Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

США терплять ураган, Латинську Америку - землетрус і цунамі

  1. Орфографічна помилка в тексті:

9 вересня 2017, 12:44 Переглядів: 9 вересня 2017, 12:44 Переглядів:   Фото: AFP

Фото: AFP.

на США насувається потужний ураган. Тисячі сімей зараз спішно залишають Флориду і Джорджію, мобілізована національна гвардія. Але крім урагану "Ірма" біля узбережжя Тихого океану ще одна біда: на півдні Мексики стався найпотужніший землетрус за сотню років, більше 60 загиблих, в п'яти країнах чекають цунамі.

У Флориді панує справжня паніка. З паливом перебої, бензовози супроводжує поліція, офіцери чергують і на заправках, щоб припинити можливі сутички через бензин і зупинити тих, хто намагається проскочити без багатокілометрової черги. У магазинах тиснява через питної води, люди готуються до гіршого.

З аеропорту Майамі вже не полетіти і за 10 тисяч доларів, а ось квитків туди хоч відбавляй - любителям екстриму розпродають менше, ніж за сотню.

"Їдьте! Ми відновимо вам будинок, але не повернемо життя", - переконує губернатор Флориди Рік Скотт.

Для тих, хто не вірить словам, є відео - там можна побачити, що "Ірма" вже зробила з Карибські острови. На острові Святого Мартіна багатотонні контейнери розкидані як бруски пластиліну, яхти і рибальські судна стали купами понівеченого металу і деревини. На острові Святого Бартоломея пошкоджені тисячі будинків, як і в Домінікані.

А в Тихому океані біля берегів Мексики стався землетрус магнітудою 8,2. Є загиблі, серйозного збитку завдано південь Мексики і західній частині Гватемали. Сейсмологи попереджають, що на кілька країн Латинської Америки може обрушитися цунамі.

Тим часом, над Атлантикою слідом за "Ірмою", яка лине зі швидкістю під 300 кілометрів на година , Набрав чинності інший ураган "Хосе". Йому вже присвоїли четверту ступінь небезпеки. Два таких сильних урагану поспіль сформувалися вперше в історії спостережень.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "США терплять ураган, Латинську Америку - землетрус і цунамі". інші США дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости