Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сніданок в небі, а вечерю під водою. Самі незвичайні ресторани світу

  1. Під водою
  2. У теплиці
  3. на маяку
  4. На лицарському турнірі
  5. У печері
  6. на хмарочосі
  7. У трамваї
  8. В небі
  9. На кладовищі
  10. У в'язниці
  11. З вудкою
  12. В туалеті
  13. на скелі
  14. З роботами
  15. В країні чудес
  16. У пластиліновому царстві
  17. Читайте також:

Деякі власники ресторанів вміють дивувати. То вони змушують відвідувачів самих добувати продукти для обіду, то розставляють столики під водою, серед могил або в списаному трамваї. Ми зібрали місця, де похід в ресторан точно залишить особливе враження.

Під водою

Мальдіви, острів Рангалі, Ithaa Undersea Restaurant

Крихітний ресторанчик Ithaa Undersea Restaurant при готелі Хілтон на мальдівському острові Рангалі розташований на глибині 5 метрів і накритий прозорою півсферою, тому побачити ската над головою тут звичайна справа.

Замовте сет з морепродуктів, млинчики з ікрою, карпаччо з лобстера і різотто з шампанським і шафраном. У винній карті знайдеться вінтажну вино до будь-якої страви, яке ви виберете.

Ще по темі: 14 речей, які добре робити на Мальдівах

Хочу на Мальдіви!

У теплиці

Нідерланди, Амстердам, De Kas Restaurant

Шлях від грядки до тарілки ще ніколи не був таким коротким, ну хіба що у бабусі в селі. В Амстердамі переобладнали в ресторан одну зі старих скляних теплиць, де до сих пір вирощують овочі. Меню можете навіть не просити: офіціант тільки запитає про продукти, які ви не їсте ні під яким соусом, а потім принесе блюдо-сюрприз. А ще тут можна забронювати вечеря за столиком шефа - і вам накриють прямо посеред кухні!

Зайдіть ще далі і спробуйте, як готують квіти життя! Фірмові бургери амстердамського «Кіндеркуккафе» споруджують кухаря з безмежною фантазією: працюють в кафе тільки діти.

Ще по темі: 17 причин сьогодні ж купити квитки в Нідерланди

Полетіли в Амстердам!

на маяку

Фінляндія, острів Кюлмяпіхлая, ресторан в старому маяку

Якщо втомилися працювати, виховувати дітей і стежити за курсом біткоіни, відчуйте їх на крихітному острові Кюлмяпіхлая, де, крім каменів, нічого немає. У місцевому ресторані при готелі в старому маяку дивовижна риба. Візьміть крем-суп з лосося і смажену балтійського оселедця, а на десерт ще фінансів з малиною - і нехай весь світ зачекає!

Ще по темі: 15 приводів заново відкрити для себе Фінляндію

Що там з квитками до Фінляндії?

На лицарському турнірі

США, Даллас, Medieval Times Dinner and Tournament

Якщо ви завжди мріяли хоч на півгодинки потрапити в Середньовіччі, де дівчина відчуває себе прекрасною дамою, а чоловік - шляхетним лицарем, ми знайшли для вас машину часу. В американській мережі ресторанів «Середньовічні часи» ви знайдете і хліб, і видовища. Пригощають тут часниковими булочками, томатним супом-пюре, смаженою куркою і солодкою кукурудзою. А на арені під трибуною розігрують лицарський турнір з боями на мечах або рапірах і кінними змаганнями списоносців.

Пообідати по-королівськи можна не тільки в США. Заячиною з начинкою з трюфелів можна поласувати в La Barbacane у французькій фортеці Каркассон. А в ресторані Neel Kamal На озері Пічола в Індії ви скуштуєте страв, гідних столу махараджи.

Ще по темі: 20 найкрасивіших замків Європи

Почнемо з квитків в Даллас!

У печері

Італія, Поліньяно-а-Маре, Ristorante Grotta Palazzese

В Ristorante Grotta Palazzese в Апулії головне блюдо - це розкішний вигляд. Але і годують тут смачно! Забирайтеся в грот по крутій доріжці в скелі і замовляйте тарілку свіжих морепродуктів або блюдо з риби, наприклад, татакі з тунця в горіховій крихті або сібас домашнього копчення. На десерт візьміть суп з суниці або карамелеве парфе. Такий набір в поєднанні з пейзажами жваво нагадає, як це - насолоджуватися життям.

