Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ-8 перспективних курортних зон Росії

  1. Приморський край
На Держраді, який пройшов у вересні, президент РФ Володимир Путін доручив уряду до 1 березня 2017 р розглянути можливість створення зон випереджального розвитку на російських курортах, повідомляється на сайті Кремля.
Крім цього, Путін доручив уряду проаналізувати ефективність використання санаторно-курортних об'єктів і розробити план по залученню приватних інвестицій в розвиток санаторіїв і курортів.
Кабмін повинен передбачити можливість реалізації інвестиційних проектів і представити доповідь до 1 грудня 2016 р

Напередодні в Сочі стартував міжнародний інвестиційний форум. В його рамках губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв висловився про ідею ввести курортний збір на території регіону. Ця практика працює в багатьох країнах.

На засіданні президент відзначав, що на відновлення і модернізацію санаторіїв в РФ необхідно близько 37 млрд руб.
Він також вказував, що зараз в Росії діє 1 875 тис. Санаторно-курортних організацій, розташованих по всій країні, і вони можуть стати стимулом економічного зростання для регіонів.
Як заявили "Весті.Економіка" в прес-службі Ростуризму, "якщо рішення про створення торів на російських курортах буде прийнято, пільгові податкові умови, спрощені адміністративні процедури та інші переваги істотно підвищать інвестиційну привабливість вітчизняних курортних зон. Це буде сприяти притоку приватних коштів, розвитку інфраструктури, розширенню спектра вітчизняних туристичних пропозицій, підвищенню рівня сервісу, і - як результат - збільшення внутрішнього і в'їзного турпотоку, збільшення д Оход туристичної та пов'язаних з нею 53 галузей народного господарства. Все це стане істотним імпульсом для соціально-економічного розвитку країни та зростання рівня життя росіян. ".

Посилання по темі

Всі регіони Росії мають потенціал для розвитку курортних зон, однак це багато в чому залежить від зацікавленості та ініціативи губернаторів, наскільки швидко і ефективно вони зможуть відреагувати на пропозицію уряду.
Таку думку висловив Барзикін Юрій Олександрович, голова комітету Торгово-промислової палати Росії (ТПП РФ) з підприємництва в сфері туристської, курортно-рекреаційної та готельної діяльності, віце-президент Російського Союзу туріндустрії (РСТ).
Крім цього, Барзикін зазначив, що претендувати на роль зон випереджального розвитку можуть не тільки нові курорти, то і старі зони відпочинку та рекреації з уже розвиненою інфраструктурою. Основний упор робитиметься не на зонах відпочинку, а на розвиток курортів і санаторіїв з можливістю лікування та рекреації.
На його думку, найбільший потенціал в сфері туризму і рекреації володіє ряд регіонів, які можуть претендувати на роль територій випереджаючого розвитку.

Приморський край

Туризм в Приморському краї відрізняє вплив моря, наявність гірських річок, багатство флори і фауни. Тут розташовані пляжі і бази відпочинку на узбережжі Японського моря.
Головний ресурс Приморського краю - тепле море, що є визначальним для жителів Далекого Сходу і Східного Сибіру.
Але короткий купальний сезон (від 30 днів на східному узбережжі до 100 днів на південному) накладає обмеження на будівництво високобюджетної туристичної інфраструктури, пов'язаної з пляжним відпочинком - готелів, аквапарків і т. Д.
Проте унікальність узбережжя Японського моря в ряду інших російських узбереж і зростаюча транспортна освоєність території приваблює сюди все більше туристів, головним чином з Приамур'я, а також Якутії і Забайкалля.
Особливу увагу привертають Шмаковському джерела мінеральних вод, які за своїми лікувальними характеристиками не поступаються Мінеральних Вод. Саме тут знаходиться знаменитий курорт "Шмаковка", заснований на родовищах столових мінеральних вод.
Основними лікувальними факторами курорту є мінеральні води, вуглекислі гідрокарбонатні, магнієво-кальцієві води, вміст вуглекислоти до 3,86 г / л, мінералізація до 1,5 г / л. Мінеральна вода курорту застосовується для ванн, душів, зрошень, прийому всередину.
Курорт рекомендований людям, страждаючим захворюваннями серцево-судинної системи, органів травлення, ендокринної системи, порушення обміну речовин, хвороби системи кровообігу та сечостатевої системи.

