Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вибираємо курорт і готель в Тунісі для відпочинку з дітьми

  1. ОСОБЛИВОСТІ СІМЕЙНОГО ВІДПОЧИНКУ У ТУНІСІ
  2. ПЛЮСИ ТУНІСУ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ З ДІТЬМИ
  3. Як дістатися до ТУНІСУ
  4. ЩО ПОДИВИТИСЯ НА ЕКСКУРСІЯХ
  5. ХАММАМЕТ: респектабельний відпочинок
  6. Сусс: демократичний варіант
  7. Махді: БІЛИЙ ПІСОК І СПОКІЙ
  8. Джерба: РАЙСЬКИЙ ОСТРІВ З ФЛАМІНГО

Після заборони польотів до Єгипту російські сімейні туристи, які люблять пляжний відпочинок, стали шукати інші варіанти. Однією з країн, які змогли частково замінити росіянам Єгипет, став Туніс. Про те, який курорт вибрати в Тунісі для відпочинку з дітьми і рекомендації по готелям - в матеріалі «Вісника АТОР».

ОСОБЛИВОСТІ СІМЕЙНОГО ВІДПОЧИНКУ У ТУНІСІ

Звичайно, в Тунісі немає Червоного моря - «фішки» єгипетського відпочинку. Зате Туніс може похвалитися, нарівні з Єгиптом, привабливими цінами, тривалим купальним сезоном і навіть цілорічними курортами. З інших важливих привабливих рис, за які Туніс вибирають російські родини для свого відпочинку, можна виділити безвізовий режим, недовгий переліт, досить великий вибір готелів, які працюють за системою «все включено» і, звичайно, шикарні піщані пляжі.

Звичайно, не тільки росіяни люблять Туніс. Нагадаємо, що це колишня французька колонія і одна з країн, дуже цінуємо як місце відпочинку як французами, так і іншими європейцями. Тому тут багато готелів європейських мереж , Що відрізняються високим рівнем сервісу і пропонують різноманітну інфраструктуру для активного відпочинку.

Особливістю готелів Тунісу також варто відзначити наявність талассо-центрів з широким асортиментом процедур по догляду і програмами анти-стрес і омолодження. А це важлива деталь при плануванні відпочинку з дитиною: поки дитя зайняте в міні-клубі, мамі можна побалувати себе косметичною процедурою або масажем, тим більше що ціни тут набагато нижче, ніж у багатьох європейських талассо-центрах.

А це важлива деталь при плануванні відпочинку з дитиною: поки дитя зайняте в міні-клубі, мамі можна побалувати себе косметичною процедурою або масажем, тим більше що ціни тут набагато нижче, ніж у багатьох європейських талассо-центрах

Сезон для пляжного відпочинку в Тунісі довгий, а Махді і Джербу взагалі можна вважати цілорічними курортами. Навіть в січні і лютому на цих курортах температура повітря рідко падає нижче 18 градусів. Пік сезону для всіх курортних регіонів Тунісу - це період з червня по листопад. Літня спека за рахунок сухого клімату тут переноситься досить легко.

ПЛЮСИ ТУНІСУ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ З ДІТЬМИ

Сім'ї з дітьми в Туніс тягнуть піщані пляжі, тепле і чисте море, розповсюджені тут сімейні концепції відпочинку в готелі, які передбачають наявність дитячих міні-клубів і дитячих анімаційних програм.

Сім'ї з маленькими дітьми вибирають тут, звичайно ж, харчування «все включено» - мотатися по жарі в пошуках місця де можна поїсти захочеться не всякому. А дітей постарше в Тунісі можна взяти на дійсно цікаві екскурсії з історичним ухилом.

Водних розваг для дітей різного віку тут теж достатньо: в Суссе, Монастирі та Хаммаметі багато готелів з власними аквапарками.

Нарешті, в плані харчування для дітей в Тунісі теж не буде проблем - кухня тутешніх готелів витримана в європейських традиціях, без гострих спецій і специфічних незнайомих страв.

Ми вже згадували про спеціально розроблених російськими туроператорами сімейних концепціях. Хорошим прикладом в Тунісі є базові готелі туроператора Coral Travel з концепцією Coral Sun Family Club .

У таких готелях враховані всі нюанси відпочинку з малюками - аж до наявності стерилізаторів пляшечок, блендера і мікрохвильовки для приготування дитячого харчування.

Для міні-клубів готелів цієї концепції розроблені окремі розважальні та навчальні програми для російських дітей і навіть окремі програми харчування, що передбачають звичні і знайомі російським малюкам страви. З особливостями системи CoralSunFamilyClub на прикладі турецьких готелів ви можете ознайомитися в нашому недавньому огляді.

Як дістатися до ТУНІСУ

Переліт до Тунісу - недовгий, він займе 4 - 4,5 години з Москви. Чартерні і регулярні рейси з Росії прилітають, як правило, в аеропорт Енфіда, розташований між Хаммаметом і Суссом. Звідси зручно добиратися до будь-якого курорту країни. Це сучасний аеропорт з великою зоною дьюті-фрі і комфортними зонами очікування.

Другий аеропорт Тунісу - Монастір, від нього швидко дістатися до готелів, розташованих в Махдии, Монастирі та Суссе.

Нарешті, третій аеропорт - Джерба-Зарзіс, розташований на однойменному острові. Сюди прилітають ті, хто купив тур для відпочинку на цьому дивовижному острові. На острів Джерба ​​з материка можна дістатися також по насипної греблі або на поромі.

ЩО ПОДИВИТИСЯ НА ЕКСКУРСІЯХ

У Тунісі розташовано стародавнє Карфаген - той самий, про який ми всі читали на сторінках підручника історії. Під час екскурсії можна на власні очі уявити собі силу і міць стародавнього фінікійського держави і Римської імперії.

Ще одна дивовижна екскурсія, яку рекомендують тут туроператори - знайомство з пустелею Сахара. Проїжджаючи оазиси з квітучими деревами і оливковими гаями спочатку неможливо навіть уявити, що зовсім близько розкинулася пустеля Сахара - зачаровує і вічна. Екскурсію в Сахару доступна на будь-якому курорті Тунісу, включаючи острів Джерба.

Крім відвідування історичних, природних і релігійних об'єктів в Тунісі пропонуються розважальні екскурсії та прогулянки на кораблях, катання на квадроциклах та відвідування місцевих, вельми колоритних ринків.

Крім цього на кожному курорті є свої місцеві визначні пам'ятки - середньовічні фортеці, мечеті, залишки стародавніх оборонних споруд - історія Тунісу дуже цікава і багата. І, звичайно, аквапарки, парки розваг, прогулянки верхи на конях або верблюдах завжди користуються популярністю і у дітей, і дорослих!

І, звичайно, аквапарки, парки розваг, прогулянки верхи на конях або верблюдах завжди користуються популярністю і у дітей, і дорослих

Ну ось ми і дійшли до найголовнішого: який курорт в Тунісі вибрати для відпочинку з дітьми, і які готелі вибрати для проживання.

ХАММАМЕТ: респектабельний відпочинок

Найпопулярніший курорт Тунісу - це Хаммамет , Розташований в 65 км від міста Туніс. Тут багато комфортабельних готелів з великими зеленими територіями і високим рівнем сервісу - даний курорт можна сміливо назвати «респектабельним».

Пляжі Хаммамета - з дрібним піском і пологим входом в море - будуть ідеальним вибором для сімей з маленькими дітьми.

Поруч з готелями в Хаммаметі в достатку розташовуються численні бари, ресторани і кафе. Крім відпочинку в готелях в Хаммаметі можна прогулятися по старому місту з вузькими вуличками і безліччю сувенірних магазинів.

Дітям (та й дорослим) в Хаммаметі буде цікаво і відвідування досить представницького зоопарку, де багато тварин містяться не в клітках, а в просторих вольєрах. Нарешті, в самому центрі курортної зони Ясмін-Хаммамет розташований парк розваг Carthage Land, стилізований під древній Карфаген. Тут є зона атракціонів, непоганий аквапарк і дитячі парки «Майя» і «Алі-Баба».

