Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Південна Америка: коли у інших літо, у нас лижний сезон

Пост від: Аріна Мішаева на 12.04.2014 в Головна сторінка Коментарі до запису Південна Америка: коли у інших літо, у нас лижний сезон відключені 5,947 перегляди

Завдяки найдовшою на землі гірській системі - Анд - Аргентина і Чилі стали володарями одних з кращих в світі схилів для занять гірськолижними видами спорту. А так як на південь від екватора сніг випадає з червня по вересень, любителі швидкісного спуску, слалому і фрірайду з усього світу стікаються на південні курорти для того, щоб покататися на лижах в той час, поки в більшій частині країн відпочиваючі присмажуються де-небудь на пляжі.

Південна Америка вже готова приймати лижників і сноубордистів, незважаючи на те, що регіон все ще відновлюється після виверження вулкана Пуйеуе в 2011 році, в результаті якого в небо піднялося величезне хмара попелу, авіарейси були скасовані, а гірськолижний сезон зірвано. Уже в 2012 році любителі зимових видів спорту, мандрівники, альпіністи і байкери стали потихеньку повертатися на схили Анд, а в 2013 році гірськолижні курорти Південної Америки відновилися практично повністю. Сьогодні ви можете сміливо пакувати валізи і вирушати в Анди, але в залежності від того, який вид спорту і схили якої категорії ви віддаєте перевагу, заздалегідь визначитеся з тим, який з курортів вибрати.

Холодний сніг і гарячі джерела. І те й інше чекає вас на курорті Невадос де Чільян (інша назва - Термас де Чільян), розташованому приблизно в 500 км від Сантьяго, поблизу невеликого містечка Лас Транкас. Це один з найбільших і разом з тим найбільш відокремлений курорт Південної Америки. Він займає територію в 10 000 гектарів і пропонує лижникам 35 км бігових трас. Тут же знаходиться найдовша траса Південної Америки, що пролягає по схилу Las Tres Marias. На цій трасі лижники можуть здійснювати швидкісні спуски на відстань в 13 км. Також гості курорту зможуть здійснювати походи на лижах по трасі довжиною 37 км на висоті 1 600 метрів над рівнем моря.

У Лас Транкас немає великого вибору житла, але це не означає, що ночувати вам доведеться на снігу. Зупинившись у п'ятизірковому готелі «Gran» або в «Nevados de Chillán», ви зможете не тільки комфортно відпочивати після дня, проведеного на засніжених схилах, але і відвідувати СПА-центри готелів, які використовують для процедур гарячі вулканічні води.

Винні апрески. Гірськолижний курорт Лас-Ленас, розташований в аргентинській провінції Мендоса, вважається найкращим і найдорожчим курортом країни. Багато професійних лижники Північної півкулі приїжджають в Las Leñas для того, щоб тренуватися в міжсезоння. Основна база курорту, розташована на висоті 2 000 метрів над рівнем моря, має кілька трас довжиною понад 3 км і уособлює собою мрію екстремальних лижників і сноубордистів. Ті, хто шукають апартаменти з концепцією ski-in / ski-out, можуть зупинитися в невеликих готелях «Aries Hotel», «Acuario Hotel», «Escorpio Hotel», «Piscis Hotel» або «Virgo Hotel», розташованих прямо на схилах. Якщо перекласти назву готелів ( «Овен», «Скорпіон», «Діва» і т. Д.), Можна помітити загальну тему. Ця специфіка стосується не тільки готелів. Траси й підйомники курорту теж носять імена героїв міфів і знаків зодіаку.

Основним апрески розвагою Лас-Ленаса є поїздки по розташованому біля підніжжя Анд виноробному регіону Мендоси, що прославився виробництвом вина з фіолетового сорти винограду Мальбек. Найвідоміші виноробні області Аргентини - Maipú і Lujan розташовані всього в декількох кілометрах від курорту. Трохи далі, приблизно в 75 км від Мендоси, знаходиться виноробна область Valle de Uco, на території якої ви знайдете курорти «The Vines Resort and Spa» і «Las Moradas de los Andes». Мендоса як виноробний регіон відомий серед поціновувачів вин усього світу. Вважається, що виноград Мальбек вивели власники сімейної виноробні «Bodega Catena Zapata», розташованої на території Мендоса. Тут же знаходиться одна з найбільш шанованих виноробних компаній Аргентини - «Bodegas Nieto Senetiner», що діє вже понад 100 років.

Швейцарський гірськолижний містечко. Місто Сан-Карлос-де-Барілоче, який частіше називають просто Барілоче, виглядає так, як ніби він був побудований спеціально для того, щоб потрапляти на всі листівки і в путівники по Аргентині. Він розташований в Патагонії, в регіоні, який називають Озерним краєм Аргентини, на березі озера Науель-Уапі. Оскільки засновниками Барілоче були європейці, місто дуже схожий на швейцарський гірськолижний курорт - тут навіть є велика кількість магазинів, в яких продається виключно шоколад.

Менш ніж в 20 км від міста, в межах Національного парку Науель-Уапі, розташований найбільший гірськолижний курорт регіону - Сіро-Катедраль, що займає площу 1 200 га. На території курорту працює 40 підйомників, приблизно половина з яких дозволяє лижникам підніматися на схили, призначені для внетрассового катання. Багато гостей курорту воліють зупинятися в Барілоче і щоранку приїжджати в Серро-Катедраль на автобусах. Це обумовлено ще і тим, що в Барілоче є чим зайнятися вечорами і де потусити ночами. Якщо ви хочете провести час більш тихо і самотньо, в 25 км від міста ви знайдете курорт «Llao Llao Luxury Hotel and Resort», розташований на передгір'ї поруч з озером Науель-Уапі.

На лижах до краю Землі. У самій далекій частині Південної Америки, там, де континент практично стосується Антарктиди, розташований найпівденніший порт світу і столиця аргентинської провінції Вогняна Земля - ​​місто Ушуая. Поруч з Ушуая, на березі протоки Бігль, знаходиться найпівденніший гірськолижний курорт планети - Сіро Кастор. Оскільки курорт знаходиться практично на відстані витягнутої руки від Арктики, лижний сезон тут триває значно довше - з початку червня до кінця вересня. Лижники можуть відчувати свої сили на 28 трасах, розташованих на висотах від 200 до 1 000 метрів над рівнем моря.

Зупинитися ви зможете прямо на березі протоки Бігль в розкішних апартаментах «Los Cauquenes Resort and Spa» або в простенькому, але зручно розташованому (в самому центрі міста) 10-кімнатному готелі «Hotel Austral». До головних розваг курорту, якщо не брати до уваги катання на лижах, відноситься подорож на старовинному поїзді «Tren del Fin del Mundo» ( «Поїзд до краю Землі»), а також відвідування Національного парку Вогняної Землі, по території якого прокладено велику кількість піших і альпіністських маршрутів.

Схили недалеко від міста. У розташований недалеко від Сантьяго містечко Портільо любителі зимових видів спорту почали приїжджати з 1940-х років, що дозволяє вважати Ski Portillo найстарішим гірськолижним курортом Чилі. Крім цього, курорт має кілька унікальних особливостей, що дозволяють йому вважатися одним з кращих в Південній Америці. Ski Portillo знаходиться на висоті 3 000 метрів над рівнем моря, тобто вище кордону, на якій можуть рости дерева. Через настільки великої висоти, вологість тут практично нульова, тому сніг на схилах завжди сухий і пухнастий. На території курорту є 35 трас різної складності і 13 підйомників. Також тут діє одна з кращих гірськолижних шкіл Західної півкулі.

Відстань від столиці Чилі до Портільо приблизно 160 км. Ви можете зняти номер в готелях Сантьяго і кожен день їздити на курорт на автобусах, а можете зупинитися в місцевому готелі «Portillo», який пропонує гостям на час забути про цивілізацію і насолоджуватися тільки навколишньою красою (в номерах немає навіть телевізорів).

Детальніше про гірськолижних турах і подорожі по Чилі та Аргентині

Новости