Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Який клімат в Криму - тропіки або субтропіки

На цікавить наших читачів питання «Який клімат в Криму - тропіки або субтропіки» відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру» Питання:

Так і не прийшли з друзями до спільної думки, який клімат у Криму?

10.02.2018 Володимир


Відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру»

ру»

клімат півострова Крим відрізняється від клімату материка. Які зони можна виділити в Криму? Що тут переважає - тропіки або субтропіки?

Рельєф Кримського півострова відрізняється різноманітністю. Центральну частину Криму займає степ. Для цієї території характерний сухий, помірно-континентальний клімат. Взимку температура повітря можна опуститися до -3 градусів, влітку повітря прогрівається мінімум до 25. Опадів в кримському степу мало.

Друга зона Криму - це невисокі Кримські гори, що відокремлюють рівнину від узбережжя. Вони перешкоджають проникненню холодного повітря з півночі, але при цьому легко пропускають теплі бризи з півдня. Опади тут випадають частіше взимку, ніж влітку. Зими вологі, морозні. На вершинах гір часто буває сніг.

Південний берег Криму знаходиться в зоні сухих субтропіків. У січні температура повітря рідко опускається нижче + 3-5 градусів, влітку повітря прогрівається до 37 градусів, але спеку легко переносити через вітрів, що дмуть з моря. Сонце світить приблизно 270 днів в році. Кількість опадів, що випадають на рік на узбережжі, - 600 мл. Дощі бувають рідко - в основному, восени і взимку. Купальний сезон на ПБК починається в травні і триває до жовтня.

Які зони можна виділити в Криму?
Що тут переважає - тропіки або субтропіки?

Новости