Водні гірки, каруселі та гойдалки, кінотеатр 7D, міні-зоопарк і лабіринт - задоволення дітям вистачить на цілий день! Вартість квитків в Carthage Land залежить від кількості відвідуваних зон парку, варіюючи від 15 до 31 туніського динара (360 - 744 рубля) на людину - за весь день (!).

Для сімейного відпочинку в Хаммаметі вибір готелів досить широкий, але все ж ми відзначимо кілька найпривабливіших варіантів.

У готелі Novostar Premium Bel Azur Thalassa & Bungalows 4 * недавно пройшов ремонт. Для сімей з дітьми тут відмінні умови: свій дитячий клуб і міні-диско, різноманітна анімаційна програма, що включає спортивні ігри та квести, кулінарні, танцювальні та театральні майстер-класи. Харчування пропонується по системі «все включено»: всі турботи про харчування зняті відразу.

Зверніть увагу на готель Palm Beach Club Hammamet 4 *: тут діє сімейна концепція Coral Sun Family Club, а тому увагу до маленьких гостей з Росії та до їх комфорту тут особливе.

Для батьків малюків в ресторані готелю є «Куточок мами» з блендером, стерилізатором пляшечок і мікрохвильовою піччю. Для дітей старшого віку в міні-клубі розроблена спеціальна програма з творчими і активними іграми, в готелі є своє дитяче меню, спеціально розроблене за смаками дітей з Росії.

Сусс: демократичний варіант

За популярністю з Хаммаметом конкурує курорт Сусс, де пам'ятники стародавньої історії є сусідами з дискотеками і нічними клубами. У північній частині курорту розташована велика туристична зона Порт ель Кантауі.

Велика частина готелів на курорті має категорії 3 * і 4 *, тому Сусс облюбувала молодь і туристи, які віддають перевагу демократичний відпочинок.

Велика частина готелів на курорті має категорії 3 * і 4 *, тому Сусс облюбувала молодь і туристи, які віддають перевагу демократичний відпочинок

Для сімей з дітьми, крім фортеці і музеїв, в Суссе можна порекомендувати відвідати «Будинок морозива», ботанічний сад, парк атракціонів і місцевий аквапарк.

Готелі в Суссе пропонують хороші умови для сімейного відпочинку за доступними цінами. Зауважимо, що в Суссе на території готелів буде трохи менше розваг для дітей у порівнянні з Хаммаметом, але зате будуть все ті ж відмінні пляжі і чисте море.

Радимо тут звернути увагу на готель Marhaba Beach 4 * : Для дітей тут є дитячий ігровий майданчик, окремий дитячий басейн, працює і міні-клуб. У готелю зручний піщаний пляж з пологим входом в море. При цьому тури в цей готель коштують досить привабливо.

При цьому тури в цей готель коштують досить привабливо

Для тих сімей, яким потрібен свій аквапарк на території готелю, в Суссе можна сміливо порадити готель Aquasplash Thalassa Sousse 4 * - тут 16 (!) Водних гірок для дітей і дорослих.

) Водних гірок для дітей і дорослих

МОНАСТИР: розмірене спокійне ВІДПОЧИНОК

Місто Монастір - культурна та історична столиця Тунісу. Незвичайні, але дуже затишні арабські вулички старого міста, сувенірні магазини, ароматні кав'ярні і широкі піщані пляжі разом формують абсолютно незабутню атмосферу для відпочинку туристів.

В Монастирі не буде такого шуму і суєти, як в Суссе, і розмірений спокійний відпочинок тут можна чудово поєднувати з прогулянками по місту або відвідинами історичних екскурсій.

Більш респектабельні готелі курорту розташовані в курортній зоні Ськанес, на північ від від самого Монастира. Тут є центр навчання дайвінгу, для туристів також організовуються прогулянки на яхтах.

Для любителів активного сімейного відпочинку готель Caribbean World Monastir Beach 4 * в Монастирі пропонує спортивні розваги, різноманітну анімаційну програму, свій дитячий клуб і басейни з водними гірками.