Бурятія

Всього в 12 районах Бурятії офіційно зареєстровано 86 курортно - оздоровчих місцевостей. Більшість з них знаходиться в Кіжінгінском, Кяхтінского, Окинском, Кабанском, Прибайкальском районах.
Санаторії Бурятії пропонують безліч програм для успішного лікування захворювань шкіри, органів дихання, нервової системи, кровообігу, органів травлення, сечостатевої системи, порушення обміну речовин, алергії.
Для їх лікування використовуються такі методи, як грязелікування, фізіолікування, масажі, парафінолікування, озокеритолікування, інгаляції, мінеральні ванни і фітотерапія.
Основною визначною пам'яткою Бурятії є унікальна природа: гірські кряжі, тайгові ліси, бурхливі річки, озера з прекрасною чистою водою, головне з яких знаменитий на весь світ Байкал.
За словами Барзикін, потужним потенціалом розвитку має узбережжі Байкалу.
На Байкальському узбережжі велика кількість бальнеологічних курортів, які надають можливості для оздоровлення та лікування хвороб рухового апарату, кровоносної системи, органів дихання, розладів нервової системи, хвороб сечостатевої системи, гінекологічних захворювань, ендокринних захворювань і порушень обміну речовин.

Алтайський край

Алтайський край - один з найбільш самобутніх і неординарних куточків земної кулі. На особливу увагу заслуговують курорти Алтайського краю, умови яких створені для повноцінного відпочинку і оздоровлення людського організму.
Туристи з усіх куточків світу приїжджають сюди.
Сюди їдуть люди з порушеннями серцево-судинної системи, дихальних шляхів, травного тракту.
Можна позбутися повністю або пригальмувати розвиток професійних захворювань (пов'язаних з кістковою тканиною, викривленням хребта, захворювань хрящової тканини і суглобом), є комплексні програми для лікування найменших пацієнтів.
Запатентовані технології оздоровлення, в основі яких лежать природні сили Алтаю, використовують відвари і настої, виготовлені з трав і рослин, зібраних на гірських схилах.
Курорти Алтайського краю доступні туристам з будь-якими фінансовими можливостями.
На території будь-якої здравниці можна замовити номер з відповідними умовами проживання та харчування.
Кваліфіковані лікарі не вимагають медичного висновку, сучасна апаратура дозволяє проводити точну діагностику з підбором методу лікування, враховуючи стан організму в даний момент.

Якутія

В Якутії розвідані родовища рідкісних вуглекислих мінеральних вод типу Боржомі і Єсентуки; виявлені радонові, крем'янисті, бромні та сірководневі підземні води.
Відомі термомінеральні джерела, температура води яких навіть в найлютіші морози близько + 50 ° С.
Є мінералізовані озера: Кемпендяй (Сунтарського район), озеро Абаля, відоме далеко за межами Якутії своєю цілющою гряззю (запаси понад 400 тис. Куб. М) і мінеральною водою, Щучье (Ленський район) - мінералізована бруд.
Джерела мінеральної води "Нежданінське" унікальні тим, що місцева мінеральна вода є аналогом "Боржомі". До того ж "Нежданінське" знаходяться на висоті 1100 м.

північний Кавказ

До оздоровчих курортів Північного Кавказу відносять бальнеологічні міста-курорти Мінеральні Води, Єсентуки, Желєзноводськ, П'ятигорськ і Кисловодськ.

Скільки туристів відпочивають на Північному Кавказі і яка інфраструктура там для цього створюється? Про це в інтерв'ю на XV Міжнародному інвестиційному форумі в Сочі розповів генеральний директор компанії "Курорти Північного Кавказу" Олег Горчев.

Саме тут з надр землі б'ють цілющі мінеральні джерела, відомі своєю відновлювальної силою з давніх-давен, тому в цих містах добре розвинена санаторно-лікувальна база.
Щоб вилікувати серйозні захворювання або просто відпочити і набратися сил, мінеральну воду п'ють, в ній купаються, проводять ряд лікувальних процедур.
Так, в станиці Суворовської (Кисловодськ) можна викупатися в басейнах з гарячою мінеральною водою, чия температура варіюється від +20 до 400. Не менш корисно грязелікування в Тамбуканского озері.
На курортах Кавказу діє понад 130 санаторіїв, які проводять курси лікування і оздоровлення.

Пермський край

Пермський край славиться своїм колоритом і мальовничістю. Сприятливі кліматичні і природні ресурси дозволили розвинутися в краї санаторно-курортної галузі.
Тут досить багато відмінних санаторіїв, оздоровчих центрів, комплексів відпочинку і пансіонатів.
Місцеві санаторії досить широко використовують в лікуванні і профілактиці багатьох хвороб бальнео-, грязе- і кліматолікування.
Родовища цілющих грязей і мінеральних вод зосереджено в основному в південній частині краю.
З цієї причини там же розташовується і велика частина санаторіїв.
Більшість санаторіїв Пермського краю - це сучасні установи, що надають своїм клієнтам повний комплекс лікувальних і оздоровчих процедур як традиційних, так і нових.

Крим

Крим здавна славився цілющими властивостями своєї природи. Ще в V столітті до н. е. давньогрецький історик Геродот писав про використання в Тавриці грязей для лікування. Пліній Старший у фундаментальній праці "Природна історія" писав про Таврике, де лікують "землею, що зціляє всякі рани".
Основним лікувально-оздоровчим ресурсом в Криму, поряд зі сприятливим кліматом і мальовничими ландшафтами, є морське узбережжя, що становить по протяжності 974 км, з яких на пляжі доводиться 472 км, в тому числі на Азовському узбережжі - 122 км, Чорноморському - 350 км.
Найважливішими природними факторами є мінеральні води і лікувальні грязі Криму.
Порівняно невелика по площі територія Кримського півострова характеризується різноманіттям кліматичних зон.
З огляду на їх цілющі особливості, на півострові можна виділити три основні курортні зони: Південне узбережжя Криму, гірничо-лісисту курортну зону і степову приморську зону південно-східного (Феодосія) і західного (Євпаторія, Саки) узбереж.

Північно-Західний федеральний округ

За думки Барзикін, Карелія, де зараз дуже розвинений туристичний сектор, може стати дуже привабливим напрямком для іноземців.
Карельские санаторії приймають гостей цілий рік. Всі вони знаходяться в воістину чудових за своєю красою куточках Карелії. Крім цього, в них є потужні лікувальні бази.
У безпосередній близькості від санаторіїв б'ють мінеральні ключі з залозистої сульфатно-гідрокарбонатної водою.
У своїй роботі карельські санаторії використовують ванни і душі на основі лікувальної води. Подібні процедури допомагають впоратися з різними хворобами, а також зміцнити імунітет.
Крім бальнеологічних процедур, місцеві санаторії раді запропонувати лікування сульфидно-мулових грязями, які найбільш ефективні при дерматологічних недугах і хворобах опорно-рухового апарату.
Природно, карельські здравниці надають і масу інших лікувальних послуг. У них можна пройти не лише повноцінну діагностику організму, але і отримати консультацію від різних фахівців.
В цілому, північно-західний напрямок має потужний потенціал для розвитку санаторно-курортного сектора. Це пов'язано в першу чергу з багатими природними ресурсами регіону.Скільки туристів відпочивають на Північному Кавказі і яка інфраструктура там для цього створюється?

Новости