Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 напрямків для вигідного шопінгу за кордоном

  1. 1. Токіо
  2. 2. Амстердам
  3. 3. Барселона
  4. 4. Париж
  5. 5. Мюнхен
  6. 6. Дубай
  7. 7. Нью-Йорк
  8. 8. Прага
  9. 9. Мілан
  10. 10. Лондон

Шопінг - невід'ємна частина будь-якої подорожі. Крім цікавих сувенірів, за кордоном можна купити за досить непоганим цінами якісне взуття і одяг, плюс додайте до всього систему Tax Free, яка дозволить повернути ПДВ з придбаних товарів. Загалом, причин відмовити собі в шопінг ми не знайшли, зате приводів провести вечір в торгових центрах або на ринках безліч. Вирушайте з нами в віртуальну подорож за найвигіднішими шопінг напрямках.

1. Токіо

Східна столиця моди. Тут зосереджені практично всі існуючі бренди, починаючи від демократичних марок і закінчуючи люксовими. Токіо - місто руху, попадав сюди просто неможливо не заразитися енергією місцевих жителів.

Гінза - знаменита шопінг-вулиця. У вихідні дні вона перетворюється на величезну пішохідну зону, це в один час і плюс і мінус - дуже багато людей відправляється за покупками, тому краще все-таки планувати шопінг в будні. Найфешенебельніші торгові центри Токіо - Ginza Wako, Mitsukoshi, Matsuzakaya, Printemps, Marronier Gate, Hankyu. Це величезні багатоповерхові магазини. Але якщо ви перебуваєте в пошуку чогось тематичного, варто заглянути в невеликі лавочки: вони мирно сусідять на одній вулиці з шопінг-гігантами, але там можна поторгуватися.

Але якщо ви перебуваєте в пошуку чогось тематичного, варто заглянути в невеликі лавочки: вони мирно сусідять на одній вулиці з шопінг-гігантами, але там можна поторгуватися

Якщо ви вважаєте себе модником, то обов'язково загляньте в район Сібуя. Тут тусується прогресивна молодь і більш того знамениті дизайнери приїжджають сюди за натхненням. Багато світові бренди відкрили тут бутики, але особливих інтерес представляють місцеві марки, по-перше, їх більше ніде не купиш, а по-друге, вони стоять на порядок дешевше.

Багато світові бренди відкрили тут бутики, але особливих інтерес представляють місцеві марки, по-перше, їх більше ніде не купиш, а по-друге, вони стоять на порядок дешевше

В Японії ступінчаста система розпродажів: спочатку товар знижується на 20%, потім на 40%, потім на 60%. Найщедріші пропозиції в різдвяний сезон.

2. Амстердам

У Голландії дозволено практично все! Тому навряд чи хтось приїжджає в цю країну просто за покупками, але чому б і ні, адже тут багато хороших магазинів і величезних торгових центрів. Найпопулярніші місця для шопінгу - універмаг Bijenkorf і молл Magna Plaza, знайти їх не складе труднощів, адже обидва вони знаходяться в центрі.

Багато знавців радять звернути увагу на діаманти, але не поспішайте купувати їх в торгових центрах, краще відправиться в ще одну визначну пам'ятку Амстердама - старший алмазну фабрику, там ціни привабливіші.

Розпродажі в Амстердамі проходять за європейським графіком - в кінці липня і в січні.

3. Барселона

Один з найпопулярніших міст у шопоголіків, особливо тих, які вважають за краще іспанські бренди - Zara , Mango , Desigual , Massimo Dutti . Якщо ви не хочете витрачати багато часу на покупки, то краще відразу відправиться в El Corte Ingles - це величезна мережа торгових центрів в Іспанії, для туристів надається бонус: можна оформити купон, що дає право на 10% знижку.

Барселона - це справжній сюрприз для покупців. Буквально за кожним поворотом ховається щось цікаве. Наприклад, fashion-блогер Джессіка Стейн, відома тягою до вінтажних речей, називає це місто найкращим місцем для шопінгу. У дрібних крамничках місцеві жителі продають справжні шедеври.

Розпродажі в Барселоні проводяться 2 рази на рік: взимку (другий тиждень січня) і влітку (середина липня). Знижки сягають до 80%.

На замітку: практично всі магазини і торгові центри в неділю закриті.

4. Париж

Столиця моди та стилю, на цих вулицях зароджувалася історія того, що так захоплює. Де ж ще зайнятися шопінгом, як не тут. У центрі Парижа розташовано безліч затишних вуличок з магазинами, в них представлені абсолютно різні бренди, починаючи від самих-самих і закінчуючи демократичними. Найбільш фешенебельні торгові марки розташовані на вулиці Haussmann, шанувальникам винтажа відведено цілий квартал Маре.

Розпродажі проводяться два рази на рік - взимку та влітку. Постноворічний знижки починаються в середині січня, літні в останню суботу липня.

5. Мюнхен

Мюнхен один з тих міст, приїхавши в які хочеться витратити всі свої гроші. Вітрини магазинів настільки красиво прикрашені, що не можна пройти повз. Головні торгові вулиці - Кауфингерштрассе, Ноухаузенштрассе, вони призначені для покупців із середнім достатком і тягнуться одна за одною. За більш дорогими покупками вирушайте в магазини, які розташовані на вулицях Максиміліанштрасе і Театінерштрассе.

6. Дубай

Дубай - місто розкоші, він задовольнить смаки будь-якого туриста. Тут можна торгуватися практично скрізь: і на ринках і в великих торгових центрах. Хочете трохи екзотики в спекотний день? Відправляйтеся на шопінг в Mall of the Emirates, а після обходу всіх магазинів катайтеся на лижах, адже в цьому торговому центрі є власний гірськолижний комплекс.

Розпродажі проходять два рази на рік. Найщедріші пропозиції чекають покупців на дубайському торговому фестивалі, який починається на початку січня і триває кілька тижнів. Літні знижки в середині липня.

7. Нью-Йорк

У Нью-Йорку безліч місць для шопінгу, тому, радимо перед поїздкою трохи підготуватися, і доглянути в інтернеті магазини, які хотілося б відвідати. Але є місця, які ми просто не можемо не згадати. Наприклад, найбільший універмаг в світі - Macy's , Він розташований на перетині 7-й авеню і 34-ої вулиці і там можна купити практично все, що завгодно.

За межами Нью-Йорка розташоване місто-аутлетов - Woodbury Common Premium Outlets. Тут круглий рік панує дух різдвяного розпродажу, знижки досягають 70%. Ще непогане місце для шопінгу Century 21, тут продаються хороші речі по великим знижкам, знаходиться це диво-місце на Кортлендт-стріт.

Найкращий час для відвідування Нью-Йорка, якщо ви невиправний шопоголік, кінець листопада. Перед Днем Подяки починається сезон розпродажів, який триватиме до Нового року. Максимальні знижки в Чорну П'ятницю.

8. Прага

Як і в багатьох європейських країнах, в Празі активний шопінг починається в переддень Різдва. Саме в кінці грудня магазини отримують до 80% річного прибутку, оскільки пражани, завдяки традиціям, зобов'язані дарувати на Різдво подарунки всім членам сім'ї.

Однак по-справжньому вигідні знижки починаються після Різдва і тривають до кінця січня. Після успішного продажу товарів за повною ціною, магазини влаштовують розпродажі, з метою залучення, збіднілих напередодні, пражан. Є сенс, стримати себе до різдва і "відриватися" вже в перших числах січня. Перші 2 тижні січня можна сміливо назвати кращим часом для шопінгу в Празі.

Перші 2 тижні січня можна сміливо назвати кращим часом для шопінгу в Празі

У центрі Праги знаходяться два найбільших торгових центру - Palladium і Kotva, вони популярні за рахунок туристів, в той час як самі чехи вважають за краще їздити за покупками в моли, які розташовані на виїзді з міста.

9. Мілан

Мабуть, найбажаніший місто для справжніх шопоголіків. Посудіть самі: величезний асортимент, хороша якість, оригінальні брендові речі і привабливі ціни. Якщо чесно, складається враження, що Мілан - це величезний магазин! Адже недарма ж, однією з головних визначних пам'яток цього міста вважають Галерею Вітторіо-Емануеле II з її розкішними бутиками та їх привабливими вітринами.

Як і у всіх європейських містах, розпродажі в Мілані проходять два рази на рік - взимку та влітку. Єдино, вони трохи затягнуті. Зимові тривають з початку грудня до березня, а літні - з липня по середину вересня.

10. Лондон

Найдорожчі магазини і універмаги знаходяться в центрі міста. Наприклад, Selfridges розташований на знаменитій Оксфорд-стріт - одній з найжвавіших вулиць для шопінгу в Європі.

Якщо ви хочете відчути себе багатим і успішним, то вирушайте в район Найтсбрідж - уособлення розкішного життя. Тут же знаходиться знаменитий на весь світ універмаг Harrods, ціни тут, звичайно ж, не маленькі. Ще в Лондоні є чудова можливість заощадити - торгова мережа TK Maxx, це щось на зразок аутлета, куди зводиться з усього міста залежала взуття і одяг, в тому числі і з Оксфорд-стріт.

Ще в Лондоні є чудова можливість заощадити - торгова мережа TK Maxx, це щось на зразок аутлета, куди зводиться з усього міста залежала взуття і одяг, в тому числі і з Оксфорд-стріт

Також порадують покупців аутлет Bicester village і Designer Warehouse, але вони знаходяться за містом.

Також порадують покупців аутлет Bicester village і Designer Warehouse, але вони знаходяться за містом

У Лондоні знижки можна застати цілий рік! Максимальні знижки очікують покупців за стандартним для Європи графіком - в кінці липня і на початку січня, але, тим не менш, знайти щось зі зниженою ціною можна коли завгодно.

Хочете трохи екзотики в спекотний день?

Новости