Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Музей людського тіла (Нідерланди)

Музей людського тіла
(Нідерланди)

Музей людського тіла   (Нідерланди)   На сьогоднішній день в світі існує безліч музеїв, кунсткамер, що показують людське тіло в його разлічнх варіаціях, які обов'язково варто було б відвідати кожному землянинові

На сьогоднішній день в світі існує безліч музеїв, кунсткамер, що показують людське тіло в його разлічнх варіаціях, які обов'язково варто було б відвідати кожному землянинові. Одним з таких музеїв є нідерландський «Музей людського тіла». Його унікальність в тому, що конструкція експозицій дозволяють побачити організм людини і роботу всіх органів зсередини. Розташовується ця споруда неподалік від університетського містечка Лейден. Будівля музею є величезного сидячої людини заввишки 35 метрів, увійшовши в якого ви опинитеся всередині «людського тіла».
Екскурсія по «людському тілу» виявиться вельми пізнавальною і цікавою для кожного відвідувача. Вона триває близько години, і за цей час ви побуваєте у всіх «людських органах». Музей оснащений звуковою системою, і коли ви заходите в якусь кімнату, що символізує певний орган, то ви чуєте саме ті звуки, які видає організм при роботі цього конкретного органу.
Вхід в музей знаходиться в області колінного суглоба цього величезного макету-статуї, до нього ви піднімаєтеся на ескалаторі, а далі потрапляєте всередину «тіла». Там ви можете детально вивчити анатомічну будову людини, його кістки, м'язи, судини, серце, легені, травні органи, нирки, вуха, очі, мозок.

Екскурсовод також показує на екрані роботу органів, наприклад, що відбувається, коли людина отримує травму, як відбувається запліднення і багато інших процесів, що відбуваються в організмі. Фінал екскурсії настає в «голові» музею, на самому верхньому поверсі.
На створення будівлі-людини було витрачено близько 27 мільйонів доларів. Перший етап будівництва датується кінцем 2006 року. На розробку плану і створення музею було витрачено близько 12 років. Автором ідеї є Анрі Реммерс. Він зізнається, що вже багато країн зацікавилися його проектом і планують відкриття подібного музею на своїй території.

фотографії:
фотографії:

фотографії:

Нідерландський Музей Corpus (Корпус) призначений для людей старше 6 років. Для відвідувачів є кафе, проводяться різні тести і тематичні виставки. Опинитися всередині людського тіла тепер може кожен охочий, а не тільки людина з хірургічним медичним дипломом.

Джерела фото: www.holland.com, did-you-know-dear.blogspot.ru, http://www.dagjeweg.nl

pamparita: Музей брехні в Німеччині

Новости