Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Заробляємо на сувенірах в Криму: за тюбетейки - 600 грн в день, на магнітах до 20 тис грн за сезон - Новини Криму - "Сегодня" з'ясовувала, що найохочіше купують відпочиваючі, де взяти товар на продаж і як краще їм торгувати - в наметі або на стихійному майданчику

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

30 липня 2011, 5:50 Переглядів:

Попит. Вироби з черепашок розходяться як гарячі пиріжки. Фото: В. Воробйова.

Досвідчені продавці з набережних кримських міст кажуть, що найкраще в Криму продаються магнітики, сувеніри з черепашок, східні наряди, вино, ялтинський солодкий лук і мед. Окрема тема - запашні трави і масла. "Після того як почалася мода на здоровий спосіб життя беруть їх - ні сіло ні впало!", - каже продавщиця Тамара Ширяєва з Алушти.

Заробляти на сувеніри. Закупити їх можна на якийсь оптовій базі або по інтернету: на дрібному опті (від 200 до 800 гривень) магніти віддають по 9 грн. за керамічний і 2 грн. за пластиковий. Тарілки і гуртки з кримськими видами в інтернет-магазині коштують 13-16 грн., За штуку, вироби з морських черепашок за 5 і за 15, краби по 50. "Продаємо всі з 30% націнкою. Тільки прослідкуйте щоб на сувенірі не було напису "мейд ін чину" "- радить господиня сувенірного магазину Оксана з Євпаторії.

Господиня сувенірного кіоску в Саках Алена торгує хенд-мейдом: оберегами, прикрасами, виробами для будинку. "Купую товар через мережу" ВКонтакте ", там повно груп, в яких девченки свої роботи продають. Ціни на такі штучки я ставлю якісь хочу - якщо бачу що багата ексцентрична тітка на ляльку очей поклала, можу і тисячу заламати. А недавно одному хлопчикові , інваліду в колясці, колаж за три гривні віддала ". Олена радить кожному хенд-мейду придумати легенду - більше шансів що на полиці без створення залежиться.

ПОПИТ НА МІСЦЕВИЙ КОЛОРИТ. Айше і її мама продають в Бахчисараї, неподалік від Ханського палацу, східні наряди, розповідають: раніше у них купували тільки тапки і тюбетейки, а як прийшла мода на все східне, розбирають костюми для танцю живота і прикраси. Костюми Айше НЕ шиє, а купує у майстринь, з якими познайомилася в магазині тканин. "Ми закуповуємо їм все що потрібно для пошиття і малюємо ескізи. Платимо 200 грн за матеріал, 200 - за роботу, отримуємо три костюми і продаємо кожен за 250. Але тут дуже важливо знайти не жадібного клієнта", - ділиться досвідом дівчина.

Добре купують в криму і турки для варіння кави ручної роботи: "Я беру в Білогірську у одного татарина, по 700 грн, але це річ! Потім по тисячі продаю і беруть". Бажають торгувати речами дешевше можуть купити мідні турки оптом через інтернет в Слов'янську по 70 грн за штуку, а потім відвезти їх до наших умільців, щоб прикрасили. І продавати почім совість дозволить.

Гостинцями - ТРЕБА ВСТИГНУТИ ПРОДАТИ. Десятиліттями з Криму везуть на подарунки вино, солодкий лук і запашний мед. Економні курортники вино зараз купують на розлив. "Беру я його у заводу-виготовлювача і перепродати. Туристи із задоволенням купують пластикову пляшку" мускату "на 10 гривень дешевше фірмової, - каже продавець з Феодосії Айдер. - Але таке вино не зберігається. Зате якщо встигнете продати, навар на четвертак з кожних двох літрів ".

Якщо вино найкраще розходиться ввечері на набережній, то на трасі відмінно продаються мед і ялтинська цибуля. Як розповіли нам в Союзі бджолярів Криму, літр найдешевшого соняшникові меду на опті коштує 25 грн., Кілограм різнотравного меду - 20 грн. Це з ціною за скляну тару. На трасі його продають по 60-80 грн. за півлітрову банку. Ще трохи підняти вартість товару можна, прикрасивши баночку "подарункової" кришкою. Але його теж треба встигнути продати, поки не засахарілся - багато покупців такий мед приймають за несвіжий і його доводиться плавити. А це зайвий клопіт. Скоро прийде і пора торгувати цибулею, як розповіла нам фермер Ніна Пшенична, поспіє ялтинський на початку серпня. Перекупникам фермери віддають його по 20 грн. за кг., а в роздріб - по 35 грн за в'язку легше кілограма. Навар очевидний, а зберігається цибулю майже рік.

ЙДЕМО В знахарів. Лікарські трави на продаж можна купити у тих, хто їх збирає. Пенсіонер, травник Сергій Коршунов з села Лікарська мелісу віддає по 16 грн. за кг, кропиву по 10, звіробій взагалі по одній гривні. Куплене у нього сировину треба всього лише розфасувати в ганчіркові мішечки і підписати. "А якщо будуть питати сертифікат, говорите що ви знахар в третьому поколінні", - сміється Коршунов. - Тільки вивчите як якась трава звану, і для чого вона потрібна ". А ось ефірні масла доведеться купувати у виробника, але тут теж є нюанси - якщо замість упаковок по 0,5 мл., Взяти літрову," наварити "можна в рази. Літр лавандового масла по прайсу одного з кримських комбінатів коштує 80 грн., тоді як упаковки тієї ж лаванди по 0,5 мл коштують 15 грн. розфасовані ці 0,5 мл. в свій посуд ви продасте бульбашка і по 15 грн. і по 25. "Розливайте хоч за медичними пляшечка, просто говорите, що масло домашнє. Так ще краще будуть купувати, туристи фабрикам не довіряють ", - кажуть продавці кримських Фітотовари.

У наметі ТОРГУВАТИ клопітно, А стихійників БУТИ РИЗИКОВАНО

У кожному з варіантів є плюси і мінуси. Для того, щоб виставити намет, доведеться поклопотатися: треба звернутися із заявою про виділення місця в виконком міста, в якому хочете розмістити свій намет. Але навіть чиновники не вірять в те, що це реально. "Намет поставити не дадуть, ви будете півроку оформляти дозвіл. А інакше перевірками Засмиканого, їсти-то всім хочеться кожен день", - повідомила нам екс-голова Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, депутат ВР АРК Олександра Кужель .

Можна піти й іншим шляхом: знайти людину, яка вже орендує площу, і орендувати у нього місце. У будь-якому випадку треба зареєструвати ПП і отримати документи на роботу в єдиному дозвільному центрі. Торгують з наметів в основному сувенірами. "Щоб почати, треба близько 50 тис. Грн. - на оренду і товар, - каже досвідчений бізнесмен з Ялти Олег. - Але є ризик, що місце буде непрохідне або перевіряльники ненаситні".

Вино, мед і цибулю найчастіше продають "з підлоги". Документів для цього не треба, а для зачину вистачить 500 грн. Але ви повинні розуміти, що така діяльність - незаконна. "Якщо хочете стати на набережній або на трасі або бродити по пляжу з чимось, заздалегідь запитайте у місцевих, кому платити. І товара багато не беріть, можуть відібрати", - розповідає стіхійщіца зі стажем Марія.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Заробляємо на сувенірах в Криму: за тюбетейки - 600 грн в день, на магнітах до 20 тис грн за сезон". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Воробйова Валентина

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости