Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Урбаніст Ілля Варламов назвав «убогими картинками від дев'ятикласника» проекти благоустрою Барнаула

Ці зображення Обского бульвару вже видалено з сайту міськадміністрації, але встигли розійтися по Мережі

Популярний в рунеті блогер, урбаніст Ілля Варламов в черговий раз вибухнув жорсткою критикою з приводу благоустрою Барнаула. На цей раз він «пройшовся» по проектам благоустрою крайового центру, за які городяни повинні проголосувати 18 березня і вибрати шість з 10 ідей, гідних реалізації. На його думку, проекти робив школяр, а на ефективність бюджетних витрат потрібно звернути увагу прокуратурі, написано в його блозі.

Ілля Варламов в своєму пості відразу почав говорити про «убозтві» представлених барнаульцев проектів. «Не встигли ми посміятися над проектами благоустрою, які реалізовувалися в минулому році, як нагодилися нові картинки. Що нам готує рік 2018. На сайті адміністрації Барнаула виклали свої плани з благоустрою міста. І дивлячись на ці картинки, можна тільки обхопити голову руками і сумно дивитися в бездушний екран монітора. Якщо коротко - це провал і позорище », - вважає блогер.

Він розібрав рендери відразу декількох проектів, які містить цей сайт міськадміністрації. При цьому пан Варламов вважав за потрібне вибачитися перед передплатниками за те, що представлені зображення - вкрай низької якості. На ці помаранчеві небеса над Барнаулом на графічному поданні проекту облаштування Обского бульвару , Втім, вже звертала увагу і місцева громадськість, яка порівняла їх з наслідками ядерної зими. «Я відразу прошу вибачення за убогу графіку. З одного боку, має бути соромно малювати такі картинки в 2018 році. З іншого боку, якщо зробити трохи краще, то образяться дизайнери з Міноборони, які на останньому зверненні Путіна показували рівень графіки з 1980-х. Мені складно зрозуміти, як ці убогі картинки потрапили на сайт міської адміністрації. Але це перший тривожний дзвіночок », - написав урбаніст і пояснив, чому він так вважає.

Як вказали в коментарях, лавочка без спинки називається лавкою

За його словами, «жодна поважна студія таке не намалює» і він сам «коли вчився малювати в 3D Max, приблизно так само виходило». При цьому не тільки візуальне уявлення ідеї викликало у нього протест, а й сама її суть. «Тут рівень розуміння, яким має бути хороше суспільний простір, теж з 1990-х», - написав Ілля Варламов. «Про рівень роботи говорить назва файлів з рендерами на сайті мерії. Наприклад, нкццццнц4йнцйнй5нг.jpg », -« добив »блогер.

Справедливості заради потрібно відзначити, що «убогі картинки» провисіли на сайті міськадміністрації буквально кілька днів. Не так давно їх несподівано замінили на більш якісні рендери. Втім, їх суть від цього не змінилася.

Другий проект, який опинився під «атакою», - благоустрій Ленінградської алеї. Ілля Варламов зазначив, що якість графіки істотно краще, але загальна концепція залишає безліч питань. «Поставлять нові ліхтарі (на четвірку) і лавочки без спинок», - написав блогер. Додамо, що на одному з рендерів видно, як літня людина читає газету на такий лавочці, і автори ескізів явно вирізали його з зображення, де він відкинувся на спину - поза говорить сама за себе. Чим продиктована нелюбов адміністрації Барнаула до спинок - не пояснюється.

Один з проектів блогер назвав недрукованим словом

Третій проект - площа Миру і алея цілинників. Ілля Варламов був категорично лаконічний. «Це дуже погано», - написав він, посиливши емоції нецензурними виразами і великою кількістю великих літер. На його думку, прокуратурі потрібно звернути увагу на проекти, якими хвалиться адміністрація Барнаула, і провести перевірку. «Це не благоустрій, це не комфортна міське середовище. Я раджу прокуратурі перевірити мерію Барнаула на предмет корупції. Замовлення явно віддали онуку головного бухгалтера міськадміністрації <...> Проект робив дев'ятикласник, весь досвід у благоустрої якого - це створення свого світу в «майнкрафт» <...> На жаль, питаннями міського середовища в Барнаулі займаються люди, які в міському середовищі розбираються, як я в прогнозі курсів валют », - вважає блогер. </ ...> </ ...>

Г-н Варламов також дав пораду, як відрізнити хороше благоустрій від поганого. «Подивіться на проект і задайте собі питання - хотіли б ви таке зробити у себе на дачі? Якщо так, то проект, швидше за все, хороший. Або хотіли б ви в цьому місці сісти з ноутбуком і попрацювати? »- запитує блогер. Як приклади він навів кілька зображень об'єктів благоустрою з Москви, наприклад, знаменитий парк Зарядье. Барнаул же в своїх проектах «відстав років на 50 від решти світу».

Ілля Варламов зазначив, що міг би висловити свою позицію особисто міським чиновникам. «Зі свого боку готовий безкоштовно провести лекцію про те, яким має бути хороше суспільний простір, для адміністрації Барнаула», - закінчив пост блогер. Під його записом зараз 122 коментаря. У них багато читачів вказують, що подібний рівень благоустрою - типовий для Росії, і у себе на дачах багато роблять так само. Учасники дискусії вважають, що Москва забрала гроші з регіонів, щоб побудувати в тому числі згадане Зарядье.

Фото: сайт адміністрації Барнаула, архів ІА «Банкфакс»

«Подивіться на проект і задайте собі питання - хотіли б ви таке зробити у себе на дачі?
Або хотіли б ви в цьому місці сісти з ноутбуком і попрацювати?

Новости