Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ми знаємо, як читати майбутнє

  1. поділіться

Тому більшість прогнозів і передбачень наших експертів неминуче збувається. Перший номер нового року за традицією містить великий набір матеріалів, що дозволяють передбачити, як буде розвиватися ситуація в країні і світі в 2016-м.

На жаль, привид третьої світової за минулий рік став тільки щільніше. І Дмитро Корольов в матеріалі « Нам не вистачає ще однієї війни - за мир! »(Стор. A1, A3) пояснює, як передчуття війни пов'язано з новим, очікуваним, глобальною економічною кризою. Як світ на краю прірви сприймають міжнародні експерти, можна дізнатися з насиченою добірки Костянтина Василькевич « Стримати апетити і очікування - стратегія виживання 2016 »(Стор. A4).

Надзвичайно песимістичний і економічний прогноз для України від Ярослава Дмитренко « Парадокси віртуального зростання »(Стор. B1, B2): в ситуації, коли влада свідомо пішла по шляху консервації існуючих проблем і протиріч, чи не боротьби з реформами, багато надії жителів країни в 2016-му будуть зруйновані.

Але економіка не зводиться виключно до періодів росту, стагнації і кризи - часом час кардинально змінює і суть, і інструментарій економічних відносин. Наочний тому приклад - бурхливий розквіт таких незалежних і навіть «антидержавних» грошей, як криптовалюта. Трохи про цю сучасної тенденції - в матеріалі Івана Петрова « Отримати Нобелівку просто - скажіть, що ви Сатоси! »(Стор. B4).

Ще одна якая прикмета часу, коли традиційно нейтральна, нешкідлива «англійська» тема для розмови - погода - стає вибухонебезпечною запалом для гарячої дискусії про катастрофічні зміни клімату. Як цю дискусію і з якими цифрами в руках повинні вести в Україні - стаття Івана Петрова « Все ще не припікає? »(Стор. A5).

Хоча обговорення особливостей роботи театрів і бібліотек і може здатися не таким гострим, як теми дефолту або ядерних бомбардувань, наші аналітики традиційно вважають тему культури ключовий, першорядної, що визначає поведінку людей (в тому числі і політиків) серед іншого і в поводженні з боєголовками і валютами . Саме тому аналізу стану держполітики в галузі культури в нашій країні (і, звичайно, відповідним прогнозам) в даному номері присвячено чимало матеріалів. Особливо рекомендуємо вам звернути увагу на реакцію Сергія Кичигина « Кохання у великому місті »заборонена ... »(Стор. A1, A6-7) (про табуювання державою радянського, російського та, як не парадоксально, українського кінематографа), на невелике, але ефектне розслідування інформаційної політики чиновників« Банку Мінкульту для чаю з-під крупи »(Стор. A6) Олександра Захарова та на масштабний аналіз культурної парадигми нинішньої влади від Дмитра Галкіна« планова деградація »(Стор. A7).

Підключайтеся до нашого аналітичного центру - надсилайте свої актуальні прогнози того, що чекає нас в цьому році!

Шановні читачі, PDF-версію статті можна скачати тут ...

поділіться

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Новости