Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

BSNews :: Трясём стегнами на рекорд, або Ялта 18-24 травня. огляд BSN

Декорації в знімальному містечку Ялтинської кіностудії на Полікуровському пагорбі, з сайту wikimedia, автор Alexey Yushenkov   Юлія КУЗНЕЦОВА, BlackSeaNews   Рекорди на танцювальному фестивалі, реставрація Лівадійського палацу, круїзний лайнер в гостях

Декорації в знімальному містечку Ялтинської кіностудії на Полікуровському пагорбі, з сайту wikimedia, автор Alexey Yushenkov

Юлія КУЗНЕЦОВА, BlackSeaNews

Рекорди на танцювальному фестивалі, реставрація Лівадійського палацу, круїзний лайнер в гостях. Сайт міськради, «який торгує» одягом, Підпали, корупція ... І, на зло всім миру, відродження ялтинської кіно-індустрії - в щотижневому огляді BSN.

* * *

Оглядається тиждень почався 18 травня для ялтинського Будинку-музею А.П.Чехова з Міжнародного дня музеїв. Цей день в Ялті відзначили святковою акцією «Міжнародний день музеїв для дітей».

Відкрив концертну програму директор Будинку-музею А.П.Чехова в Ялті Олександр Титоренко. У програмі взяли участь дитячі та юнацькі творчі колективи. З творчості А. П. Чехова артисти ялтинського театру-студії «Імпровізація» зіграли сцени з вистави «Драма», а учні 9 класу Лівадійської школи-інтернату показали сцени з вистави «Ведмідь». Також в концертній програмі брали участь вокальний дует Брати Горячева і зразковий ансамбль народного танцю «Чорноморочка». Завершився день екскурсією по меморіальному будинку письменника.

Завершився день екскурсією по меморіальному будинку письменника

Ялтинський театр ім. А. П. Чехова. Фото сайту obraz-studio.livejournal.com

На наступний день, 19 травня, в готельному комплексі «Ялта-Інтурист» стартував VII Міжнародний відкритий фестиваль східного танцю в Україні "Бастет». Крім яскравих виступів виконавців східного танцю, фестиваль примітний відразу двома рекордами України.

Перший - рекорд на найтривалішу тряску стегнами: учасниця змагань з Новоросійська Віта Саакова обійшла суперників з результатом 3 години і 15 хвилин. Серед її конкурентів були п'ять дівчат і хлопець - Олексій Паращук (Так, так! Чоловіки теж виконують танець ж Івото Перший - рекорд на найтривалішу тряску стегнами: учасниця змагань з Новоросійська Віта Саакова обійшла суперників з результатом 3 години і 15 хвилин і жінкам в цьому не поступаються) з Москви.

«Боротьба розгорнулася між Вітою і донеччанкою Катериною Голуб. Вони протрималися 195 хвилин. Журі присудило перемогу Саакова, швидше за все, не за витривалість, а за техніку, - розповіла глава прес-центру Яна Коваленко. - Морально підтримував шоумен Дмитро Коляденко, який зображав майстра східних танців ».

Другий рекорд - на наймасовіший східний танець: його виконували 2 хвилини 50 учасників «Бастет», а також глядачі і журналісти. Кожен з них отримав сертифікати Книги рекордів України.

Всього у фестивалі брали участь 110 танцюристів з України, Росії, Франції та Єгипту.

До речі, епатажний український шоу-мен Дмитро Коляденко, який виконував роль конферансьє і члена конкурсної комісії фестивалю, зізнався у своїй любові до шопінгу на ялтинській набережній. Звичайно, приємно пройтися по магазинах. Купувати одяг через інтернет - зовсім не те.

