Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лондон в лютому - Відпочинок і погода

  1. Погода в Лондоні в лютому
  2. Чим зайнятися в Лондоні в лютому?
  3. Розваги та екскурсії
  4. Свята та фестивалі
  5. Які ціни на відпочинок в Лондоні в лютому?

Якщо мова заходить про поїздку в Лондон в лютому, то багатьох починають долати сумніви з приводу розумності цієї затії. Тур-Календар спробує внести ясність в це питання і розповість, на що можна розраховувати і до чого слід бути готовими під час подорожі в зимову столицю Туманного Альбіону.
Якщо мова заходить про поїздку в Лондон в лютому, то багатьох починають долати сумніви з приводу розумності цієї затії

У лютому Лондон залишається без сонця, похмура погода погіршується великою вологістю повітря


Погода в Лондоні в лютому

Лондонська погода, прогнозована синоптиками на лютий, здатна похитнути дух туристів, які планують відвідати місто в цьому місяці. Насправді ті, хто спокушається вигідними пропозиціями туроператорів або авіакомпаній, що з'являються, як правило, в кінці зимового сезону, анітрохи не шкодують про те, що вирішили ризикнути. Все ж лютий у Москві і лютий у Лондоні - це земля і небо. Якщо «білокам'яна» коштує в заметах, то тут незвично для нашого ока зеленіє трава, а дороги радують доглянутістю і небувалою чистотою. Ні про яку сльоти і бруду і мови не йде, тому бродити по місту одне задоволення. У цьому місяці ще досить сиро, але рівень вологості порівняно менше завдяки скороченню кількості днів з опадами - в середньому 12. Крім цього, як такі холоду, такі характерні для січня, проходять, і стовпчик термометра поступово починає повзти вгору. Середньоденна температура повітря становить близько +7 ° C, проте в лютому часто реєструються екстремуми в +9 .. + 11 ° C. В останній тиждень може відчуватися швидке наближення весни, і початися відлига. В цей період часу метеорологи фіксують +13 .. + 14 ° C, але ми б не радили Вам на це розраховувати на увазі мінливого характеру місцевого клімату. Так чи інакше, одягатися краще по погоді листопада в середній смузі Росії, оскільки ввечері повітря досить швидко остигає, і при температурі, близькій до абсолютного нуля, розгулювати по вулицях у демисезонной курточці без головного убору представляється не зовсім можливим, так як в Лондоні буває дуже вітряно і вогко.
температура вдень Лондонська погода, прогнозована синоптиками на лютий, здатна похитнути дух туристів, які планують відвідати місто в цьому місяці

+ 7 °

температура вночі температура вночі

+ 1 °

дощ дощ

12 днів



Дві ці кліматичні особливості призводять до того, що сприйнятливість холоду загострюється. Щодо погожих днів, тут вони є такими не при наявності сонця, а при відсутності води, що ллється з небес. Сонце за місяць з'являється всього пару раз, весь інший час над головою - провисшие сизі хмари. Парасолька в лютому - незамінна річ, так як хмари можуть налетіти в будь-який момент. І якщо ми і сказали про те, що слід очікувати 12 вологих днів, це не означає те, що ті 18 видадуться ясними і сухими. У Лондоні практично завжди мжичка, промокнути під нею неможливо, але стоїть в повітрі волога суспензія не надто приємна. Вона здатна просочувати вологою одяг, тому якщо хочете відчувати виключно комфорт під час відпочинку, при зборі в дорогу подбайте про те, щоб у валізі були присутні лише практичні речі. Особливу увагу, на наш погляд, необхідно приділити взуття. По-перше, вона повинна бути непромокаючої, а по-друге, зі стійкою до ковзання підошвою.

Чим зайнятися в Лондоні в лютому?

Найбільш часто задається питання на розглянуту нами тему звучить так: «Чи існують якісь обмеження по частині розваг та екскурсійних програм в зимовий час?» Іншими словами, чи є щось таке, що не вдасться спробувати і подивитися ?. Поспішаємо Вас запевнити, приїхавши в Лондон взимку, Ви нічого не втрачаєте, а по частині культурних заходів навіть купуєте. Крім того, лютий в місті - це класика міжсезоння, коли готельєри йдуть на поступки і знижують свої тарифи, а ресторани готові погодувати своїх гостей за порівняно меншу суму, ніж в самий розпал літа або на Різдво. Єдиний нюанс зимових канікул в Лондоні полягає в тому, що сонце сідає рано, і на огляд визначних пам'яток фактично лише півдня. А що стосується метеопрічуд, звичайно, в теплу пору в плані погоди набагато краще, але для деяких матеріальна вигода стоїть на першому місці, враховуючи початкову дорожнечу даного туристичного напрямку. Зрештою, можна тепліше одягнутися, а на зекономлені кошти прикупити пам'ятних сувенірів або, наприклад, відвідати чайну церемонію, на яку зазвичай відпускники шкодують своїх грошей.

