Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: В Англії в черговий раз список популярних імен очолило ім'я Мухаммед

В Англії в черговий раз список популярних імен очолило ім'я Мухаммед

Найпопулярнішим ім'ям Англії і Уельсу стало ім'я Мухаммед. У цього імені є як мінімум три різних написання, і після об'єднання результатів Мухаммед випередив традиційного Олівера, передає Daily Express з посиланням на дослідження фахівців британської Служби національної статистики.

обробивши дані за 2014 рік, дослідники повідомили, що 6649 новонароджених хлопчиків назвали Олівером, а 5327 дівчаток - Амелі. Список найпопулярніших імен для хлопчиків продовжують Джек, Гаррі і Джейкоб. Серед жіночих імен популярністю користуються Олівія, Ізла і Емілі.

Ім'я Мухаммед (або Мохаммед, або Мухаммад) отримали 7240 немовлят, що народилися в 2014 році. У Лондоні, до речі, це теж найпопулярніше ім'я для новонароджених хлопчиків. Зауважимо, що фахівці другий рік поспіль ставлять Мухаммеда на першу сходинку в списку популярних імен.

Варто відзначити, що останнім часом популярність придбали імена героїв серіалу "Гра престолів". Так, в 2014 році 18 англійських і валлійських хлопчиків отримали ім'я Теона, ще 17 - Тіріон, 14 - Бран і четверо - Сандор. 53 дівчинки були названі Кхалісі, дев'ять - Дейенеріс, шість - Санса, чотири - Брієнна. Також дітей називали на честь героїв мультфільму "Холодне серце" і Логана з "Людей Ікс", учасників музичної групи One Direction, а також футболістів Ліонеля Мессі і Роналдо.

Дослідники відзначають, що за останні 10 років найбільш прогресуючим за популярністю ім'ям для немовлят стало ім'я Декстер. Серед імен для дівчаток набирає популярність Харпер - саме так назвали свою дочку футболіст Девід Бекхем і його дружина Вікторія.

У минулому році перше місце також зайняла ім'я Мухаммед. Другим за популярністю стало ім'я Олівер, в 2013 році возглавлявшее список найпопулярніших імен для хлопчиків. На третьому місці - ім'я Джек, яке зазнало втрат у порівнянні з 2013 роком одну позицію.

У 2006 році ім'я пророка Мухаммеда було другим за популярністю в Сполученому Королівстві. А в 2010 році воно стало найпопулярнішим серед новонароджених хлопчиків у Великобританії. Мухаммед популярний не тільки в Англії, але і в Норвегії . До таких висновків, обробивши дані за 2013 рік, прийшло Норвезьке бюро статистики.

Новости