Купувати одяг через інтернет - зовсім не те

Учасниці фестивалю. Фото BSNews, автор: Михайло Розенштейн

Але хакери, які зламали 21 травня сайт ялтинської мерії, схоже іншої думки. Цілий день на сайті міськради - замість звичної головної сторінки з новинами міста і ликом мера Олексія Боярчука - користувачі бачили повідомлення про якусь «фатальну помилку», що супроводжувалася рекламою магазину жіночого одягу. Також на веб-ресурсі розмістилася реклама курсів з вивчення фінської мови і центру реабілітації наркоманів.

«Щоб розмістити ці посилання, потрібно було дізнатися логін і пароль, - пояснює виданню Сегодня директор фірми« AIK », розробника сайту, Антон Литвинов. - Можливо, на комп'ютері прес-служби з'явився вірус, за допомогою якого зловмисники дізнаються паролі. А може, посилання розмістив хтось із самої прес-служби, кому були відомі пароль і логін. Точніше не можу сказати, адже ми тільки розробили сайт, а від нашої техпідтримки ялтинський міськрада відмовилася ».

Прес-секретар ялтинської мерії Марія Кесаонова сумнівається, що викласти посилання або вкрасти логін і пароль міг хтось із мерії:

«Швидше за все, на комп'ютері був вірус. Ми хочемо їх все перевірити, перевстановити програми та забезпечити безпеку. Потім ми проведемо розслідування і з'ясуємо, хто і з якою метою це зробив. Але це точно був хтось зі сторони ».

Однак, як вдалося з'ясувати інтернет-виданню Crimea 24, сайт Ялтинської міськради торгував рекламними посиланнями і раніше - вони, ледь помітні, розташовувалися в нижній частині головної сторінки.

Через кілька днів, сайт мерії Ялти ожив в своєму первозданному вигляді за винятком однієї маленької деталі - рекламні посилання внизу головної сторінки зникли.

Через кілька днів, сайт мерії Ялти ожив в своєму первозданному вигляді за винятком однієї маленької деталі - рекламні посилання внизу головної сторінки зникли

Фото сайту all-worlds.ru, автор: Vik

Ну, а якщо ми повернемося назад на Набережну, то виявимо ... точніше більше не виявимо старий ліванський кедр, який знаходиться біля стели спорідненим містам. Найближчим часом співробітники ялтинського КП «Зеленбуд» мають намір знести вікове дерево.

У «Зеленбуді» запевняють, що дерево остаточно засохло і тепер цей кедр залишається лише знести. Навіть з настанням весни на ньому не з'явилося жодної зеленої голочки. Точний вік дерева глава комунального підприємства Сергій Линник визначити не береться, але впевнений, що воно пам'ятає ще події початку минулого століття.

«На місці загиблого кедра комунальники обіцяють висадити нове молоде дерево, але обов'язково ліванський кедр, щоб не порушувати звичний вигляд головної ялтинської набережної», - йдеться на сайті ялтинської міськради.

Додамо також, що з 23 травня по 10 червня в Ялті буде проводитися заміна квіткового оформлення - розсаду надасть Нікітський ботанічний сад.

Крім міських клумб, приведуть в порядок і Лівадійський палац - літню резиденцію останнього російського імператора Миколи II. Кримська республіканська установа «Лівадійський палац-музей» оголосило про заплановану закупівлю реставраційних робіт.

Як повідомили на офіційному порталі держзакупівель, реставраційні роботи «на фасаді дренажної системи, у залах, і т.д.» виконають за рахунок коштів бюджету автономії. Планується, що ремонт закінчать до Нового року.

Планується, що ремонт закінчать до Нового року

Лівадійський палац. Фото сайту ukrzdrav.info

Не обійшлося і без пригод -19 травня о 5:25 в селищі Масандра в вантажно-пасажирському порту горів двомоторний катер «Еколог», що належить Азово-Чорноморської екологічної інспекції. Вогнем пошкодило верхню палубу катера на площі 15 квадратних метрів. Імовірно це був підпал.

А вже на наступний день, 20 травня, порт Ялти відвідав круїзний лайнер Grand Mistral, який за день до цього - 19 травня, побував в Стамбулі.

В Ялту судно прибуло в 14:00. О 20:00 Grand Mistral покинув курортне місто і попрямував до Одеси. В цьому році Grand Mistral порти України відвідувати більше не буде. Влітку судно піде на Європейські круїзи - від Іспанії до Данії, восени - в Південну Атлантику, і потім - в Сердіземгое море.

Grand Mistral. Фото сайту marinetraffic.com

А тепер - корупція, без якої у нас не обходиться жоден щотижневий огляд новин Ялти. На цей раз спробували довести до банкрутства один з санаторіїв.

Кримінальну справу порушено стосовно голови ліквідаційної комісії та голови правління одного з підприємств Південного берега Криму. Чиновники, знаючи про реальний фінансовий стан підприємства, його майно і можливості погашення заборгованості в розмірі близько 23,5 млн. Грн., Зробили все для того, щоб визнати підприємство фінансово неспроможним, і заявили про неможливість виконання вимог кредиторів підприємства та зобов'язань перед бюджетом.

Перевірка показала, що вартість санаторію і автостоянки, що належать підприємству, становить близько 65 млн. Грн. В даний час встановлюється повне коло осіб, зацікавлених у фіктивному банкрутстві підприємства. Його ініціаторам загрожує штраф в розмірі від 750 до 2 тис. Неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Також прокуратура Криму закінчила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням колишнього селищного голови Гаспри в незаконному вилученні 33,5 га землі, що належить санаторіям підприємства «Укрпрофоздоровниця».

Слідство встановлено, що посадова особа підробила рішення сесії селищної ради, на підставі якого три санаторії «Укрпрофоздоровниці» позбулися земельних ділянок вартістю 78,3 млн. Грн. За результатами розслідування голові пред'явлено звинувачення в перевищенні службових повноважень і посадовому підробленні. Справу направлено до Апеляційного суду Криму. Рішення селищної ради в судовому порядку визнано протиправним і недійсним.

Рішення селищної ради в судовому порядку визнано протиправним і недійсним

«Ясна поляна» - санаторій «Укрпрофоздоровниці» в Гаспрі. Фото сайту ukrzdrav.info

А закінчимо огляд приємними культурними новинами - 24 травня на Ялтинській кіностудії завершилися зйомки фільму «Красуня 2.0». Повнометражний фільм-римейк на однойменний голлівудський шедевр був знятий всього за п'ять тижнів. Головні ролі зіграли близнючки Опанасюк, більше відомі як дует «Анна-Марія».

Як розповів режисер і продюсер картини Дмитро Таран, за сценарієм дія відбувається ранньою весною, тому жарких пляжних сцен не планувалося. 60% картини знімали в одному з готелів Ялти, інші 40% - на вулицях міста.

Спочатку сценарій фільму був дуже близький до американського. Але після того, як співають близнючки запропонували виконати до нього саундтреки, з'явилася ідея задіяти сестер в якості головних героїнь. Сценарій довелося повністю переписати, і від початкової версії залишилася тільки назва.

Крім сестер Опанасюк і ялтинця Ігоря Хлобистіна, у фільмі знімалися Едуард Приступа, більш відомий як музикант Діля з ТНМК, і телеведуча Coolbaba - Ірина Красильникова (теж, до речі, уродженка Криму).

Основна частина зйомок пройшла в готелі, але режисер обіцяє, що «Красуня 2.0» буде сповнена кримських видів. Призначений фільм для широких екранів кінотеатрів, хоча і знімався за японськими технологіями - нема на відеокамеру, а на суперпрофесійний фотоапарат.

Джерела: BSNews, crimea24.info, crimea.comments.ua, segodnya.ua, crimea.kp.ua, sobytiya.com.ua, e-crimea.info, inyalta.com, blogs.korrespondent.net

Новости