Розваги та екскурсії

Взимку у Вас є всі шанси, щоб реалізувати всі намічені плани по частині культурно-пізнавального відпочинку. Як і раніше можна покататися на річковому кораблику по Темзі (займайте місця на 1 поверсі, так як на верхній відкритій палубі буде холодно), пропарити над містом на колесі огляду «London eye», бути присутнім на зміні варти у Букінгемського палацу, подивитися на розлучення Тауерського моста або пострибати на нульовому меридіані в парку «Greenwich Park». Англійська столиця налічує стільки примітних місць, відомих всім ще зі шкільної лави, що практично кожен турист по приїзду сюди робить одну і ту ж помилку - в шаленому темпі кидається оглядати їх все без розбору. Насправді задоволення і, що важливо, користі від цього вкрай мало. Враження після поїздки будуть змазаними, і запам'ятається лише вічна поспіх. Щоб зсередини відчути місто і перейнятися до нього особливим почуттям, не обов'язково «відзначитися» біля кожного пам'ятника архітектури або в кожній галереї.

Краще все робити дозовано. Наприклад, вранці запланувати огляд 3-4 об'єктів, що цікавлять (візьміть так само собі на замітку сусідні міста Віндзор, Оксфорд і Кембридж, до яких на електричці всього 1-1,5 години їзди), а ввечері причепуритися і зняти втому від стояння в чергах на пам'ятки в традиційному англійському пабі або відправитися в театр «Her Majesty's Theatre», а може і в оперу «English National Opera». Знижки на уявлення шукайте тут . Однак не для всіх Лондон - міжнародний центр культури, особливо в лютому, коли стартує «Тиждень високої моди сезону осінь-зима», що проходить слідом за нью-йоркської. Бути присутнім на показах прет-а-порте з'їжджається весь зоряний бомонд. Долучиться до елітної тусовки можете і Ви. Для цього необхідно роздобути запрошення, який іноді доступний на офіційних сайтах модельєрів або придбати спеціальний тур, у вартість якого вже включені ціни на вхідні квитки. Однак врахуйте, що з дітьми до 18 років на подібного роду заходи не пускають.

І пару слів про шопінг. Сезон знижок добігає кінця на початку місяця, але і в кінці лютого в деяких магазинах зустрічаються розпродажі, правда на широкий асортимент розраховувати не доводиться. Так що запасний валізу навряд чи знадобиться.

Свята та фестивалі

Різдвяна та новорічна пора давно пройшла, але в шумному Лондоні життя завжди збагачується цікавими заходами. 6 лютого примітно Артилерійським салютом на честь вступу на престол королівських особин «Accession Day Gun Salute», подивитися який можна в Гайд-парку о 12.00.

У першу неділю лютого в церкві Святої Трійці, розташованої в районі Далстоні (Східний Лондон), проходить церковна служба в честь пам'яті Джозефа Грімальді, найвідомішого англійського клоуна. Це богослужіння незвично тим, що в ньому беруть участь всі клоуни Лондона. У день святого Валентина столиця Великобританії потопає в червоних сердцах.14 лютого очікується низка святкових концертів і тематичних програм, зокрема театр «Victoria Palace Theatre» запрошує всіх на романтичний мюзикл. Крім того, в цьому місяці влаштовується виставка туризму «Holiday & Travel Show» в «Earls Court» і виставка дизайну та моди «Pure London» в «Olympia». Лютий - ще й традиційний час Посту, до якого лондонці ставляться з великою відповідальністю. У зв'язку з цим в місті відбувається низка подій, найяскравішим з яких є млинцевий день «Pancake Day» в прощений Вівторок «Shrove Tuesday», який припадає на часовий період між 2 лютого і 9 березня. Вранці цього ж дня у Вестмінстерського абатства можна спостерігати цікаву релігійну процесію за участю місцевих школярів. Крім цього, в Спітлфідсе організовуються костюмовані шоу - млинцеві забіги «Spitafields Pancake Race Day».

Так само на лютий може випадати дата Китайського Нового Року, святкування якого розгортаються в кварталі China Town.

Які ціни на відпочинок в Лондоні в лютому?

Якщо Ви змушені детально калькулювати витрати під час подорожі, тоді лютого для Вас - просто знахідка. Ціни в цей період часу найнижчі в році. Це стосується не тільки вартості турпакетів, авіаквитків і готельних номерів, але так само екскурсій і вечерь в ресторанах.

У лютому в Лондоні погода набагато м'якше, ніж в січні. Розпускаються квіти на клумбах і зелена трава створюють чудовий настрій. Відпочинок в кінці зимового сезону припаде до вподоби людям будь-якого віку. А відсутність натовпів туристів і демократичні ціни стануть приємним бонусом. Тур-Календар сподівається, що ми змогли допомогти при плануванні Вашої поїздки.



Чим зайнятися в Лондоні в лютому?
Найбільш часто задається питання на розглянуту нами тему звучить так: «Чи існують якісь обмеження по частині розваг та екскурсійних програм в зимовий час?
» Іншими словами, чи є щось таке, що не вдасться спробувати і подивитися ?
Які ціни на відпочинок в Лондоні в лютому?

Новости