Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Трохи про Амстердамі, столиці Голландії

  1. Райони Амстердама.
  2. Транспортний рух.
  3. Ринки, їжа, ресторани і кафе.

Амстердам - ​​затишна столиця Голландії , Найбільший і захоплюючий місто, багатонаціональний і яскравий. Тюльпанові поля, милі річкові канальці, смачна їжа, верткі бабульки ганяють на велосипедах, музей Ван Гога, чесні і щирі голландці ...

Все це і багато іншого ви побачите тільки там. Атмосфера, що панує в Амстердамі, притягує і зачаровує, адже він такий різний і неповторний. Хотілося б розповісти трохи докладніше про це чудове місто.

Райони Амстердама.

Амстердам офіційно розділений на сім районів: Centre, Nord, Zuid-Ost, Zuid, Ost, Nieuw-West, West. Але більшість районів підрозділяються ще на кілька мікрорайонів. Наприклад, найбільший і центральний район Centre - ділиться ще на дві частини: старий і новий район. Велика частина туристів зазвичай мешкає саме в мікрорайонах Centre.

У старому районі розташувалося безліч історичних пам'яток, таких як: незабутній Квартал Червоних Ліхтарів з його особливою атмосферою - зухвалої і розпусної, і старовинна церква Аудекерк, розташована там же. Багато туристів бувають вражені тим, що пропонують себе дівчата вільно розташовуються на бруківці поруч з церквою. У новому районі Centre розташована церква Ньівекерк, Королівський палац за яким часто дозволяють прогулятися туристам і прилегла до нього площа Дам а також знаменитий музей Мадам Тюссо.
У старому районі розташувалося безліч історичних пам'яток, таких як: незабутній Квартал Червоних Ліхтарів з його особливою атмосферою - зухвалої і розпусної, і старовинна церква Аудекерк, розташована там же
Якщо ви хочете отримати насолоду від величезною кількістю каналів Амстердама, то зробити це краще за все в популярному районі Амстердама - Грахтенгордель. Це найпопулярніший район, який має другу назву «Кільце каналів». Історична значимість його відзначена як важливий об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО. Ким би ви не були, вам обов'язково варто відвідати Грахтенгордель. Прогуляйтеся по витонченим і красивим вуличках і мостам, обов'язково поплавайте по каналах на човні, відвідайте плавучий квітковий ринок Блуменмаркт і церква Вестеркерк, загляньте в будинок Анни Франк.

Ну а коли насолодитеся красою і природою, поспішіть в район Zuid. Там ви знайдете безліч музеїв, серед яких є музей Ван Гога, музей сучасних мистецтв і музей алмазів. Архітектура цього району також вас здивує своєю нетіпічнойстью і старожитніх, вік деяких будівель починається з 20 - х років минулого століття.

Транспортний рух.

Природно, як в дуже великому місті, в Амстерадме їздять і трамваї, і автобуси, і мікроавтобуси, і автомобілі. Є і три лінії метро, ​​які об'єднують вокзал, східний і південний райони. Ціна на всі види громадського транспорту однакова. Однак, найприємніше прокотитися по Амстердаму на велосипеді, ви отримаєте від такої прогулянки незабутнє враження і задоволення. Що, власне, і роблять багато подорожують туристи і особливо корінне населення.

Ви можете побачити на велосипеді як молодого хлопчини, так і солідну бабусю, шустренько крутять педалі. І це все буде абсолютно природно для місцевих жителів, адже напевно на землі немає більш дружнього до велосипедистів міста , Ніж Амстердам. Майже по всьому місту, за винятком дуже старих районів, для них виготовлені спеціальні велопарковки, велосипедні доріжки і світлофори. Велосипеди можна брати з собою в метро. Можна купити, а можна оформити на прокат. Прокатних агентств безліч. Кататися на велосипеді по Амстердаму це просто і комфортно.

Ринки, їжа, ресторани і кафе.

Їжі в Амстердамі дуже багато, асортимент і вибір найширший. Все завжди свіже і дуже смачне. Ціни на продукти харчування також не надто високі, на порядок дешевше ніж, наприклад, в Англії і Швеції. Супермаркети і магазини зазвичай невеликі і дуже щільно розташовуються один до одного, і в них є все, що тільки заманеться - свіжі соки, дуже смачні сири, рибна, м'ясна продукція та напівфабрикати.

Також є різні овочеві та квіткові ринки, фруктові і булочні ларьки, лавки і кондитерські з усякими смакотою і солодощами. Апетитні еклери, мигдальні круасани, шоколадні тістечка .. мільйони смаків не залишать вас байдужими і ви обов'язково знайдете своє найулюбленіші ласощі. Якщо ви на дієті, то після смачненького в саму пору сісти на велосипед і трохи покататися.
Також є різні овочеві та квіткові ринки, фруктові і булочні ларьки, лавки і кондитерські з усякими смакотою і солодощами
Що ж стосується квіткових ринків, такого безлічі квітів, свіжозірваних, найкрасивіших і зовсім не дорогих ви напевно не побачите більше ніде. Найбільшу складність доведеться випробувати при виборі з цього найширшого асортименту. Амстердамські леді часто купують квіти самі собі, і цим вони нікого не дивують. А чому б і ні? Адже з яскравими тюльпанами або ніжними півоніями будинку відразу стає так красиво і затишно!

Ну а що стосується кафе і ресторанів, тут для вас також буде безліч варіантів, адже багато амстердамці люблять ходити поїсти в ресторан. Їжа там також досить смачна. Якщо ви любитель фастфуду, то і тут ви не залишитеся голодним, є і такі кафе де можна купити або замовити додому бургери і картоплю фрі.

Амстердам - дивовижний, особливий, неповторний місто, забути який ви не зможете ніколи.

Приємного вам подорожі!

А чому б і ні?

Новости