Для любителів активного сімейного відпочинку готель   Caribbean World Monastir Beach 4 *   в Монастирі пропонує спортивні розваги, різноманітну анімаційну програму, свій дитячий клуб і басейни з водними гірками

Ще один хороший варіант - це готель першої лінії Magic Skanes Family Resort 4 * з власним невеликим аквапарком. Для дітей тут працює міні-клуб з російськомовними аніматорами та хороша розважальна програма.

Для дітей тут працює міні-клуб з російськомовними аніматорами та хороша розважальна програма

Махді: БІЛИЙ ПІСОК І СПОКІЙ

У 45 км від Монастира розташований найпівденніший материковий курорт Тунісу - Махдія . Це старовинне місто, колись славився як місто піратів, сьогодні являє собою дуже тихий і спокійний туристичний район.

Курорт характеризують розкішні белопісчані пляжі, сучасні готелі і неспішний ритм життя.

З готелів Махдии для відпочинку з дітьми радимо звернути увагу на Caribbean World Mahdia 4 * - він пропонує комфортабельне проживання з харчуванням «все включено», свій аквапарк і широку розважальну та спортивну програму.

Ще один хороший варіант - LTI Mahdia Beach 4 * . Тут до послуг сімейних туристів водні надувні гірки-батути, дитячий ігровий майданчик і орієнтовані на дітей розважальні програми.

Джерба: РАЙСЬКИЙ ОСТРІВ З ФЛАМІНГО

З кожним роком у російських туристів, які обирають Туніс, все більшої популярності набирає курортний острів Джерба - до нього можна дістатися на поромі, по насипний дорозі-дамбі або прямим чартерним рейсом з Росії.

Розкішні пляжі, безліч дерев, ласкаве сонце і численні самобутні села створюють неповторне відчуття райського місця.

Розкішні пляжі, безліч дерев, ласкаве сонце і численні самобутні села створюють неповторне відчуття райського місця

Це найпівденніший курорт Тунісу і тут найбільш тривалий купальний сезон. З жовтня по травень на острів для зимівлі прилітають фламінго.

Вважається, що згадки про цей острів є ще в легендах про Одіссея. До речі кажучи, на острові Джерба знімалися багато сцен для саги «Зоряні війни» - в портовій селі Аджім можна знайти кафе, де були Люк і Обі-Ван.

Готелі на острові представлені в категоріях від 3 * до 5 *, всі вони розташовані на північно-східній частині острова. Території готелів Джерби як правило досить великі і з розвиненою інфраструктурою, тому тут спокійно можна провести відпустку, не виходячи з готелю.

Відзначимо, що на Джербі майже ідеальні умови для купання з дітьми: широка пляжна смуга, пологий вхід в море і відсутність сильних хвиль.

Для дітей, що відпочивають на Джербі, незабутнім враженням буде і прогулянка на стилізованому «піратському кораблі». Також рекомендуємо відвідати тут тематичний парк Djerba Explore - на одній території тут зібрані музей, традиційна арабська село, різні магазини і навіть крокодиляча ферма.

З готелів для сімейного відпочинку з дітьми коштувати виділити готель Royal Garden Palace 5 *. Цей «пятізвезднік» розташований на першій лінії, територія готелю дуже велика і зелена. Для дітей тут є ігровий майданчик, міні-клуб і дитячі басейни. Між пляжем і основним басейном проходить променад, по якому приємно прогулятися ввечері.

Між пляжем і основним басейном проходить променад, по якому приємно прогулятися ввечері

Ще один сімейний готель на Джербі - Sun Connect Djerba Aqua Resort 4 * - пропонує для відпочинку з дітьми заняття в міні-клубі, ігровий майданчик і басейн з водними гірками. У готелю велика територія в 12 гектарів з безліччю зелені і квітів, і тут можна відпочивати з дітьми будь-якого віку.

У готелю велика територія в 12 гектарів з безліччю зелені і квітів, і тут можна відпочивати з дітьми будь-якого віку

Як бачимо, курорти Тунісу досить різноманітні, і кожна сім'я зможе знайти тут потрібні їм умови для відпочинку. включаючи цікаву екскурсійну програму, якісне харчування, піщані зручні пляжі, розвинену інфраструктуру для активного відпочинку на території готелю і незабутні враження від привітності і гостинності цієї дивовижної країни.

Новости