Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи можна з'їздити в Лондон бюджетно?

  1. Де знайти недороге житло в Лондоні?
  2. Де дешево поїсти?
  3. транспорт
  4. Чим зайнятися в Лондоні?
  5. Безкоштовні екскурсії з гідом
  6. Безкоштовний інтернет

Незважаючи на те, що столиця Великобританії вважається одним з найдорожчих міст Європи, якщо до поїздки підготується заздалегідь, то вона обійдеться вам не так вже й дорого.

Незважаючи на те, що столиця Великобританії вважається одним з найдорожчих міст Європи, якщо до поїздки підготується заздалегідь, то вона обійдеться вам не так вже й дорого

Отже, ось наші поради для тих, хто вирішив з'їздити в Лондон бюджетно.

Де знайти недороге житло в Лондоні?

Шукайте апартаменти або хостели з кухнею. У Лондоні досить багато готелів з номерами-апартаментами, в яких є невелика кухня. Досить і однієї мікрохвильовки.

Робіть бронювання і готель заздалегідь. За місяць уже не залишиться відповідних варіантів. В ідеалі планувати свою поїздку варто хоча б за 2-3 місяці.

Ми завжди бронюємо готелі на сайті booking.com . Щоб знайти апартаменти (номери з кухнею) виберіть "Апартаменти" в розділі "Тип готелю" в колонці зліва:

Потім відсортуйте пропозиції за ціною або віддаленості від центру.

Де дешево поїсти?

Якщо хочете заощадити, то варто відмовитися від кафе і ресторанів. Середня ціна англійського сніданку 6-7 фунтів, обід і вечерю від 10 фунтів на людину. Але навіщо витрачати мінімум 25-30 ф на добу на харчування, якщо можна смачно поїсти і за 10 фунтів?

Як? Та дуже просто. Не дарма ж ми шукали апартаменти з кухнею :)

В супермаркетах Лондона (Tesco, Marks & Spencer і т.п.) більшість продуктів - це напівфабрикати. Якщо чесно, знайти тут щось сире, без кулінарної обробки проблематично, до того ж приготовані страви нерідко дорожче сирих.

До ваших послуг величезний вибір страв англійської, італійської, китайської, тайської та індійської кухні, фруктів, салатів, десертів. За 3-4 фунта можна цілком ситно і смачно поїсти.

транспорт

Транспорт в Лондоні дорогою, немає, навіть дуже дорогий. Але це тільки для тих, хто постійно купує одноразові талончики. Якщо ви в Лондоні більше ніж на 3 дні, то має сенс придбати Oyster Card + Travel Card на 1 тиждень.

Вартість буде залежати від зони, по якій ви будете пересуватися. Якщо ви не плануєте грунтовно вивчити передмістя, то вам вистачить проїзного на 1-2 зони. Коштує така карта 30 фунтів плюс 5 фунтів заставу за Oyster Card. Після закінчення поїздки, карту можна здати і заставу повернуть.

Чим зайнятися в Лондоні?

Можна гуляти по основних визначних пам'яток міста цілий тиждень і не витратити при цьому ні копійки. У Лондоні повно безкоштовних місць!

В першу чергу це музеї. Навіть якщо ви не любите ходити по ним - музеї Лондона це зовсім інша справа.

Навіть якщо ви не любите ходити по ним - музеї Лондона це зовсім інша справа

Обов'язково відвідайте:

  • музей Науки
  • музей природознавства
  • Британський музей
  • Музей Вікторії і Альберта

Не забудьте про парках. Лондон, на відміну від багатьох інших європейських столиць, дуже зелене місто. У центрі розташовується Гайд-Парк, Сент-Джеймс Парк, Кенсінгтонський сади, Рідженсі Парк, трохи далі, на околиці - Грінвіч Парк.

Парки - це практично безкоштовний зоопарк. Тут всюди ручні білки, качки, лебеді і багато-багато інших птахів. А в Грінвічі є навіть спеціальна зона, де можна подивитися на справжніх оленів.

А в Грінвічі є навіть спеціальна зона, де можна подивитися на справжніх оленів

Англійці - досить консервативний народ. Деякі традиційні ритуали вони бережуть сторіччями. Взяти хоча б зміну варти. Яка проходить кожен день о 11:30 біля Букінгемського палацу.

Зміна караулу проходить і у Королівській Кінної Гвардії (щодня о 10:00 і о 11:00 по неділях).

Безкоштовні екскурсії з гідом

Та й такі теж бувають. До речі, вони є в багатьох європейських містах. Гіди працюють тільки за чайові, розмір яких не встановлено. Якщо вам сподобалася екскурсія заплатите гіду скільки не шкода.

Знайти та замовити безкоштовні тури по Лондону можна тут і тут . Екскурсії проводяться англійською мовою. Якщо ж ви хочете погуляти по Лондону з російськомовним гідом, то можете знайти підходящу екскурсію на сайті Sputnik8.com

Безкоштовний інтернет

З інтернетом можуть виникнути проблеми, незважаючи на те, що він є практично в кожному кафе і навіть в міжміських автобусах. Щоб увійти, вам треба створити обліковий запис і, в деяких випадках, отримати пароль по смс, яка на жаль, далеко не завжди приходить.

Якщо вам потрібен постійний доступ, то краще купити сім карту, наприклад, Lyca Mobile за 10 фунтів і ні в чому собі не відмовляти.

Хочете підібрати квитки в подорож?

підібрати квитки

поділіться записом

Де знайти недороге житло в Лондоні?
Де дешево поїсти?
Де знайти недороге житло в Лондоні?
Де дешево поїсти?
Але навіщо витрачати мінімум 25-30 ф на добу на харчування, якщо можна смачно поїсти і за 10 фунтів?
Як?
Чим зайнятися в Лондоні?
Хочете підібрати квитки в подорож?

Новости