніж європейців

Akka Antedon Hotel 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 37 км від аеропорту Анталії і в селищі Бельдібі. Загальна площа становить 90 000 кв. Відмінний готель, в районі Бельдібі, на 1 берегової лінії. Прекрасна територія, готель підійде як для молоді, так і для відпочинку з дітьми. В готелі розчищають вхід в море від великої гальки і є окремий повністю розчищений вхід для діток. Також в готелі передбачений цілий дитсадок, тоді можуть відпочивати не тільки діти, а й батьки, окремий дитячий ресторан.

Marin 3 * - готель знаходиться на березі моря, в 35 км від аеропорту Анталії і в селищі Бельдібі. Загальна площа становить 5 000 кв. Невеликий готель, на відстані 300 метрів від моря. Готель для тих, кому важливо море, а не територія готелю. Незважаючи на скромні розміри, в готелі є 4 басейни. На території готелю виникають відчуття, що знаходишся на дачі. Готель для дуже невибагливих туристів.

На жаль, настав день, коли ми попрощалися з прекрасним регіоном Кемер і вирушили через Анталію в Белек. Тепер уже море праворуч, гори десь в дали, немає цитрусових гаїв, але зате всі принади міського курорту: море, сонце і величезний вибір розваг за територією готелю! Покинувши Анталію, ми заїжджаємо на фешенебельні курорти Аксу і Кунду, тут розташовані тематичні готелі, що вражають своєю фантастичною архітектурою і красивими територіями.

Повернувшись трохи назад, ми опиняємося в невеликому містечку Лара, який славиться своїми широкими піщаними пляжами і ідеально підійде для відпочинку тим, хто любить поєднувати розміреність денного пляжного відпочинку з нічними розвагами і походами по магазинах.

Готелі Анталії

IC Hotels Green Palace 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 15 км від аеропорту Анталії і в районі Анталія. Загальна площа становить 93 000 кв. Розкішний готель, що потопає в пишній зелені екзотичних садів, що знаходиться в районі Лара (Анталія). Неповторний вигляд готелю надають тінисті доріжки і пальми фінікових дерев, що ведуть до піщаного пляжу. В готелі смачне і різноманітне харчування. Є дитячий клуб, де діти можуть приготувати сувеніри своїми руками.

Royal Holiday Palace 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 17 км від аеропорту Анталії і в районі Анталія. Загальна площа становить 53 000 кв. Помпезний стиль готелю змушує Вас відчувати себе королем чи королевою в палаці. Незважаючи на невелику територію готелю, на ній розмістився величезний басейн, аквапарк і навіть луна-парк.

Limak Lara De Luxe 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 13 км від аеропорту Анталії і в районі Лара. Загальна площа становить 50 000 кв. Готель дійсно виправдовує свою категорію делюкс. Варто звернути увагу, що готель в японському стилі, перебуваючи в Туреччині, Ви неначе потрапляєте в Японію. В готелі елітний найчистіший пляж, аквапарк, бібліотека та багато іншого. Незважаючи на те що в готелі є анімація, готель більше підійде для спокійного або сімейного відпочинку.

Насолодившись стильністю тутешніх готелів, ми прямуємо в Белек, презентабельний, з розкішними піщаними пляжами, оточений заповідною природою, заспокійливою красою своїх евкаліптових і хвойних лісів. Всі пляжі тут - рівні, чисті, з пологим входом в воду.

Готелі Белека

Magic Life Waterworld 4 * - готель знаходиться на березі моря, в 35 км від аеропорту Анталії і в районі Белек. Загальна площа становить 197 000 кв. Як і весь ланцюжок Magic Life, готель володіє величезною зеленою територією. На території можна зустріти черепах. В готелі багатий вибір водних видів спорту, в тому числі і екстремальних, активна анімація. Готель підійде як для молоді, так і для сімейного відпочинку з дітьми.

Club Magic Life Belek Imperial 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 35 км від аеропорту Анталії і в районі Белек. Загальна площа становить 77 000 кв. Готель високого рівня, з зеленою територією, європейським рівнем обслуговування і професійною командою аніматорів. Готель умовно розділений на 2 території Life (активна зона) і Mood (тиха і спокійна зона relax).

Jacaranda 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 28 км від аеропорту Анталії і в районі Белек. Загальна площа складає 120 000 кв. Веселий готель з концепцією Fun & Sun - відпочинок в готелі комфортний як для молоді, сімейних пар з дітьми, так і людей старшого покоління. У готелі досить активна анімація, велика кількість розваг для дітей і дорослих, але також є і relax зона. У готелі майже 24 години на добу перебуває російськомовний гід. У цьому готелі Вам не буде нудно точно.

Limak Atlantis 5 * - готель знаходиться на березі моря, в районі Белек, в 35 км від аеропорту Анталії. Загальна площа - 54 000 кв. м. Відмінною рисою готелю є багатопрофільність відпочинку, як і у інших готелів цього ланцюжка. Тут будуть відчувати себе комфортно і сім'ї з дітьми, і молодь, і бажаючі відпочити в тиші і спокої. Уважний персонал і відмінний пляж з плавним заходом також є дуже приємним доповненням. Відпочивають в основному європейці, російських туристів близько 30%.

Далі вирушаємо в сторону міста Манавгат, популярного своїми дискотеками, по дорозі милуючись мальовничій навколишньою природою. Ось античне місто Сіде, є що подивитися!

Ось античне місто Сіде, є що подивитися

А ось річка Манавгат несе свої води з величних гір і в кінці свого шляху вихлюпує прохолодні гірські води в тепле Середземне море.

Готелі Сіде

Club Belinda 4 * - готель знаходиться на березі моря, в 55 км від аеропорту Анталії і в районі Сіде. Загальна площа становить 27 000 кв. Затишний готель, що знаходиться в 250 метрах від моря. У готелі є анімація, міні-зоопарк, водні гірки. Складається з будівель бунгального типу. Підходить для невибагливого туриста.

Suntopia Pegasos World 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 70 км від аеропорту Анталії і в районі Сіде. Загальна площа становить 169 000 кв. Хороший готель з величезною зеленою територією і прекрасним пляжем. В готелі є міні-клуб (від 4-12 років), так і максі-клуб (від 12-17 років) звідки дітям точно не захочеться йти. Великий склад анімаційної команди.

Club Calimera Serra Palace 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 70 км від аеропорту Анталії і в районі Сіде. Загальна площа становить 45 000 кв. Гарний зелений готель, що складається з бунгало. Привітний персонал, також в готелі працює російська дівчина. В готелі є аквапарк, дитячий майданчик, дитяче меню, міні-клуб, де всі розваги проходять під наглядом професіоналів. Протягом дня проводяться спортивні заходи з командою анімації, різні шоу, мюзикли. Відмінне місце для відпочинку з дітьми.

Наша подорож по Анталійському узбережжі завершується оглядом регіону Аланья, найперспективнішого в розвитку на даний момент. По-перше, пару років тому в Аланії відкрили аеропорт, а в цьому році він готовий прийняти чартери з Європи і Росії! По-друге, на курорті ще залишилося місце для будівництва нових готелів та інфраструктури - планується багато, наприклад, в Аланії будуть створені п'ять нових гольф центрів! Та й сама Аланья виявилася не такою вже віддаленим і малорозвиненим курортом, як здавалося, а навпаки, Аланья - це древній гарне місто з багатовіковою історією, що служив притулком для контрабандистів і піратів, бутики і базари зі знаменитими шовковими тканинами. Та й розваг тут предостатньо: аквапарк з безліччю розваг та атракціонів, клуби, дискотеки ... всього не перерахуєш! До того ж регіон найтепліший на Анталійському узбережжі, піщані пляжі з пологим входом, а в Інжекум пісочок м'який, як оксамит.

Готелі Аланії

Club Green Fugla Beach 4 * - готель знаходиться на березі моря, в 70 км від аеропорту Анталії і в районі Аланья. Загальна площа становить 26 000 кв. Хороший варіант для недорогого відпочинку з дітьми. У готелі хороший вхід в море, піщаний пляж, зелена територія.

Suntopia Pegasos Club / Royal / Resort - готель знаходиться на березі моря, в 95 км від аеропорту Анталії і в районі Аланья. Загальна площа становить 115 000 кв. Готель, що складається з 3-х комплексів, що стоять уздовж берега: Club, Royal і Resort. Туристи, які проживають в одному з готелів, можуть вільно пересуватися по території сусідніх комплексів, в кожному готелі різна анімація.

Eftalia Village 5 * - готель знаходиться на березі моря, в 120 км від аеропорту Анталії і в районі Аланья. Загальна площа становить 38 000 кв. Європейський готель, що знаходиться на другій берегової лінії. Незважаючи на переважну кількість іноземців, в готелі також є і російськомовна анімація. Готель для невибагливих туристів, а також тих, хто хоче бачити якомога менше своїх співвітчизників.

Justiniano Club Park Conti 5 * - готель находится на березі моря, в 95 км від аеропорту Анталії и в районі Аланья. Загальна площа ставити 90 000 кв. Відмінний веселий готель. Тут не буде нудно ні молоді, ні сім'ям з дітьми. У готелі працює російський кухар, тому будьте готові за обідом побачити таке блюдо, наприклад, як борщ. Даний готель повністю орієнтований на російського туриста.

Jasmin Beach 4 * - готель знаходиться на березі моря, в районі Аланья, в 110 км від аеропорту Анталії, в селищі Авшалар. Готель приємно виділяється дуже душевним і професійним ставленням обслуговуючого персоналу, відмінним різноманітним харчуванням і запальною анімаційної командою. Також майже всі номери мають прямий або бічний вид на море. Рекомендую даний варіант для сімейних пар і молоді. Відпочивають росіяни та німці.

Ось і все, летимо в Москву. ...

Ось і все, летимо в Москву

Дуже не хочеться розлучатися з теплою і гостинною Туреччиною, з нашими чудовими гідами, які зробили нашу поїздку захоплюючою і пізнавальною, а з морем, сонцем ... так взагалі плакати хочеться. Летимо в літаку і подумки підбираємо готель для осінньої поїздки у відпустку, саме в Туреччину!

Новости