Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

День незалежності США: чому відзначається 4 липня?

  1. Чому День незалежності США відзначається 4 липня
  2. Цікаві факти
  3. Як відзначають День незалежності США

День незалежності США, який, як відомо, відзначається 4 липня, - головне свято Сполучених Штатів - фактично день народження нації, день народження Америки як вільної і незалежної країни.

Офіційна назва свята - Independence Day, але більшість американців називають його просто за датою - Fourth of July або July Fourth ( «Четверте липня»).

Чому День незалежності США відзначається 4 липня

Згідно з офіційною американською історіографії, 4 липня 1776 року підписано Декларацію незалежності США від Великобританії. Це було спільне рішення 13 британських колоній, які перебували на східному узбережжі Північної Америки і вже досить давно воювали з сувереном. Справа в тому, що підприємливі колоністи хотіли друкувати власні гроші, а от платити податки британській короні золотом і сріблом абсолютно не хотіли.

Як то кажуть, слово за слово ... почалася війна, яка скоро переросла приватний фінансове питання і перетворилася у війну за незалежність від метрополії.

І ось 2 липня 1776 року Другий Континентальний конгрес - представницький орган, що збунтувалися колоній - схвалив Декларацію незалежності, документ, в якому борються за незалежність території вперше були названі Сполученими Штатами.

Однак остаточне підписання історичного документа відбулося через два дні - 4 липня. Два дня потрібні були на узгодження і усунення різних неточностей. 4 липня 1776 року цю Декларацію підписали керівники Континентального конгресу, серед яких були батьки-засновники і майбутні президенти США Томас Джефферсон і Джон Адамс.

4 липня 1776 року цю Декларацію підписали керівники Континентального конгресу, серед яких були батьки-засновники і майбутні президенти США Томас Джефферсон і Джон Адамс

Цікаві факти

Джефферсон і Адамс, які по черзі президентствувати в США, померли в один день - 4 липня 1826 року, в 50-річчя прийняття історичної декларації. Можливо, батьки-засновники просто трохи перебрали - в цей день в США свято незалежності відзначали особливо бурхливо. П'ятий президент США Джеймс Монро також помер 4 липня, але через п'ять років - в 1831 році. А тридцятий американський президент Калвін Куллідж 4 липня народився, і було це в 1872 році.

Як відзначають День незалежності США

День незалежності США - це офіційне свято і оплачуваний вихідний день. Свято відзначається дуже широко - і на офіційному рівні, і в домашній обстановці. Як і в багатьох інших країнах - для американців День незалежності - це привід гарненько поїсти і як слід випити, причому бажано на природі. Тому в ходу пікніки, барбекю та інші задоволення в форматі open air.

По всій країні, а також в місцях, де живе багато американців, проходять паради, благодійні ярмарки, костюмовані ходи і карнавали, концерти, спортивні змагання і т.д.

У цей день Америка забарвлюється в кольори національного прапора - білий, червоний і блакитний. Також в моді різні зоряно-смугасті вбрання та аксесуари - від краваток і шкарпеток, до капелюхів і костюмів. При цьому американці зі сльозою і не без надриву співають патріотичні пісні і, звичайно, національний гімн.

При цьому американці зі сльозою і не без надриву співають патріотичні пісні і, звичайно, національний гімн

Рівно опівдні на всіх американських військових базах влаштовують «салют єдності» - для цього урочисто палять з головної гармати. А ввечері по всіх американських містах і селах небі видно запаморочливими феєрверками, деякі з яких навіть позначені в Книзі рекордів Гіннеса як най-най.

А ввечері по всіх американських містах і селах небі видно запаморочливими феєрверками, деякі з яких навіть позначені в Книзі рекордів Гіннеса як най-най

До дружнього святкування приєднуються і сусідні області Канади, а також Данія, Норвегія, Швеція, Англія, Гватемала і Філіппіни.

джерело

Новости