Ще по темі: Найкрасивіші пляжі Італії

Лечу влітку в Італію!

на хмарочосі

ОАЕ, Дубай, At.mosphere

Коли хочеться по-справжньому високої кухні, треба їхати в Дубай. На 122-му поверсі хмарочоса Бурдж-Халіфа працює найвищий в світі ресторан At.mosphere. Страви тут подають сетами: 6-7 змін маленьких страв або три великих. Побалуйте себе різотто з кіноа з горіховою пінкою або стейком вагю і нугатіном на висоті 495 метрів над рівнем моря!

За столиком з панорамним видом на місто в ресторані At.mosphere можна запросто зустріти селебріті. Тут бували Мерайя Кері, Вілл Сміт і зірка гастрономії Ален Пассар.

Ще по темі: 12 способів зрозуміти Арабські Емірати

Скільки коштують квитки в Дубай?

У трамваї

Італія, Мілан, ATMosfera

За Мілану колесять два старовинних трамвайчика, де готують прямо на борту і пригощають гостей стравами з м'ясного, рибного або вегетаріанського меню. Гастрономічне подорож по Мілану починається на площі Кастелло і триває 2,5 години. За цей час ви встигнете не тільки скуштувати томління яловичу вирізку на подушці з Мангольд з пікантним соусом, а й помилуватися на Міланський собор, Арку світу і площа ГАЕ Ауленті.

Трамвай ходить строго за розкладом: стартує з зупинки на площі Кастелло о 20:00 та 20:30. Для весілля або дня народження ви можете зарезервувати трамвайчик цілком на будь-який час дня.

Пообідати в трамваї можна не тільки в Італії. У Мельбурні Tram Restaurant вас нагодують терріном з качки і копченим лососем, та ще й напоять за рахунок закладу.

Читайте також: Як не нудьгувати в Мілані

Давно хотілося в Мілан!

В небі

Бельгія, Dinner In The Sky

Проект Dinner In The Sky придумали в 2006 році в Бельгії. З тих пір літаюча на висоті 50 метрів платформа, де одночасно можуть розміститися два десятки гостей плюс офіціанти, музиканти і кухаря, піднімалася в небо в 45 країнах. У списку побувала навіть Росія!

Приблизно за 22 тисячі євро платформу можна орендувати для приватної вечірки. Якщо вирішите зіграти на ній весілля, зможете потім з повним правом заявляти, що ваш шлюб був укладений на небесах.

Ще по темі: Як закохатися в Брюссель за день і куди з'їздити поблизу

Знайти дешеві квитки в Брюссель

На кладовищі

Ахмадабад, Індія, New Lucky

Заповзятливий власник ресторану New Lucky облаштував своє дітище прямо на кладовищі. Всі могили закриті саркофагами, а щоранку перед відкриттям ресторану їх ще й прикрашають тканиною і свіжими квітами. Господар закладу впевнений, що саме древні поховання приносять його закладу успіх і процвітання.

Ще по темі: 15 ідей для класного відпустки в Індії

Все, лечу в Індію!

У в'язниці

Великобританія, Уельс, Кардіфф, The Clink

Ресторани мережі The Clink, в яких працюють тільки ув'язнені, приймають гостей в діючих в'язницях в п'яти містах Великобританії. Задум цього проекту - навчити злочинців мирної професії.

У кардіффськом The Clink можна скуштувати домашню локшину папарделле з грибами або пиріг з олениною і сиром, а на десерт взяти шоколадний мус з маршмеллоу. Обід із трьох страв з рук бандита обійдеться вам десь в 27 фунтів.

Ще по темі: Куди поїхати в Великобританії, крім Лондона

Знайти авіаквиток в Кардіфф

З вудкою

Росія, Санкт-Петербург, Комарово або Крестовский острів, "Російська риболовля"

Щоб пообідати в ресторані «Російська рибалка», вам доведеться для початку виловити рибку зі ставка. Важко? Зате свіжа риба найсмачніша! У спеціальних садках ви зможете зловити коропа, форель, осетра і навіть стерлядь, а кухарі приготують улов так, як ви скажете: закоптити на вільхових стружках, запечуть на грилі або в солі, потім з овочами, приготують юшку або просто зажарять.

Рибне меню вже оцінили актор Олександр Половцев, чемпіонка світу з легкої атлетики Світлана Мастеркова, шоумен Вадим Галигін і чарівний ведучий телепередачі «Поїдемо, поїдемо!» Джон Уоррен, який зняв тут один з випусків.

У Пітері - рибу ловити!

В туалеті

Тайвань, Тайбей, Modern Toilet Restaurant

Тайвань, Тайбей,   Modern Toilet Restaurant

фото: riNux , CC BY-SA 2.0

Тайський банкір Дао Мінг Зі зробив на темі «нижче пояса» цілий статок, відкривши на Тайвані і в Гонконзі мережу з 16 ресторанів Modern Toilet. Кожен сантиметр закладу підібраний до пари: роль серветок виконує туалетний папір, столи зроблені з ванн, а стільці з унітазів.

Що б ви тут не замовили - гостру курку по-тайськи, спагетті з беконом і вершковим соусом, вегетаріанське гаряче в горщику або морозиво «Туалетне №3» - все вам подадуть в оригінальній посуді у вигляді унітазу, пісуари, лікарняній качки або чавунної ванни. Обов'язково загляньте в магазинчик при ресторані і купіть посуд на сувеніри. У крамниці біля будинку такої точно не знайдеться!

Ще по темі: 20 страв, які ви точно не захочете спробувати

Швидше в Тайбей!

на скелі

Швейцарія, Berggasthaus Aescher

Якщо опинилися в швейцарському містечку Вайсбад, не відмовте собі в задоволенні пообідати в ресторанчику Berggasthaus Aescher при готелі, яка висить на скелі. Щоб туди потрапити, вам доведеться піднятися пішки по гірських стежках або прокотитися на канатці. Невигадливість місцевої кухні з лишком компенсується захоплюючим видом на Альпи. Замовте ковбаски з гарніром із смаженої картоплі, з яєчнею, з овочами або навіть в супі.

Ще по темі: Найстрашніші оглядові майданчики, мости і стежки в світі

Пора бронювати дешеві квитки до Швейцарії

З роботами

Бангкок, Таїланд, Hajime Robot Restaurant

Про кафе з роботами періодично чутно із Гонконгу, то з Японії. Ще одне місце, де потрапляєш прямо в майбутнє, - ресторан Hajime Robot в столиці Таїланду. Креветки, кальмари і м'ясо до вашого столика доставить робот-самурай, потім він же прибере посуд. А щоб ви не занудьгували, час від часу робот пускається в танок - ось чого не чекаєш побачити!

А що якщо махнути в Таїланд?

В країні чудес

Японія, Токіо, Alice in a Labyrinth

Отважьтесь нарешті на пиріжок з етикеткою «З'їж мене»! І нехай в тіні шляпки гриба або всередині величезної чайної пари в одному з п'яти токійських ресторанів Alice in a Labyrinth компанію вам складе Чеширський кіт.
Сети з 6-7 страв доставляють сюди прямо з Країни чудес. Що б ви не замовили: салат з овочів з цитрусової заправкою, пасту з креветками і руколою в томатному соусі або пиріг з ягодами, всі страви будуть виглядати чарівно!

Повірити в неможливості в Японії!

У пластиліновому царстві

Росія Москва, кафе Діду

Якщо вічно не знаєте, куди подіти руки, поки несуть замовлення, запрошуйте кохану людину на побачення в московське кафе «Діду». На столиках тут повно пластиліну, з якого можна зліпити хоч сердечко, хоч ворону. Творіння ваших рук не пропадуть, а прикрасять стіни або меблі закладу.

У «Діду» найчастіше замовляють осетинські пироги, бургери з гарніром з бульйону, вогненний фахитос «Фра-диявола» і місцеве морозиво.

Тих, хто вважає за краще малювати, а не ліпити, чекають в одному з «Жан-Жаков» - в Москві або Санкт-Петербурзі. Там завжди паперові скатертини на столах і олівці під рукою.

Пора брати квитки в Москву!

Читайте також:

15 недорогих мишленовских ресторанів

Кращі котокафе світу - від Петербурга до Токіо

Де побалувати себе в незвичайному спа

Найдивовижніші готелі світу

Як повернути романтику в подорожі

Важко?
А що якщо махнути в Таїланд?

Новости