Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аналітики опублікували прогноз на найближчі 10 років: колапс РФ, чотири Європи і 16 міні-Китаєв

REUTERS

В цілому очікується, що світ стане більш небезпечним, влада США почне слабшати, а інші великі країни наздоженуть хаос і занепад, повідомляє Новий час з посиланням на Business Insider.

Пророцтва Stratfor:

1. Колапс Росії. Санкції, зниження цін на нафту, падіння рубля , Зростання військових витрат і збільшення внутрішніх протиріч не дозволить Кремлю утримати Росію в списку найбільших економік світу. Російська Федерація не розпадеться на кілька частин, але Москва втратить владу над регіонами.

2. США доведеться посилено охороняти ядерні сили. Якщо станеться політична дезінтеграція в РФ, російська ядерна інфраструктура, розкидана на широких географічних просторах, буде представляти ще більшу загрозу. І США доведеться вирішувати, що з цим робити, аж до розміщення наземних сил для охорони ядерної зброї, уранових складів і систем доставки.

Читайте також Путін може повторити долю Хрущова - Stratfor

3. У Німеччині почнуться проблеми. Орієнтована на експорт економіка країни може сильніше інших постраждати через кризу в єврозоні і хвилі євроскептицизму. Країну можуть очікувати серйозні економічні потрясіння.

REUTERS

4. Польща стане одним з європейських лідерів. Країна буде перебувати в центрі економічного розвитку і збільшувати політичний вплив.

5. Розкол Європи. Пройдуть часи єдності Європи з розмитими політичними і економічними бар'єрами і зникненням усього регіонального і національного. Європ стане чотири: Західна, Східна, Скандинавія і Британські острови, які вже не будуть так близькі.

6. Туреччина і США стануть близькими союзниками. З мусульманських країн, які переживають різні перипетії, найбільш стійке положення займає Туреччина. Країна неохоче втручається в конфлікти у своїх кордонів, проте їй все ж доведеться це зробити. З огляду на силу і привабливість Туреччини, вона може стати незамінним партнером США, однак натомість вимагатиме захист від потенційного агресора по іншу сторону Чорного моря - Росії, яка має військові бази у Вірменії.

REUTERS

7. Китай зіткнеться з величезною проблемою. Уповільнення економічного зростання може викликати невдоволення по відношенню до правлячої Компартії. Партія не піде на лібералізацію і єдиним шляхом для неї стане збільшення внутрішнього контролю. Крім того, успішність Китаю обмежена територіально як всередині країни, так і на міжнародних ринках.

8. Японія стане головною азіатської морською державою. Країні, яка залежить від імпорту, доведеться зіткнутися з конкуренцією Китаю і захищати власні морські шляхи. У Токіо не залишиться іншого варіанту, окрім як посилювати владу в регіоні. Причому робити їй це доведеться поодинці, так як позиції США будуть слабшати.

10. Суперечка навколо островів Південно-Китайського моря залишиться в силі. Диспут навколо островів чи не спровокує військового конфлікту, проте як і раніше буде представляти проблему. Росія кілька здасть позиції, в той час як Китай і Японія будуть зацікавлені в їх присвоєння та на шляху до цього будуть ставити палки в колеса один одному.

11. 16 міні-Китаєв. Економіка Китаю сповільниться, а виробництво залишиться на тому ж рівні. Це надасть додаткові можливості для інших країн, що розвиваються. Робочі місця перекочують в Мексику, Нікарагуа, Домініканську Республіку, Перу, Ефіопію, Уганду, Кенію, Танзанію, Бангладеш, М'янму, Шрі-Ланку, Лаос, В'єтнам, Камбоджу, Філіппіни і Індонезію.

Читайте також Stratfor: без залякувань ФСБ фрагментацію Росії не запобігти

12. Влада США почне слабшати. Вашингтон стане занадто розважливим у вирішенні світових проблем замість того, щоб займати активну лідерську позицію. Це зробить світ ще більш непередбачуваним. Однак Штатам стане комфортніше ізолювати себе від світових криз, маючи зростаючу економіку, внутрішнє енергетичне виробництво, зменшивши експорт і відчуваючи себе найстабільнішою і сильною країною планети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости